Print Friendly, PDF & Email

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (Εικ)

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν το Μάη του 2019.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ παρουσιάστηκαν από τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Novotel».

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
(αλφαβητική σειρά)

Αγγέλου Γιάννης, 57 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986. Αποστρατεύτηκε το 2007.

Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΒΑ του Βρετανικού Πανεπιστημίου Nottingham Trent University και Μsc του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου των Παρισίων (CEDS).

Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και έχει εκδώσει βιβλίο με θέμα: «Διατύπωση Πολιτικής για το Ανθρώπινο Δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων». Είναι πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Αξιολόγησης Προσωπικού από τη «SHL Hellas» και από το 2012 είναι ειδικός συνεργάτης στην εταιρεία «EVALION».

Μετά την αποστρατεία του, ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και συμμετείχε αμισθί από το Μάρτη του 2010 ως το Γενάρη του 2012 στη Μονάδα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου, στη γενική γραμματεία Πρωθυπουργού, όποτε και αποχώρησε.

Λίγες μέρες μετά αποχώρησε και από το ΠΑΣΟΚ με επιστολή του στον γραμματέα του. Έκτοτε παρέμεινε ανέστιος πολιτικά, κινούμενος στον ευρύτερο αριστερό χώρο, ανένταχτος. Από το Δεκέμβρη 2018 συμπαρατάχθηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Αμπατιέλος Νίκος, 33 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΑπόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανδρουλιδάκης Μανόλης

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΣυνθέτης και κιθαριστής. Κατάγεται από το Ρέθυμνο και τη Σύμη και δραστηριοποιείται σε ηχογραφήσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κλπ.

Με ακαδημαϊκή παιδεία και με θητεία σε μουσικές σκηνές κάθε είδους από μικρή ηλικία, ακολουθεί την παράδοση των συνθετών λόγιας μουσικής, που ασχολήθηκαν με το καθημερινό λαϊκό τραγούδι και μοιράζει την καλλιτεχνική του δράση ανάμεσα στη μελέτη της κλασικής κιθάρας, τη σύνθεση λόγιας μουσικής και στη σύνθεση τραγουδιών.

Δίδαξε επί 3 έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου.

Αράπη Καραγιάννη Βασιλική (Βίκη), 68 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΦιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, συνεργαζόμενη. Κατάγεται από τα Τζουμέρκα Άρτας, το χωριό Αθαμάνιο. Τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Γυμνάσιο στην Πάτρα και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Υπηρέτησε για 34 χρόνια στα Δημόσια Σχολεία Δραπετσώνας, Ύδρας και Αλίμου. Είναι κόρη αντιστασιακού. Έχει διατελέσει έφορος Πολιτισμού στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για 6 χρόνια, καθώς και γραμματέας της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών. Σήμερα είναι μέλος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κετρικιωτών «ΑΡΑΧΘΟΣ».

Έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα και χρονογραφήματα που έχουν δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες των Συλλόγων. Από μαθήτρια αγωνιζόταν για μια καλύτερη και δημόσια δωρεάν Παιδεία, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του 1-1-4.

Στη συνέχεια, το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε ιδρυτικό του μέλος. Το 1995 δραστηριοποιείται μέσα από το ΔΗΚΚΙ και το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του στην Περιφέρεια της Α’ Αθήνας.

Στη Βουλή, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έκανε αγώνα με 200 και πλέον Ερωτήσεις μόνο για την Παιδεία, ενάντια στο νόμο Αρσένη και το 2001 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βούλας ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού.

Την περίοδο της συνεργασίας του ΔΗΚΚΙ με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το 2007, ήταν υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Α’ Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια έχει συστρατευθεί με το ΚΚΕ, με το οποίο αγωνίζεται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Βάγκος Γιάννης

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας, όπου πήγε και σχολείο. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την αγροτική καλλιέργεια.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε καλλιέργειες στην περιοχή της Λιβαδειάς και της Κωπαΐδας στη Βοιωτία.

Είναι μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά πολλά χρόνια και πρωτοστατεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τους αγροτικούς αγώνες και το Μπλόκο του Κάστρου. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά και έχει μια τρίχρονη κόρη, την Ειρήνη.

Βασιλειάδης Σάββας, 42 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα διατελώντας μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αργότερα, δραστηριοποιήθηκε στο εργατικό κίνημα, ως αντιπρόσωπος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορες επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Βιτάλης Δημήτρης, 31 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Σπούδασε χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ.

Είναι αυτοαπασχολούμενος ΕΒΕ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Γαβαλά Μαρία, 41 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΔικηγόρος.

Απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ζει στη Λάρισα, απ’ όπου και κατάγεται.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Γρηγοριάδου Άννα, 41 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΜετανάστρια στη Γερμανία, διδάκτωρ Περιβαλλοντολογίας του Πολυτεχνείου του Άαχεν, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ.

Από γονείς εργάτες, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Το 2004 μετακόμισε για διδακτορικό στο Άαχεν της Γερμανίας, ενώ από το 2008 ζει και εργάζεται μόνιμα στο Βερολίνο.

Μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 7, 3 και 1,5 χρονών, αντίστοιχα.

Διγενή Σεμίνα

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στη Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας «STAMPA ESTERA».

Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Έθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος», «Real news», στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «ΣΚΑΪ», του «ANT1», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ, στον «Real fm» και σε πολλά περιοδικά.

Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, σκηνοθέτης, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009.

Ανάμεσά τους, το «Τρεις στον αέρα», το «Εδώ και Σήμερα», το «Μade in Greece», οι «Ιστορίες γι’ Αγρίους», η «Μηχανή του Χρόνου», το «Πέστο στη Σεμίνα», οι «Άνθρωποι», η «Ώρα Ελλάδος», οι «Αταίριαστοι», οι «Εντιμότατοι Φίλοι», το «Κοίτα τι έκανες», το «Τοp Stories», κ.ά.

Διετέλεσε, επίσης, Διευθύντρια Προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», Σύμβουλος Προγράμματος στην ΕΡΤ και παραγωγός ντοκιμαντέρ στην Αμερική, Κούβα, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Κίνα, Μογγολία, Ν. Αφρική, Σρι Λάνκα, Γερμανία, κ.α.

Έχει βραβευτεί με 18 βραβεία για το έργο της στην ελληνική τηλεόραση και δημοσιογραφία και έχει ιδρύσει την Εταιρεία Επικοινωνίας «Brainco SA» και το site «onlytheater.gr».

Ελευθεριάδου Ρούλα, 68 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Τασκένδη της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν της πρώην ΕΣΣΔ, από γονείς αντάρτες του ΔΣΕ, που βρέθηκαν στην πολιτική προσφυγιά.

Το 1973 αποφοίτησε από το Τμήμα Στοματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Τασκένδης.

Δούλεψε σε Παιδιατρική Οδοντιατρική Πολυκλινική μέχρι το 1976, όταν και επαναπατρίσθηκε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα δούλεψε μέχρι το 2011 στο ιατρείο της σαν χειρουργός οδοντίατρος, όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΕΕΠΠ (Πανελλήνια Ένωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων).

Από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Είναι δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα.

Από το 2009 είναι πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών).

Έξαρχος Νίκος, 55 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΔιετέλεσε πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.

Είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Λευκάδας – Κέρκυρας.

Καπέτη Θεανώ, 45 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας, μεγάλωσε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μητέρα δύο παιδιών.

Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καφαντάρη Λίλα, 58 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΗθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από όλες σχεδόν τις θέσεις. Τρεις φορές πρόεδρος και τώρα αντιπρόεδρος του σωματείου.

Εκλεγμένη επί σειράς ετών στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΚΕ 2007 – 2009.

Υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου. Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων.

Υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου. Υποψήφια βουλευτής Αθήνας.

Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ, 44 χρόνων

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΑρχιτέκτων μηχανικός, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου ΕΡΤΖΙΕΣ στο ΚΑΪΣΕΡΙ της Τουρκίας.

Διατηρεί από το 2005 τεχνικό γραφείο στις ΣΑΠΕΣ Ροδόπης. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί.

Είναι μέλος της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), από το 2018 μέλος αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης.

Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Ροδόπης στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Κλάδης Διονύσης, 39 χρονών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΙδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.

Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη.

Απόφοιτος του τμήματος Οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Από το 8ο έως το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ υπήρξε μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης.

Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

Κολιζέρας Θανάσης, 46 χρονών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΒιομηχανικός εργάτης (μηχανικός). Εργάζεται στο Συνεταιριστικό εργοστάσιο χυμοποίησης και τυποποίησης χυμών της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας (ΕΑΣΑ – ΡΕΑ).

Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών.

Πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΣ – ΡΕΑ.

Κουζιάκη Τίνα, 27 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Κοζάνη, όπου και κατοικεί.

Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, ήταν μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Από το 2014 έως τις αρχές του 2019 ήταν μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Είναι μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης.

Κουμπούρης Δήμος, 67 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Άμφισσα της Φωκίδος.

