Print Friendly, PDF & Email

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών

Από σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ από όλη τη χώρα

Στην Αθήνα

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Οικονομικών, Σωματεία και Συνδικάτα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΜαζί τους διαδήλωσαν Ενώσεις και Σωματεία αυτοαπασχολουμένων, νέοι και γυναίκες φωνάζοντας συνθήματα όπως:

«Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία»,
«Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος, όλοι στον αγώνα, κανείς συμβιβασμός»,
«Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε»

αντέδρασαν στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές μετονόμασαν το υπουργείο Οικονομικών σε «υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσιών».

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΟι προσυγκεντρώσεις είχαν οριστεί στις πλατείες Κάνιγγος, Ομονοίας και Εθνικής Αντίστασης, οι οποίες ενώθηκαν σε μια πορεία και οι διαδηλωτές, μέσω της οδού Σταδίου, πορεύτηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»,

ανέγραφε το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορείας με υπογραφή ΠΑΜΕ.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΟ πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, Βάλσαμος Συρίγος, σε ομιλία του τόνισε:

«Κυβέρνηση, τραπεζίτες, δανειστές λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί αυτό που λέμε λαϊκή κατοικία είναι κατάκτηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το παραδώσουμε στα νύχια των τοκογλύφων, των φίλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε φυσικά στον συλλογικό καπιταλιστή, το κράτος. […]

θα συνεχίσουμε τη μάχη σε κάθε ειρηνοδικείο, σε κάθε συμβολαιογραφείο, σε κάθε γειτονιά.»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Θανάσης Καλαμπαλίκης, τόνισε στην ομιλία του::

«Η απαράδεκτη θεσμοθέτηση της δυνατότητας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο από 1η Μαΐου, αποτελεί νέο εφιάλτη για τους πάνω από 500 χιλιάδες οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ, τους χιλιάδες που χρωστούν στην εφορία. […]

Το γεγονός ότι κυριολεκτικά για μία δόση στο ταμείο και μία δόση στην εφορία δεν διστάζουν να μας απειλήσουν ότι μπορεί και να πετάξουν τα παιδιά μας στο δρόμο, αποδεικνύει το πόσο βάρβαρη παραμένει η πολιτική τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.»

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΗ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, Γιώτα Ταβουλάρη, τόνισε στην ομιλία της:

«Η κυβέρνηση που νομοθέτησε και θέτει σε εφαρμογή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να βάλει στο χέρι τη λαϊκή κατοικία προς όφελος των τραπεζιτών, σηκώνει κουρνιαχτό με τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση του «μεγάλου» σκανδάλου Novartis, προβάλλει τη δήθεν σύγκρουσή της με τα μεγάλα συμφέροντα. […]

Έχουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τη ζωή μας, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες. Την ανάγκη μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους και στο πλαίσιο αυτό φάρμακο που θα διατίθεται δωρεάν σε όσους το χρειάζονται.»

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προχωρά ακάθεκτη στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην αρπαγή της περιουσίας του εργαζόμενου, του άνεργου, του χαμηλοσυνταξιούχου, της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες για μια ακόμη φορά ξεφεύγουν αξιοποιώντας τους νόμους του συστήματος.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΚατήγγειλαν την πολιτική τους που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα. Τονίζουν ότι οι πλειστηριασμοί έχουν στόχο τη λαϊκή περιουσία, το βιος που με κόπο απέκτησε ο εργάτης πληρώνοντας δυο και τρεις φορές τους τραπεζίτες για ένα κεραμίδι.

Απαιτούν:

  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κι όλων των χαρατσιών.

Στη Θεσσαλονίκη

Mαχητικές πορείες ενάντια σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τετάρτης 21/2 μετά από κάλεσμα της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΜε αφετηρία ανατολικά το πάρκο Αγίου Θεράποντα και δυτικά την πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο, πραγματοποιήθηκαν μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες που σάλπισαν ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

Ο εργαζόμενος λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων και διαδήλωσε την απόφασή του να συνεχίσει με οργάνωση και αγώνα σε κάθε γειτονιά, στους τόπους δουλειάς, παντού.

Μαχητικές απογευματινές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, τη Βέροια και την Κοζάνη.

Κινητοποιήσεις σε εφορίες

Στο Άργος έγινε κινητοποίηση στην Εφορία ύστερα από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου. Στο Ηράκλειο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, επιτροπές αγώνα, αγροτικοί σύλλογοι, αυταπασχολούμενοι και μικροί έμποροι από κάθε γωνιά του νομού προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας Ηρακλείου.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΣτην Άμφισσα το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Σωματεία Συνταξιούχων, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος και η ΕΛΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την Εφορία. Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον προϊστάμενο της Εφορίας.

Στη Λαμία, το Εργατικό Κέντρο ανάρτησε γιγαντοπανό στην Εφορία το οποίο ανέγραφε «Οργάνωση – Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών». Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Φθιώτιδας με πανό το οποίο ανέγραφε «Κάτω τα χέρια απ’ τα χωράφια και τα σπίτια της φτωχής αγροτιάς».

Στη Σάμο το Εργατικό Κέντρο, Σωματεία, η ΠΑΣΕΒΕ και γυναικείοι Σύλλογοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία διατρανώνοντας την απόφαση για συνέχιση του αγώνα.

Στην Εφορία της Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν τα κλαδικά σωματεία Τροφίμων – Ποτών, Μετάλλου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ένωση Οικοδόμων, το σωματείο εργαζομένων του Νηρέα και η Ομάδα Γυναικών.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΣτη Σπάρτη μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, παρά τον βροχερό καιρό, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εφορία.

Στην Τρίπολη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησε παρέμβαση στον διευθυντή της Εφορίας.

Στην Άρτα, κινητοποίηση στην Εφορία πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Καλαμάτα εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι παρέδωσαν ψήφισμα στην έφορο Μεσσηνίας και απαίτησαν να μεταβιβαστεί στο υπουργείο οικονομικών.

Στη Λάρισα συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΣτα Τρίκαλα έγινε κινητοποίηση στην Εφορία.

Στην Ορεστιάδα, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ.

Στην Καβάλα, μετά από κάλεσμα των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», Παράρτημα Καβάλας του Σωματείου στις Ελληνικές Υπεραγορές «Σκλαβενίτης» Β. Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Selecta Hellas».

Στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία», του Συλλόγου Αγροτών – Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Δήμητρα», του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Συνταξιούχων Λιτοχώρου.

42 εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμώνΣτη Νάουσα, στο Ειρηνοδικείο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας.

Στην Κοζάνη, με πρωτοβουλία των Σωματείων Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στα Γιαννιτσά, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών, της Επιτροπής Αγώνα στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) και της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών.

Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σήμερα σε Βόλο, Ηγουμενίτσα, Θήβα,  ΚεφαλονιάΚόρινθοΠρέβεζα και Πύργο.

Φωτορεπορτάζ από την Αθήνα και τις άλλες πόλεις

Πηγή: 902.gr

(Visited 433 times, 1 visits today)