Print Friendly, PDF & Email

Έκθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο 8ο Συνέδριο του Ε.Κ. Κορέας (Μέρος 2ο)

Για το αμυντικό και πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔ της Κορέας και τις σχέσεις της με άλλες χώρες του εξωτερικού

Συνέχεια από το 1ο Μέρος

Οι επιτυχίες που σημειώθηκαν κατά τα τελευταία 5 χρόνια του αγώνα για τη συνεχή ενίσχυση της δύναμής μας είναι οι καρποί της επίπονης ικανότητάς μας για προσπάθεια και ανάπτυξη, που είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από κάθε οικονομική επιτυχία της οικοδόμησης σε κανονικό χρόνο, καθώς επιτεύχθηκαν παρά τις παρατεταμένες κυρώσεις, τον αποκλεισμό και μεγάλες καταστροφές.

Και εξαιτίας της τεράστιας δύναμης της αυτοανάπτυξης που συσσωρεύτηκε παρά τις δυσκολίες, η σπουδαία πρόοδος του Κόμματος και του λαού μας προς ένα ισχυρό σοσιαλιστικό έθνος θα επιταχυνθεί πιο δυναμικά σε ευρύτερο πεδίο και βάθος.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην έκθεση αναφέρθηκε στις επιτυχίες που σημειώθηκαν στον αγώνα για την εδραίωση των αποτρεπτικών αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας στον πυρηνικό πόλεμο.

Η δημιουργία της εθνικής πυρηνικής δύναμης ήταν ένας στρατηγικός στόχος για λαό και το Κόμμα μας χωρίς περιθώρια αποτυχίας κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης του ισχυρού σοσιαλιστικού κράτους μας.

Ιστορικά, η χερσόνησος της Κορέας χωρίστηκε στα δύο εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, που πρώτη στον κόσμο έκανε χρήση πυρηνικών, και η ΛΔΚ βρίσκεται σε άμεση αντιπαράθεση με τις επιθετικές δυνάμεις της εδώ και δεκαετίες.

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Αιώνια σύμβολα καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Οι ιδιαιτερότητες της Κορεατικής επανάστασης και τα γεωπολιτικά χαρακτηριστικά του κράτους μας απαιτούσαν να προχωρήσουμε αδιάλειπτα με την οικοδόμηση της πυρηνικής δύναμης που είχε ξεκίνησει ήδη, με στόχο την ευημερία του λαού, το μέλλον της επανάστασης και την εξασφάλιση της ύπαρξης του κράτους.

Η Κεντρική Επιτροπή, με επικεφαλής τον Ανώτατο ηγέτη, σχεδίασε μια σημαντική επιχείρηση για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου, εμπνέοντας ολόκληρο το Κόμμα και το λαό, ενώ οργάνωσε μια εκστρατεία για την ιδεολογική προετοιμασία των επιστημόνων άμυνας και πυρηνικών ως γνήσιων πατριωτών επαναστατών που αψηφούν τον θάνατο.

Η εξαιρετική καθοδήγηση και δραστηριότητα της Κεντρικής Επιτροπής για την εξασφάλιση της ύπαρξης της χώρας έγραψαν μια ιστορία θαύματος, τη γέννηση ενός στρατηγικού όπλου για το Εργατικό Κόμμα Κορέας (WPK).

Η κατασκευή, υπό την άμεση καθοδήγηση της Κεντρικής Επιτροπής, των μέσου και μεγάλου βεληνεκούς διηπειρωτικών πυραύλων της σειράς «Hwasongpho», όπως και των υποθαλάσσιων και επίγειων βαλλιστικών πυραύλους της σειράς «Pukkuksong», έβαλε το κράτος μας στη μικρή λίστα των κρατών που διαθέτουν πυρηνικά, ενισχύοντας τον αποτρεπτικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση κάθε απειλής, παρέχοντας μια σπουδαία πυρηνική ασπίδα.

