Print Friendly, PDF & Email

Ήταν αυτή η πιο πετυχημένη εβδομάδα της Αστυνομίας;

Ελληνική Αστυνομία: Το σώμα εκείνο που φαίνεται πως υπάρχει μόνο για να προστατεύει τον δυνατό από τον αδύναμο.

Αν αποδεχτούμε πως αυτός είναι ο ρόλος της ελληνικής αστυνομίας, τότε η βδομάδα που μας πέρασε, ίσως ήταν από τις πετυχημένες της ιστορίας της.

Αστυνομία
Ήταν αυτή η πιο πετυχημένη εβδομάδα της Αστυνομίας;

Να, για παράδειγμα στα Ιωάννινα, η διοίκηση του σούπερ μάρκετ «Express», καταγγέλλεται πως απαίτησε από εργαζόμενη να υπογράψει πως δε θα της καταβληθούν όλα τα επιδόματα και οι άδειες που δικαιούται.Η εργαζόμενη μάλιστα, είχε το θράσος να ζητήσει να πληρωθεί και τις υπερωρίες που δούλεψε.

Όπως ήταν φυσικό, η διοίκηση του σούπερ μάρκετ, κάλεσε την αστυνομία, για να απομακρύνει τη θρασύτατη υπάλληλο.

Και η ελληνική αστυνομία, τι έκανε;

Όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, αλλά απείλησε κιόλας την εργαζόμενη ότι θα της περάσει χειροπέδες και θα την πάει στο αστυνομικό τμήμα.

Προστασία ανθρώπου της πραγματικής οικονομίας, από έλληνα φτωχομπινέ: Check

Στη Μύκονο από την άλλη, κάποιος επιχειρηματίας, χρωστούσε σε εργαζόμενο, περίπου 2.300 €.

Ήταν αυτή η πιο πετυχημένη εβδομάδα της Αστυνομίας;

Όπως ήταν φυσικό, όταν ο εργαζόμενος ζήτησε τα λεφτά του, ο επιχειρηματίας θυμήθηκε ότι είναι πολύ πατριώτης και ο εργαζόμενος πολύ Πακιστανός, κάτι που φαίνεται πως είχε ξεχάσει όταν τον είχε προσλάβει.

Έτσι άρχισε να τον δέρνει και να φωνάζει ότι θα το καθαρίσει το νησί από Πακιστανούς αυτός.

Και όπως ήταν λογικό, στο σημείο έφτασε και η ελληνική αστυνομία, η οποία φέρεται να έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας στο θύμα του ξυλοδαρμού:

Να κάνει ό,τι του λέει το αφεντικό του και όχι ότι του λέει η Επιθεώρηση Εργασίας.

Προστασία ανθρώπου της πραγματικής οικονομίας, από μετανάστη φτωχομπινέ: Check

Χτες από την άλλη, είχαμε το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Και μιλάμε για λιντσάρισμα και όχι για απλή επίθεση δύο περαστικών, όπως μεταδόθηκε χτες η είδηση, αφού σήμερα δημοσιοποιήθηκε δεύτερο βίντεο, που δείχνει και άλλους πέρα από τους αρχικούς δύο, να τον κλωτσάνε στο κεφάλι, να του πετάνε αντικείμενα και να του επιτίθενται ακόμα και αφού το ΕΚΑΒ είχε αρχίσει να του δίνει τις πρώτες βοήθειες.

Ήταν αυτή η πιο πετυχημένη εβδομάδα της Αστυνομίας; (vid)

Σε αυτό το δεύτερο βιντεάκι λοιπόν, φαίνεται πως όσο ο όχλος έβγαζε τη σαπίλα του πάνω σε έναν άνθρωπο που παραπατούσε και έπεφτε σε τραπεζάκια, η αστυνομία παρακολουθούσε από μια άκρη και εμφανίζεται για να του περάσει χειροπέδες, μόνο όταν ο «επίδοξος ληστής» πέφτει στο έδαφος από μόνος του.

Και το «επίδοξος ληστής», επιβάλλεται να μπει σε πάρα πολλά εισαγωγικά, γιατί απ’ ότι φαίνεται, το αρχικό αλλά και το μετέπειτα ρεπορτάζ, βασίστηκε εξ ολοκλήρου στη μαρτυρία ενός εκ των δύο που συμμετείχαν στη δολοφονία.

Οπότε ακόμα και το αν είχε μπει στο κοσμηματοπωλείο για να κάνει ληστεία, είναι κάτι το οποίο πρέπει να διερευνηθεί.

Όπως και να ‘χει, η αστυνομία για άλλη μια φορά έκανε το έργο της, αφήνοντας τον αδύναμο, ανυπεράσπιστο στο έλεος των δυνατών.

Δολοφονία Ζακ

Προστασία όχλου, από θύμα λυντσαρίσματος: Check

Στον μόνο στον οποίο κατάφερε να επιβληθεί η αστυνομία αυτή την εβδομάδα, φαίνεται πως ήταν σε έναν ειδικό φρουρό επειδή δεν άρχισε να γαζώνει μέλη του Ρουβίκωνα, ώστε χύσει λίγο ακόμα αίμα για να χαρεί το αιμοδιψές στρατόπεδο της κοινωνίας, όταν αυτοί επιτέθηκαν στην πρεσβεία του Ιράν.

Α, ναι. Επίσης αστυνομικός πυροβόλησε και παράτησε έναν σκύλο, επειδή φοβήθηκε όταν του γάβγισε.

Από το «Σπασμένο Παράθυρο»

Μια επισήμανση

Από το παραπάνω κείμενο (πιθανόν από παράβλεψη) λείπει η ουσιαστική αναφορά στην πηγή της πολιτικής που εφαρμόζει η αστυνομία, η οποία εμφανίζεται σαν να λειτουργεί αυτόνομα ή να κάνει του… κεφαλιού της!

Η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία, όπως και κάθε άλλο σώμα (Λιμενικό, Στρατός, Πυροσβεστική, Δικαστές, Εφοριακοί κτλ), υπηρετεί το αστικό κράτος από το οποίο λαμβάνει και υπακούει στις άνωθεν κυβερνητικές εντολές και οδηγίες…

Ήταν αυτή η πιο πετυχημένη εβδομάδα της Αστυνομίας;
Ήταν αυτή η πιο πετυχημένη εβδομάδα της Αστυνομίας;

Κι αυτό δεν είναι ιδιαιτερότητα μόνο της Ελλάδας αλλά συμβαίνει και ισχύει και για κάθε  καπιταλιστικό κράτος, που προσπαθεί να προστατέψει την κυρίαρχη τάξη, δηλαδή την αστική τάξη.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την δικαιοσύνη, η οποία επίτηδες εμφανίζεται τάχα μου ως τυφλή και ανεξάρτητη και η οποία σπάνια αποκαλείται με το πραγματικό κι επίσημο όνομά της που είναι: Αστική Δικαιοσύνη.

Ροβεσπιέρος

(Visited 250 times, 1 visits today)