Print Friendly, PDF & Email

Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου

Απαράδεκτη ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που δείχνει ότι το περιστατικό στο «Θριάσιο» δεν είναι μεμονωμένο

Συνέχεια στον αυταρχισμό και τους τραμπουκισμούς, στα πρότυπα του δόγματος «νόμος και τάξη», που εκδηλώθηκε σε βάρος της εφημερεύουσας γιατρού και προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, το περασμένο Σάββατο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, δίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση.

Πήγαν να συλλάβουν υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ σε ψυχιατρική κλινική

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 17 Αυγούστου αστυνομικοί φρουροί και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και επιχείρησαν να συλλάβουν την Αφροδίτη Ρέτζιου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της!

Η απαράδεκτη αυτή επιχείρηση έγινε μετά από αίτημα της γιατρού σε αστυνομικό φρουρό που συνόδευε κρατούμενο ασθενή να μην οπλοφορεί μέσα στην κλινική.

Τη στιγμή εκείνη, στην κλινική νοσηλεύονταν 34 ασθενείς και η παρουσία όπλου στον χώρο εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Το αίτημα αυτό της γιατρού υπαγορεύθηκε από την ιατρική δεοντολογία, αλλά και από τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006).

Ωστόσο, ο αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις, με συνέπεια να καταφτάσουν πέντε ένοπλοι της ομάδας ΔΙΑΣ, απειλώντας να συλλάβουν την γιατρό.

Μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, που προκάλεσαν παρέμβαση και της διοίκησης του νοσοκομείου, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, αφού πρώτα κατέγραψαν το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου – Η κατάπτυστη ανακοίνωση

Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου
Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου

Στον απόηχο του παραπάνω περιστατικού, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ ότι τα κρούσματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν είναι μεμονωμένα,

αλλά «ενθαρρύνονται» στο πλαίσιο της «εμπέδωσης» κλίματος «νόμου και τάξης» απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, συνολικά απέναντι στο λαό, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ίδιας της αστυνομίας.

Έτσι, η Ένωση εμφανίζεται να «ζητάει και τα ρέστα», δίνοντας πλήρη κάλυψη στους τραμπουκισμούς, αναφέροντας με θράσος ότι:

«Ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για τη φύλαξη κρατουμένων ασθενών είναι ο αστυνομικός που έχει διαταχθεί από την υπηρεσία του για το σκοπό αυτό και ουδείς έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του»,

αναφέρει η Ένωση.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες που έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί, είναι οι ίδιοι που παρεμβαίνουν και δυσκολεύουν το έργο των γιατρών,

ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτη, νεαρός ασθενής αυτοκτόνησε στη γενική εφημερία του Νοσοκομείου του Ρίου, όταν άρπαξε το όπλο του αστυνομικού που τον συνόδευε και αυτοπυροβολήθηκε.

Πήγαν να συλλάβουν υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ σε ψυχιατρική κλινική
Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου

Η Ένωση επιτίθεται στην συνδικαλίστρια γιατρό επειδή ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ στις τελευταίες ευρωεκλογές και προσπαθεί μάταια να την απαξιώσει, με τη χυδαία κατηγορία ότι:

«Οι προοδευτικές ευαισθησίες της στόχο έχουν να φιλοτεχνήσουν συνδικαλιστικό και πολιτικό προφίλ και να χτίσουν καριέρα στην πλάτη των αστυνομικών!»

Στο ίδιο μήκος κύματος, συκοφαντεί το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών ως υπεύθυνους για τα φακελάκια και το «ξεζούμισμα των Ελλήνων πολιτών».

Αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Τον αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός και προειδοποιούμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στα νοσοκομεία»,

τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικό» και ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται:

«Το δικαίωμα των ασθενών μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας απέναντι σε όποιον το τσαλαπατά».

Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου

Παράλληλα, καταγγέλλει τη στάση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που

«Αντί να απολογηθεί για την τραμπούκικη συμπεριφορά μίας μικρής ομάδας αστυνομικών (το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει) δημοσίευσε μία κατάπτυστη φασιστικού περιεχομένου ανακοίνωση. […]

Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως «προοδευτική ευαισθησία»!

Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε του γουστάρει! Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως «φακελάκηδες»!

Αυτά έγραψαν και είπαν τα «λαγωνικά» της Διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, οι οποίοι αφού πάταξαν την εγκληματικότητα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή, αποφάσισαν πως σειρά έχει το Θριάσιο Νοσοκομείο!».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ τονίζει:

«Γνωρίζουμε ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο θα δυναμώνει η κρατική τρομοκρατία, που θα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με την καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα στις δημόσιες μονάδες Υγείας»,

Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου

Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν με συσπείρωση στα σωματεία και οργάνωση του αγώνα:

«Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Από την πλευρά της, η ΕΙΝΑΠ καλεί τους συναδέλφους:

«Να αντισταθούν στον εφησυχασμό και την υποταγή και να καταγγέλλουν άμεσα επεισόδια αυταρχισμού στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων να τρομοκρατήσουν γιατρούς δεν είναι μεμονωμένο συμβάν και απορρέει από τη συνολική διαπαιδαγώγηση που έχουν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία».

Όσον αφορά την ανακοίνωση της Ένωσης των Αστυνομικών, υπογραμμίζει ότι η λογική του κοινωνικού αυτοματισμού «βολεύει το σύστημα».

Την αυταρχική συμπεριφορά και την προσπάθεια εκφοβισμού καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου
Ένωση Αστυνομικών: Αισχρή κάλυψη στην επίθεση κατά της Α. Ρέτζιου

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι:

«Οι μέθοδοι αστυνομικής αυθαιρεσίας, που δεν είναι μεμονωμένες, δεν θα μείνουν αναπάντητες από το συνδικαλιστικό κίνημα».

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το περιστατικό και η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, την καταδίκη τους εκφράζουν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΑΤ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής και η «Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών». 

Πηγές: Ατέχνως και 902.gr

(Visited 742 times, 1 visits today)