Print Friendly, PDF & Email

Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε απεργιακή φρουρά οικοδόμων (vid)

Η αυτοαποκαλούμενη «κυβέρνηση της αριστεράς» δεν διαστάζει να εφαρμόσει ολοένα και πιο απροκάλυπτα πρακτικές που θυμίζουν την μαύρη επταετία της χούντας.

Το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από τις αστυνομικές δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Κι όλα αυτά μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη των εορτασμών για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέργερση του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – καταγγελία της Ομοσπονδίας:

«Σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους.

Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι».

υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Χτες, είχαμε Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο Δ. Κουμπούρης παραδίδει στον αστυνομικό διευθυντή το πιστόλι και τις ταυτότητες του ασφαλίτη
Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε απεργιακή φρουρά οικοδόμων

Πριν από λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με Εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια «ισχνή μειοψηφία».

Επίσης, πριν από λίγες μέρες στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας».

Είναι φανερό ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι -χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί.

Συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία μας, στα Συνδικάτα και τη γραμμή πάλης, θα τσαλακώσουμε τα σχέδιά τους και θα επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας».

Το γεγονός καταγγέλλουν το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου, το  ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαναφέρει τον «χωροφύλακα» στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Σε σχόλιό του, για την επίθεση αστυνομικού με όπλο στην απεργιακή περιφρούρηση συνδικαλιστών οικοδόμων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, μέσα σε λίγες μέρες, όπου σήμερα ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων, στην Αθήνα.

Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε απεργιακή φρουρά οικοδόμων

Φαίνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για ένταση της αστυνομοκρατίας ενάντια σε συνδικαλιστές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι όπως αποδεικνύεται επαναφέρει τον «χωροφύλακα» στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσουν τον αγώνα τους, δίνοντας απάντηση τόσο στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα όσο και στην τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση».

Συμπεράσματα

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έστειλε το ΣΔΟΕ σε σχολείο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά από ανώνυμη καταγγελία, ζητώντας ουσιαστικά από την ΕΛΜΕ να παραδώσει όλα τα στοιχεία,

που αφορούν την ζωή και την δράση του συλλόγου, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να κατασχέσουν κι έναν υπολογιστή.

Παρόλο που το απαράδεκτο περιστατικό έχει καταγγελθεί από πλήθος εκπαιδευτικών συλλόγων κι ΕΛΜΕ, ακόμα ο εισαγγελέας πρωτοδικών δεν έχει δώσει στοιχεία για το ποιος /οι έχουν κάνει την ανώνυμη καταγγελία.

Ενώ πριν από λίγους μήνες ένας ακόμα ασφαλίτης είχε πιαστεί σε αντι-ιμπεριαλιστική διαδήλωση φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την συμμετοχή της χώρας μας στη νέα στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Συρία.

Τα παραπάνω είναι μια τρανή απόδειξη ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά από πρωτοβουλίες κάποιων «περίεργων κρατικών λειτουργών», όπως θέλουν να εμφανίσουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, αλλά δείχνει ακριβώς ότι υπάρχει κυβερνητική στόχευση να χτυπηθεί συντονισμένα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να κατασυκοφαντηθούν τα σωματεία που έχουν μαζική κι ενεργή δράση μέσα στο εργατικό κίνημα.

Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε απεργιακή φρουρά οικοδόμων
Ο Δ. Κουμπούρης παραδίδει στον αστυνομικό διευθυντή το πιστόλι και τις ταυτότητες του ασφαλίτη που είχε πιαστεί σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το 2002

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που η «δικαιοσύνη» κλείνει τα μάτια και τα αυτά στις δεκάδες επώνυμες καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία σε μια σειρά σωματείων και Εργατικών Κέντρων όπου κυριαρχούν οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Κι όσο το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» ολοένα και θα αποκαλύπτεται στα μάτια του λαού είναι σίγουρο πως ακόμα περισσότερο φαινόμενα τρομοκρατίας και ωμής παρέμβασης στα συνδικάτα θα γίνουν κανόνας.

Με πληροφορίες από 902.gr

Ροβεσπιέρος

(Visited 590 times, 1 visits today)