Στην υπό εξέταση περίοδο, η συσσωρευμένη πυρηνική τεχνολογία εξελίχθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να ελαχιστοποιεί, να τυποποιεί τα πυρηνικά όπλα, να τα καθιστά στρατηγικά και ολοκληρώθηκε με την ανάπτυξη μιας υπερμεγέθους βόμβας υδρογόνου.

Με την επιτυχία της δοκιμής της ICBM Hwasongpho-15 στις 29 Νοεμβρίου 2017, η Κεντρική Επιτροπή διακήρυξε με υπερηφάνεια προς όλο τον κόσμο την επίτευξη του ιστορικού στόχου: Τη δημιουργία μιας νέας πυρηνικής δύναμης στο πρόσωπο της ΛΔ της Κορέας.

Η επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου αποτελεί νίκη των οργανωτικών και ηγετικών ικανοτήτων της Κεντρικής Επιτροπής με επικεφαλής τον Κιμ Γιονγκ Ουν και μεγάλη νίκη των επιστημόνων της εθνικής άμυνας και όλων των Κορεατών που διεξήγαγαν αγώνα ζωής και θανάτου, με ακλόνητη πίστη για την ανεξαρτησία.

Η έκθεση επανεξέτασε το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν νέα οπλικά συστήματα αιχμής στον τομέα της αμυντικής επιστήμης για να αντιμετωπίσουν την αγωνιώδη κατασκευή όπλων του εχθρού, καθιστώντας έτσι την ανωτερότητα του κράτους μας στη στρατιωτική τεχνολογία μη αναστρέψιμη και την ικανότητά του να πολεμά στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Έκθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο 8ο Συνέδριο του Ε.Κ. Κορέας
Έκθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο 8ο Συνέδριο του Ε.Κ. Κορέας

Ο τομέας των εθνικών αμυντικών επιστημών ανέπτυξε το εξαιρετικά μεγάλο MLRS, ένα επιθετικό όπλο μεγάλης ισχύος που ο κόσμος δεν είχε γνωρίσει ποτέ, και προχώρησε στην ανάπτυξη υπερσύγχρονων τακτικών πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων τακτικών πυραύλων νέου τύπου και πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, των οποίων οι συμβατικές κεφαλές είναι οι πιο ισχυρές στον κόσμο.

Αυτό μας επέτρεψε να αποκτήσουμε ένα αξιόπιστο πλεονέκτημα στον στρατιωτικό τομέα.

Οι επιστήμονες της εθνικής άμυνας και οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία έθεσαν τον προσανατολισμό της ανάπτυξης τεθωρακισμένων, ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις και έχουν μπει σε μια νέα πορεία ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις παραγωγικές διαδικασίες.

Σημείωσαν επίσης επιτυχίες όπως η ανάπτυξη ενός αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων, αυτοκινούμενα όπλα με οπλισμό και αντιαρματικά όπλα.

Η έκθεση τονίζει επίσης ότι η έρευνα του αμυντικού επιστημονικού τομέα για την τελειοποίηση της τεχνολογίας πυραύλων πολλαπλών κεφαλών βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ ολοκληρώθηκε η έρευνα για την ανάπτυξη πολεμικών κεφαλών, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών κεφαλών για βαλλιστικούς πυραύλους νέου τύπου και προετοιμάζει την κατασκευή τους.

Η έκθεση δημοσιοποίησε με περηφάνια ότι ο στόχος για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων μεσαίου μεγέθους ορίστηκε σωστά και άνοιξε μια λαμπρή προοπτική για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ναυτικού.

Ταυτόχρονα ο σχεδιασμός ενός νέου πυρηνικού υποβρυχίου διερευνήθηκε και βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ ολοκληρώθηκε και ο σχεδιασμός διαφόρων ηλεκτρονικών όπλων, μη επανδρωμένου εξοπλισμού κρούσης, μέσων ανίχνευσης και στρατιωτικής αναγνώρισης, ενώ στην αμυντική έρευνα σημειώθηκαν κι άλλες επιτυχίες με τεράστια σημασία για την μετατροπή του Λαϊκού Στρατού σε έναν ισχυρό στρατιωτικό βραχίονα.

