Print Friendly, PDF & Email

Θανάσης Παφίλης: «Ο Πάιατ συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο;» (vid)

Ποιον κοροϊδεύετε λοιπόν; Θα λέγεται πλέον «Nόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου»

Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο θέμα του κατώτερου μισθού αποκάλυψε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Θανάσης Παφίλης: «Ο Πάιατ συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο;»
Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ που δεν έχει αφήσει υπουργείο για υπουργείο, που να μην έχει επισκεφτεί

Επικαλούμενος τα πρακτικά της Βουλής, υπενθύμισε τις τοποθετήσεις τότε στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,σήμερα υπουργών και του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της ψήφισης του νόμου Βρούτση από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,

που κατηγορούσαν τον νόμο ως «αντιδημοκρατικό και αυταρχικό» που δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Αυτό τον νόμο, θέτει σήμερα σε ισχύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης τονίζοντας ότι πλέον θα λέγεται νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που ενώ κοροϊδεύει τον λαό για τον κατώτατο μισθό στους κεφαλαιοκράτες υπόσχεται ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.

Όσον αφορά το επιχείρημα της κυβέρνησης πως δεν αντέχει η οικονομία για αυξήσεις στους μισθούς, αναρωτήθηκε πώς η ίδια οικονομία αντέχει να μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, να δίνει 2% του ΑΕΠ σε Νατοϊκές δαπάνες,

πώς αντέχει να πληρώνει τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις Νατοϊκές αποστολές αλλά και την υποστήριξη του κεφαλαίου για να προβούν σε επενδύσεις;

Θανάσης Παφίλης: «Ο Πάιατ συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο;» (vid)

Χρήστος Κατσώτης: Οργάνωση της πάλης παντού

Η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ με κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων αποτελεί την λύση σε όφελος των εργαζομένων, σημείωσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Σεπτέμβρη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κάλεσε τους εργαζόμενους σε οργάνωση της πάλης μέσα από την ανασύνταξη του κινήματος για καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας και σε αγώνες για την ανατροπή της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής και της δημιουργίας προϋποθέσεων για άλλη πορεία.

Θανάσης Παφίλης: «Ο Πάιατ συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο;»
Θανάσης Παφίλης: «Ο Πάιατ συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο;»

Ο ομιλητής σημείωσε ότι η τροπολογία Αχτσιόγλου είναι ο νόμος Βρούτση, καλώντας την υπουργό να σταματήσει να παραπλανά, καθώς με το άρθρο 103

δεν θα υπάρχουν ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ αλλά θα αποφασίζει ο υπουργός με βάση την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, την ανεργία.

Όλα αυτά δηλαδή, τα βαθιά αντιδραστικά επιχειρήματα που λένε ότι φταίνε οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την κρίση, τα οποία υιοθετεί και η σημερινή κυβέρνηση διαβεβαιώνοντας το κεφάλαιο ότι δεν θα πάμε πίσω στις παθογένειες, όπως ονομάζουν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κομμουνιστής βουλευτής.

Εκμετάλλευση
Στη συνέχεια ο Χρήστος Κατσώτης φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα της θωράκισης και ενίσχυσης του αντεργατικού, αντιλαϊκού και αντιαπεργιακού οπλοστασίου που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, εναντίον κλάδων εργαζομένων

που παλεύουν για ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα,αναφέρθηκε στον πρόσφατο αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι όπου με 6 αποφάσεις της δικαιοσύνης κρίθηκαν παράνομες οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Έδωσε επίσης τα παραδείγματα του τουρισμού, όπου μόνο στο 10% των εργαζομένων του κλάδου εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και τους οικοδόμους, όπου δίνουν την μάχη στα εργοτάξια για υπογραφή ΣΣΕ, κόντρα στο κλίμα που ευνοεί το κεφάλαιο από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Καταλήγοντας ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε, «ιδού η Ρόδος: Αποδεχτείτε την τροπολογία του ΚΚΕ που την έχουν καταθέσει 530 οργανώσεις των εργαζομένων».

Χρήστος Κατσώτης: Οργάνωση της πάλης παντού (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 194 times, 1 visits today)