Print Friendly, PDF & Email

Είναι πολλά τα κινητά Μιχάλη – Φταίνε τα βίντεο για την αστυνομική βία λέει ο Χρυσοχοΐδης

Ο Τραμπ λέει ότι για πολλά περιστατικά κορωνοϊού στις ΗΠΑ φταίει ο μεγάλος αριθμός τεστ.

Ένα παρόμοιο στον πυρήνα του επιχείρημα υιοθετεί και ο υπουργός Προ.Πο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που ανέλαβε μέσω άρθρου του στα Νέα να δώσει απάντηση στο σάλο που προκλήθηκε μετά το νέο κρεσέντο αστυνομικής αυθαιρεσίας έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μετά από μια βαρύγδουπη εισαγωγή για τη συνταγματικά νόμιμη άσκηση της βίας από την αστυνομία και μια αυτάρεσκη αναδρομή στα μέτρα που έχει πάρει υποτίθεται για την περιστολή των περιστατικών αυθαιρεσίας, όπως η εμπλοκή του Συνηγόρου του Πολίτη και μέτρα που έχει εξαγγείλει ότι θα πάρει, όπως η χρήση κάμερας σώματος στους αστυνομικούς (που στις ΗΠΑ υπάρχει εδώ και χρόνια, χωρίς να έχει καθόλου αμβλύνει το γνωστό τεράστιο πρόβλημα), ο υπουργός έρχεται στο ψητό.

Είναι πολλά τα κινητά Μιχάλη - Φταίνε τα βίντεο για την αστυνομική βία λέει ο Χρυσοχοΐδης
Είναι πολλά τα κινητά Μιχάλη – Φταίνε τα βίντεο για την αστυνομική βία λέει ο Χρυσοχοΐδης

Προσπερνάμε λοιπόν κι εμείς τα τρανταχτά γέλια του κοινού για τον ισχυρισμό:

«Πιστεύω ότι η δράση της Αστυνομίας το τελευταίο δωδεκάμηνο, εκτός από μεμονωμένα περιστατικά, δεν έχει δώσει λαβές για άσκηση κριτικής ως προς τη χρήση βίας»

και μένουμε ενεοί μπροστά στην αποκάλυψη της συγκλονιστικής αλήθειας:

Για την αστυνομική βία δε φταίνε όσοι την ασκούν, αλλά κάποιες «ειδικές ενεργές μειοψηφίες» που καταγράφουν τα περιστατικά:

«Αντίθετα, πιστεύω πως ειδικές ενεργές μειοψηφίες που εκτοξεύουν τυφλή βία και σίγουρα ξεβολεύονται από την ατιμωρησία ετών κυκλοφορούν κυριολεκτικά με το «κινητό στο χέρι» παράγοντας με καταχρηστικό τρόπο αποσπάσματα δήθεν άσκησης βίας.

Μερικές φορές στο άλλο χέρι κρατάνε πέτρες ή μολότοφ, αλλά αυτά δεν τα «γράφει» το βίντεο. Αυτός ο «βιντεοσκοπικός» ακτιβισμός πολύ συχνά παράγει πολλές «ψεύτικες εικόνες».

Η αβασάνιστη υιοθέτησή τους από μέλη της ενημέρωσης ή του πολιτικού κόσμου δεν βοηθά ούτε στην ενημέρωση ούτε στον εντοπισμό πραγματικών περιστατικών βίας. Χρειάζεται έρευνα και συστηματική διερεύνηση για να ξεχωρίζουν τα πολλά fake news από τα πραγματικά περιστατικά κατάχρησης».

Κάποιοι επικίνδυνοι μπαχαλάκηδες λοιπόν, τολμούν να κυκλοφορούν «με το κινητό στο χέρι», όπως άλλοι τουλάχιστον 9.999.999 Έλληνες ανά την επικράτεια ανά πάσα στιγμή, διαλέγοντας με επαγγελματισμό σκηνοθέτη τη σωστή γωνία ώστε να ενοχοποιήσουν για «δήθεν άσκηση βίας» αθώους αστυνομικούς που προσπαθούν να επιβάλουν τάξη απέναντι σε κακοποιά στοιχεία.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι που συμμαχούν με αυτούς τους λασπολόγους της ΕΛΑΣ για να την αμαυρώσουν.

Είναι πολλά τα κινητά Μιχάλη - Φταίνε τα βίντεο για την αστυνομική βία λέει ο Χρυσοχοΐδης
Είναι πολλά τα κινητά Μιχάλη – Φταίνε τα βίντεο για την αστυνομική βία λέει ο Χρυσοχοΐδης

Γι’ αυτό εξάλλου και ο υπουργός τους συστήνει πώς ακριβώς θα κάνουν τη δουλειά τους, διαχωρίζοντας τα fake news από τα πραγματικά περιστατικά, δηλαδή τις διαρροές και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού της προϊστάμενου.

Ακόμα καλύτερο θα ήταν βέβαια να απαγορεύονται τα κινητά στις διαδηλώσεις ή και γενικώς στα Εξάρχεια, εμείς ιδέες ρίχνουμε για να βοηθήσουμε τον υπουργό στο τιτάνιο έργο του κατά της ανομίας.

Γιατί και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι, φταίνε τώρα αν ρίξουν κανά μπουκέτο σε όποιον καταγράφει τη θεάρεστη δράση τους;

Δεν πρέπει όμως να παρεξηγούμε τον κύριο υπουργό. Δε θέλει συγκάλυψη της αστυνομικής βίας.

Τουναντίον, είναι τόσο λαρτζ, που δηλώνει πως:

«Καλύτερα να υπάρξουν εκατό ανυπόστατες καταγγελίες, παρά να αποκρυβεί ένα πραγματικό περιστατικό αστυνομικής βίας».

Για όσους δεν πιάσατε το υπονοούμενο, εμμέσως πλην σαφώς η αναλογία που προβάλλει ο υπουργός είναι πως υπάρχει ένα πραγματικό περιστατικό βίας για κάθε 100 στημένα ή ψεύτικα.

Άρα και πολύ μεγάλη χάρη μας κάνει που ασχολείται, εδώ που τα λέμε.

Aξίζει να σημειωθεί ότι μερικά χρόνια πριν, ο σημερινός πρωθυπουργός και άμεσος προϊστάμενος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επικροτούσε ενθουσιωδώς την καταγραφή περιστατικών αστυνομικής βίας και την διεισδυτικότητα των ΜΚΔ στη διάδοση των σχετικών βίντεο.

Ποιος ξέρει, μπορεί τότε τα κινητά να ήταν λιγότερα, χαμηλότερης ανάλυσης και να ήταν στα χέρια αποκλειστικά ευσυνείδητων θαυμαστών της ΕΛ.ΑΣ. που απλά ήθελαν να συμβάλλουν στη βελτίωση της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία:

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 456 times, 1 visits today)