Εργάστηκε για 40 χρόνια στη Χαλυβουργία και συνταξιοδοτήθηκε το 2007. Εκλέχτηκε 2 φορές βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λιονής Γρηγόρης. 41 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κατά τη διάρκεια των σπουδών του οργανώθηκε στην ΚΝΕ και είχε ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα της περιόδου.

Έκανε, στην ίδια σχολή τη διδακτορική διατριβή του στην περιοχή της Ρομποτικής και εργάστηκε σε τέσσερα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Δραστηριοποιείται ενεργά στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ το 2010.

Μαρούδας Ρίζος, 50 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας. Σπούδασε Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και σήμερα ασχολείται με τη γεωργία.

Από τα γυμνασιακά του χρόνια συμμετείχε στο νεολαιίστικο κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο αγροτικό κίνημα.

Από το 2006 ως σήμερα είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ, καθώς και της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Μαστρολέων Δέσποινα, 34 χρονών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΚάτοικος Κερατσινίου.

Μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.

Μιχαήλ Μιχάλης, 59 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στη Λαμία. Εντάχθηκε το 1985 στη Σχολή Πυροσβεστών. Υπηρέτησε ως την αποστρατεία του σε μάχιμες υπηρεσίες της Λέσβου, Αττικής, Φθιώτιδας, Εύβοιας.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών το 1989, προήχθη σε Πυρονόμο το 1998 και το 2011 αποστρατεύτηκε ως Ανθυποπυραγός. Το 1998 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρώτης Περιφερειακής Πρωτοβάθμιας Ένωσης στη Στερεά και μέχρι το 2012 διετέλεσε πρόεδρος ή γενικός γραμματέας της.

Με την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», από το 2000 μέχρι και το 2012, εκλεγόταν μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και το 2010, που αναδείχθηκε 1η δύναμη, εκλέχθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο μεταθέσεων.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας το 2015.

Είναι μέλος της Επιτροπής της ΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας.

Μουσταφά Άχμετ, 34 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Αθήνα, από Αιγύπτιους μετανάστες γονείς. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ).

Εργάζεται στην αλυσίδα εμπορίου «Σκλαβενίτης» ως πωλητής. Με συμμετοχή στους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στο νόμο Πλαίσιο.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου «Σωτήρης Πετρούλας» Το 2008 προσελήφθη στην αλυσίδα εμπορίου «Μαρινόπουλος».

Εκλέχτηκε στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», για το 2012 και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ το 2015, όπου επανεκλέχτηκε.

Πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του «Μαρινόπουλου», κατά την πτώχευση της εταιρείας, ήταν μέλος των Επιτροπών Αγώνα που στήθηκαν σε καταστήματα, οργανώνοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Είναι γενικός γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Νικολάου Αλαβάνος Λευτέρης, Είναι 34 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΧημικός (ΜΔΕ).

Μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης».

Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, 45 χρονών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παναγιωτάρα Νατάσσα, 51 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΈγγαμη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών. Ζει μόνιμα στην Αμαλιάδα.

Στο παρελθόν απέκτησε τίτλους σπουδών ως δασκάλα μουσικής, ενώ παράλληλα ακολούθησε όλο το φάσμα σύγχρονων τεχνολογιών σε επίπεδο χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Εκλέγεται πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας από το 2008 έως και σήμερα. Προέρχεται από χώρους έντονα πολιτικοποιημένους και έχει διατελέσει στο παρελθόν, επί σειρά ετών, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νομού Ηλείας, καθώς επίσης και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Ελλάδας, από όπου και αποχώρησε το 2010.

Επίσης, ως μέλος της ΠΑΣΚΕ, διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, από όπου και αποχώρησε το Νοέμβρη του 2013 για λόγους ιδεολογικών διαφορών και προσχώρησε στο ΠΑΜΕ, θεωρώντας ότι υποστηρίζει αρτιότερα το ουσιαστικό ιδεολογικό περιβάλλον των επιλογών της.

Εργάζεται από 18 χρονών στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με τις σπουδές και καταγράφει πολλές εναλλαγές σε εργασιακούς χώρους, που της έδωσαν τη δυνατότητα μιας πλήρους εικόνας των εργασιακών συνθηκών, αλλά και προβλημάτων στη χώρα μας.

Βιώνοντας πλέον το καθεστώς ανεργίας, γνωρίζει την οξύτητα του προβλήματος εκ των έσω.

Παπαδάκης Κώστας, 44 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει κοινωνικός λειτουργός.

Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από το 2014.

Παπαδόπουλος Μάκης, 54 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πάτρας.

Δραστηριοποιήθηκε και εκλέχθηκε στα όργανα του φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η), καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) με σχετική συγγραφική συμβολή.

Εργάστηκε ως τεχνικός ασφαλείας στη βιομηχανία και δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών από την ίδρυσή του.

Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πομάσκι Γκεόργκι, 59 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στη Βουλγαρία. Αποφοίτησε το 1988 από την Γυμναστική Ακαδημία, ενώ παράλληλα ήταν αθλητής του άλματος εις τριπλούν με σπουδαίες διακρίσεις.

Το 1988 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και εδώ και 30 χρόνια εργάζεται ως ομοσπονδιακός προπονητής υπεύθυνος στα άλματα.

Έχει αναλάβει πολλούς αθλητές στα άλματα, οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια και κατέρριψαν ρεκόρ. Το 2017, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του Στίβου τον τίμησε με το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Ευρώπης.

Έχει μια κόρη και μια εγγονή. Μιλάει ελληνικά, ρωσικά, αγγλικά.

Ράζου Λουίζα, 52 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Ιθάκη. Απόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πάτρας και μέλος της Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών.

Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

Ρέτζιου Αφροδίτη, 46 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στην Καβάλα. Ζει στην Αθήνα.

Επιμελήτρια Ψυχιατρικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ.

Σκαλούμπακα Χριστίνα, 50 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΕίναι δικηγόρος. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μέλος του τμήματος για την Ισοτιμία της Γυναίκας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Σοφικίτης Μιχάλης, 69 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και σταδιοδρόμησε ως Αξιωματικός Πεζικού.

Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις των ΕΔ και αποστρατεύτηκε, με αίτησή του, με το βαθμό του Ταξίαρχου, ενώ υπηρετούσε ως Διευθυντής Στρατονομίας του ΓΕΣ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης για τη Εθνική Άμυνα, υπήρξε πολλά χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ηλιούπολη.

Σπαρτινός Δημήτρης, 65 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από το 1971 έως 1976 σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στη βιομηχανία «Κουνινιώτης» μέχρι το 1982 και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, μέχρι σήμερα σαν μέλος ΔΕΠ.

Το 1972 οργανώθηκε στην ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, το 1974 στην ΚΝΕ και το 1975 στο ΚΚΕ. Ήταν στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι το 1991, οπότε αποχώρησε λόγω πολιτικών διαφωνιών.

Στη συνέχεια, ήταν στέλεχος του Συνασπισμού μέχρι το 2012 και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Αύγουστο του 2015, όποτε και αποχώρησε λόγω πλήρους διαφωνίας του με την πολιτική του. Κατόπιν, εντάχτηκε στη ΛΑΕ, ήταν υποψήφιος βουλευτής της στο Νομό Αχαΐας το Σεπτέμβρη του 2015.

Αποχώρησε από τη ΛΑΕ το Μάη του 2018, διότι εκτίμησε ότι το εγχείρημα δεν έχει μέλλον.

Στις 19 Δεκέμβρη 2018 υποστήριξε δημόσια το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή και διαφωνίες του με ορισμένες Θέσεις του.

Σταθόπουλος Δημήτρης, 71 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στο Παλαιοξάρι της Φωκίδας.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Ευπαλίου Φωκίδας το έτος 1966, εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, από όπου μετά την αποφοίτησή του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εξάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1974 έως το 1981.

Από το Μάρτη του 1981 και ως το φθινόπωρο του 2009 υπηρέτησε ως δικαστής στα διοικητικά δικαστήρια.

Είναι συνταξιούχος εφέτης διοικητικών δικαστηρίων.

Στολτίδης Λεωνίδας, 45 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννημένος το 1974 στη Σοβιετική Ένωση στη Τασκένδη. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Σόφιας.

Εργάστηκε από το 2000 – 2003 στην «Ιντρακόμ» και από το 2003 έως και σήμερα είναι υπάλληλος στον ΟΤΕ.

Έχει διατελέσει γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σήμερα είναι μέλος της Διοίκησής του.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Ταβουλάρη Γιώτα, 45 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΦαρμακοποιός.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας,.

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκλεγμένη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τασιούλας Γιάννης, 47 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε στα Γιάννενα.

Είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τζίμας Θανάσης, 42 ετών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΓεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα.

Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος για τους ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τσιουπρά Κωνσταντίνα, 29 χρονών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΑπόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Στο 11ο Συνέδριο εκλέχτηκε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Από το 12ο Συνέδριο είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

Χαλιού Έφη, 43 χρονών

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕΜεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε βιβλιοθηκονομία – αρχειονομία στο ΤΕΙ Αθήνας.

Εργαζόμενη στο Ιστορικό αρχείο της Εθνικής Τράπεζας. Είναι μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας.

Mέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΤΟΕ και πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής.

Πηγή: 902.gr

(Visited 1.637 times, 1 visits today)