Print Friendly, PDF & Email

Η Ελλάδα πρότεινε να περιπολεί και τον ουρανό της πΓΔΜ (vid)

Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο αναρωτιώμασταν εάν η Ελλάδα μετά την Αλβανία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο θα αναλάβει περιπολίες και στη «Βόρεια Μακεδονία», μετά την ένταξη της τελευταίας στην μεγάλη Νατοϊκή «οικογένεια».

Η Ελλάδα πρότεινε να περιπολεί και τον ουρανό της πΓΔΜ

Το άρθρο είχε γραφτεί με αφορμή την επίσημη ανάληψη της ευθύνης ελέγχου και επιτήρησης του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία (από κοινού με την Ιταλική), στο πλαίσιο των Νατοϊκών υποχρεώσεων, με τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσει την χώρα.

Οκτώ μήνες μετά έρχεται η υπουργός Άμυνας της «Βόρειας Μακεδονίας» να μας απαντήσει καταφατικά!

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας».

Αυτό δήλωσε η Ράντμιλα Σεκερίνσκα, στην προχτεσινή της συνέντευξη στους δημοσιογράφους Γιώργο Γεωργιάδη και Αλέξανδρο Μάρκου της ΕΡΤ3.

Και το κερασάκι;

Αυτή η οδηγία δεν προήλθε από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ αλλά προτάθηκε από τον… Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη!

Η Ελλάδα πρότεινε να περιπολεί και τον ουρανό της πΓΔΜ (vid)

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ήδη από το 2009 έχει αναλάβει ανάλογη αποστολή και στον εναέριο χώρο της Αλβανίας ενώ το 2014 με την υπογραφή της Τεχνικής Συμφωνίας για διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριας επιτήρησης, περιπολεί και τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας λόγω ένδειας των δικών τους αεροσκαφών!

Έτσι από τον περασμένο Ιούνιο τα ελληνικά F-16 πετούν πάνω από Αλβανία και Μαυροβούνιο για 15 σερί μέρες και μετά αντικαθίστανται από τα ιταλικά Eurofighter και ξανά από την αρχή.

Αυτές οι ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης γίνονται στα πλαίσια της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας και την μετατροπή της σε ΑμερικανοΝατοϊκό «μεντεσέ» στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ελλάδα πρότεινε να περιπολεί και τον ουρανό της πΓΔΜ
Η Ελλάδα πρότεινε να περιπολεί και τον ουρανό της πΓΔΜ

Είναι ένα επικίνδυνο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι που βάζει την χώρα μας στο στόχαστρο και της Ρωσίας, σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κι όλα αυτά ταυτόχρονα με την κλιμάκωση της επιθετικότητας από τη «σύμμαχη» στο ΝΑΤΟ Τουρκία και τις αερομαχίες στο Αιγαίο να διαδέχονται καθημερινά η μία την άλλη με οικονομικό κόστος αλλά και με κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα μάλιστα με μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο γιατί δεν προλαβαίνουν ούτε καλά – καλά να συντηρούν τα αεροσκάφη λόγω των ολοένα και μεγαλύτερων Νατοϊκών «υποχρεώσεων».

Όλα τα παραπάνω είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η συμμετοχή της χώρας μας στον εγκληματικό ιμπεριαλιστικό οργανισμό που λέγεται ΝΑΤΟ και ΕΕ, όχι μόνο δεν διασφαλίζει τον ελληνικό λαό από ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας αλλά βάζει μπουρλότο και στα σύνορά μας.

Η Ελλάδα πρότεινε να περιπολεί και τον ουρανό της πΓΔΜ

Το παράδειγμα της Κύπρου πρέπει να είναι για όλους μας αρκετό.

Άλλωστε οι δηλώσειςτου ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας είναι πολύ πρόσφατες και δεν επιδέχονται άλλης ερμηνείας:

«Εμείς δεν ανακατευόμαστε στην ελληνοτουρκική διένεξη και στις διαφορές σας».

Ροβεσπιέρος

 

(Visited 234 times, 1 visits today)