Η έκθεση αξιολόγησε ότι το τολμηρό άλμα προόδου που πραγματοποιήθηκε στην αμυντική πολεμική βιομηχανία, διασφάλισε την υψηλή κατάταξη της χώρας στον κόσμο σε ότι αφορά τις αμυντικές ικανότητες και, ταυτόχρονα, ήταν πολύ σημαντικό για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της Κεντρικής Επιτροπής για την ολόπλευρη ανάπτυξη της Κορεατικής Επανάστασης.

Η έκθεση αναφέρει ότι σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στο έργο μετατροπής του Λαϊκού Στρατού σε σώμα ειδικών δυνάμεων.

Υπό την ηγεσία του Κόμματος, ο Λαϊκός Στρατός σημείωσε επιτυχίες στα μέτωπα της εθνικής άμυνας και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης για να εκπληρώσει πιστά το επαναστατικό του καθήκον.

Υπερασπίστηκε επίσης με αξιοπιστία τη γη, τον αέρα και τις θάλασσες της χώρας και έθεσε τις προκλητικές απειλές των εχθρών υπό οριστικό έλεγχο μέσω της πλήρους ετοιμότητας τα τελευταία 5 χρόνια, όπου οι κρίσεις ήταν πιο σοβαρές, διασφαλίζοντας έτσι ένα ειρηνικό περιβάλλον για την σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Η Κεντρική Επιτροπή κατάφερε με επιτυχία το μεγάλο στόχο της ανάπτυξης των πυρηνικών δυνάμεων και επέφερε μια μεγάλη αλλαγή στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του κράτους, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα στην παγκόσμια κατάταξη ως μια παγκόσμια πυρηνική και στρατιωτική δύναμη, θέτοντας οριστικά τέλος στην εποχή κατά την οποία μεγάλες δυνάμεις επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τα συμφέροντα του κράτους και του λαού μας.

Η πιο σημαντική και υπερήφανη νίκη που πέτυχε η 7η Κεντρική Επιτροπή στην εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου του Κόμματος είναι ότι διασφάλισε ότι ο λαός και οι επόμενες γενιές θα μπορούν να δημιουργούν ευημερία και ευτυχία στο έπακρο σε μια ισχυρή και αξιοπρεπή χώρα χωρίς την απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Έκθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο 8ο Συνέδριο του Ε.Κ. Κορέας
Έκθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο 8ο Συνέδριο του Ε.Κ. Κορέας (Samjiyon – Ένα αρχιτεκτονικό «θαύμα» εγκαινιάστηκε στη ΛΔ της Κορέας)

Στην έκθεση, ο Ανώτατος Ηγέτης τόνισε ότι η διεθνής θέση της ΛΔΚ ανέβηκε ριζικά στην υπό εξέταση περίοδο.

Αφού κέρδισε τη μεγάλη μάχη της ταυτόχρονης προώθησης της οικονομικής οικοδόμησης και της ανοικοδόμησης των πυρηνικών δυνάμεων, η Κεντρική Επιτροπή διεξήγαγε ενεργητικές εξωτερικές δραστηριότητες για να θέσει την αξιοπρέπεια και το κύρος της χώρας σε υψηλό επίπεδο.

Το διεθνές περιβάλλον για τη ΛΔΚ ήταν το σκληρότερο από την ίδρυσή της, λόγω της απεγνωσμένης επίθεσης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που χαρακτηρίζονταν από μανιώδεις ελιγμούς πίεσης και αποκλεισμό της χώρας.

Σε αυτήν τη σοβαρή κατάσταση, η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα κι η αξιοπρέπεια της χώρας και δεν έκανε την παραμικρή παραχώρηση στην επαναστατική της αρχή, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερά την αρχή της ανεξαρτησίας, η οποία τόνισε ότι η κυριαρχία της ΛΔΚ δεν θα παραβιαστεί και ότι ο σεβασμός της κυριαρχίας της είναι προαπαιτούμενο για να βελτιωθούν οι σχέσεις μαζί της.

