Print Friendly, PDF & Email

Ο ένας δίνει σπίτια δωρεάν κι ο άλλος φωτογραφίζεται με εμπόρους κοκαΐνης!

Για τους δυτικούς ο ένας θεωρείται «δικτάτορας» ενώ ο άλλος θεωρείται «σωτήρας»! Κρίνετε εσείς ποιος είναι ποιος!

Το εθνικό πρόγραμμα στέγασης της Βενεζουέλας με την επωνυμία «Μεγάλη Αποστολή για Κατοικία στη Βενεζουέλα» (GMVV) εγγυάται την πρόσβαση των πολιτών σε κατάλληλες κατοικίες.

Ο ένας δίνει σπίτια δωρεάν κι ο άλλος φωτογραφίζεται με εμπόρους κοκαΐνης

Έτσι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την παράδοση  μιας ακόμη κατοικίας σε μια οικογένεια στην πόλη Araure, στα κεντροδυτικά της χώρας, φτάνοντας συνολικά τα 2,8 εκατομμύρια κατοικίες, που έχουν παραδοθεί σε φτωχούς μέσω του εθνικού προγράμματος.

«Σε μια όμορφη εκδήλωση παραδόθηκε η υπ’ αριθμό 2.800.000 κατοικία. Ένας απίστευτος στόχος που επιτύχαμε παρά τον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει η αυτοκρατορία των Γιάνκηδων εναντίον της χώρας μας. Είμαστε καθοδόν του στόχου για τα 5 εκατομμύρια κατοικίες για το λαό μας»,

δήλωσε ο Μαδούρο στο Twitter.

Ο ένας δίνει σπίτια δωρεάν κι ο άλλος φωτογραφίζεται με εμπόρους κοκαΐνης

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2018 η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε καταφέρει να παραδώσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια κατοικίες σε φτωχούς θέτοντας στόχο να φτάσει τα 5 εκατομμύρια με την ολοκλήρωση του 2019.

Όμως οι ξένες επεμβάσεις, κυρίως από τις ΗΠΑ, που οργάνωσαν διαδοχικά – αλλά εντελώς αποτυχημένα – πραξικοπήματα, το διεθνές εμπάργκο και οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι «δυτικοί» στην χώρα έχει οδηγήσει το δημοφιλές αυτό πρόγραμμα σε σημαντική καθυστέρηση.

Το σχέδιο «Μεγάλη Αποστολή για Κατοικία στη Βενεζουέλα», που δημιουργήθηκε το 2011 από τον τέως Πρόεδρο Ούγκο Τσάβες, εξακολουθεί να εγγυάται αξιοπρεπή στέγαση για όλους τους Βενεζουέλας.

Περίπου το 37% των δημόσιων κατοικιών στη Βενεζουέλα έχουν κατασκευαστεί από τη βολιβιανική κυβέρνηση και η κατασκευές θα συνεχιστούν καθώς ο πρόεδρος Μαδούρο πρόσφατα ενέκρινε το ποσό των 184 εκατ. δολαρίων.

Αυτή η προσπάθεια του λατινοαμερικανικού έθνους δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Ο ένας δίνει σπίτια δωρεάν κι ο άλλος φωτογραφίζεται με εμπόρους κοκαΐνης
Ο ένας δίνει σπίτια δωρεάν…

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στην Κένυα, ο διεθνής οργανισμός αναγνώρισε τη Βενεζουέλα ως μία από τις κορυφαίες χώρες που παρέχει δωρεάν σπίτια στους κατοίκους της.

Ο ένας δίνει σπίτια δωρεάν κι ο άλλος φωτογραφίζεται με εμπόρους κοκαΐνης!

Κι ενώ η κυβέρνηση Μαδούρο συνεχίζει να δίνει δωρεάν σπίτια στο λαό της, ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό αντιμετωπίζει το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι πρόσφατες καταγγελίες ότι δύο στελέχη του κόμματός του υπεξαίρεσαν χρήματα που πήγαιναν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Βενεζουέλα (που ξέσπασε στη χώρα εξαιτίας του διεθνούς αποκλεισμού),

η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με μέλη ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης της Κολομβίας που εμπλέκεται και σε διακίνηση ναρκωτικών, τον έχει στριμώξει κυριολεκτικά στα σκοινιά.

Αχυράνθρωπος ΗΠΑ

Χτες Παρασκευή, ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας ο Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό για τις «σχέσεις» του με συμμορία κολομβιανών διακινητών ναρκωτικών, που έχουν σχηματίσει άλλοτε ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, παρουσιάζοντας ως τεκμήρια φωτογραφίες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η συμμορία είχε βοηθήσει τον Γκουαϊδό να περάσει παράνομα στο έδαφος της Κολομβίας, ώστε να αποφύγει τη σύλληψη μετά την αποτυχία του πραξικοππήματός του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, ο εισαγγελέας επέδειξε φωτογραφίες στις οποίες ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ, ποζάρει χωριστά με δύο μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος».

Όπως τόνισε ο Σάαμπ οι φωτογραφίες αυτές αποδεικνύουν τις σχέσεις που διατηρεί ο Γκουαϊδό με τη συμμορία «Λος Ραστρόχος» και ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας.

Ο ένας δίνει σπίτια δωρεάν κι ο άλλος φωτογραφίζεται με εμπόρους κοκαΐνης
… κι ο άλλος φωτογραφίζεται με εμπόρους κοκαΐνης!

Ο Γκουαϊδό υπό το βάρος των στοιχείων δεν διέψευσε τις φωτογραφίες, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις ταυτότητες των ανθρώπων.

«Δεν ζητάω το [ποινικό] μητρώο όποιου θέλει να φωτογραφηθεί μαζί μου»,

δήλωσε με θράσος σε δημοσιογράφους στο Καράκας.

Μία παύση για να φανταστούμε την σκηνή:

Καθώς τον βλέπουν (εντελώς) τυχαία στον δρόμο τους οι κολομβιανοί συμμορίτες σκέφτηκαν από μέσα τους

«Βρε αυτός δεν είναι ο σωτήρας της Βενεζουέλας; Θα πάει πολύ να του ζητήσουμε κανά αυτόγραφο και να βγούμε καμία φωτογραφία;»

Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως έτσι λειτουργεί κάθε ακροδεξιός κολομβιανός εγκληματίεα και έμπορας ναρκωτικών…

Ο «διαβολικά καλός» Τραμπ κάνει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Πολύ φυσιολογικό λοιπόν ο (αχυρ)άνθρωπος να μην ήξερε καν με ποιους φωτογραφιζόταν!

Έτσι δεν είναι κύριε Δένδια μας;

Ο Γκουαϊδό μιλώντας μάλιστα στον κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό «Blu», επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και στον εισαγγελέα κατηγορώντας τον για… σκευωρία:

«Η χρησιμοποίηση αυτών των φωτογραφιών για να υποστηριχθούν ψευδείς ισχυρισμοί ισοδυναμεί με το να παίζεται το παιγνίδι του καθεστώτος Μαδούρο»,

είπε.

Με πληροφορίες από Telesur και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροβεσπιέρος

(Visited 606 times, 1 visits today)