Κάνοντας μια τολμηρή αλλαγή στη διπλωματική γραμμή της και με επιθετική στρατηγική, δημιούργησε μια τάση προς την ειρήνη, ενισχύοντας το κλίμα διαλόγου, που έγιναν αποδεκτά από τη διεθνή κοινότητα, ενώ οργάνωσε κάτω από αντίξοες συνθήκε διεθνείς δραστηριότητες για την αναβάθμιση του κύρους της ΛΔΚ.

«Δίνοντας προτεραιότητα στις μακροχρόνιες σχέσεις με την Κίνα, το Κόμμα μας ανέπτυξε φιλικές σχέσεις μαζί της όπως απαιτεί η νέα εποχή ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις φιλίας ΛΔΚ – Κίνας με τον σοσιαλισμό ως πυρήνα»,

τονίζει η έκθεση και συνεχίζει:

«Η κεντρική επιτροπή ενίσχυσε τη στρατηγική επικοινωνία, προώθησε την αμοιβαία κατανόηση και ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κομμάτων μέσω 5 γύρων συνομιλιών κορυφής και ως εκ τούτου παρείχε μια σταθερή εγγύηση για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, σε συνέχεια των αδελφικών δεσμών και την ενότητα μεταξύ των κομμάτων και των λαών των δύο χωρών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους στον αγώνα για τον κοινό σκοπό τους».

Αποδίδοντας σημασία στην ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων με τη Ρωσία, η Κεντρική Επιτροπή ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη φιλικών και συνεργατικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μέσω της συνόδου κορυφής ΛΔΚ – Κούβας στην Πιονγιάνγκ και της συνόδου κορυφής ΛΔΚ – Βιετνάμ στο Ανόι, η Κεντρική Επιτροπή ανέπτυξε τις διμερείς σχέσεις, σφυρηλατώντας τον κοινό αγώνα για την επίτευξη του σοσιαλιστικού στόχου, ενισχύοντας ριζικά την ενότητα και την αλληλεγγύη της με άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Η Κεντρική Επιτροπή επέφερε δραματική αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ, αποδεικνύοντας έτσι θαυμάσια την αξιοπρέπεια και το κύρος του κράτους μας.

Έκθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο 8ο Συνέδριο του Ε.Κ. Κορέας
Έκθεση του Κιμ Γιονγκ Ουν στο 8ο Συνέδριο του Ε.Κ. Κορέας

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών της ΛΔΚ και των ΗΠΑ, η πρώτη του είδους κατά την διάρκεια των εχθρικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η Κεντρική Επιτροπή διασφάλισε την υιοθέτηση της κοινής διακήρυξης που οδηγεί στη δημιουργία νέων σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Οι διάφοροι γύροι συνομιλιών κορυφής ΛΔΚ – ΗΠΑ ήταν ένα γεγονός με μεγάλη σημασία στην παγκόσμια ιστορία και ανέδειξε τη στρατηγική θέση της ΛΔΚ, η οποία υπερασπίστηκε την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τα συμφέροντά της έναντι της υπερδύναμης.

Η έκθεση τονίζει ότι η άνοδος της διεθνούς θέσης της ΛΔΚ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται μικρή χώρα τόσο σε μέγεθος όσο και σε πληθυσμό και η οποία περικυκλώνεται από τους ιμπεριαλιστές, αποτελεί πολύτιμη προσφορά στον σκληρό αγώνα του Κόμματος και του λαού μας.

Αποτελεί ένα μεγάλο ιστορικό θαύμα που γεννήθηκε από την ενότητα των ανθρώπων που στηρίζουν την πολιτική του Κόμματος και συσπειρώθηκαν γύρω από αυτό παρά τις δυσκολίες.

Συνεχίζεται με το 3ο Μέρος

Με πληροφορίες από Rodong και Guernica.eu

Επιμέλεια: Ροβεσπιέρος

(Visited 308 times, 1 visits today)