Print Friendly, PDF & Email

Τα «έξυπνα μέτρα», το κουτόχορτο για το πόπολο και ο «σατανικός ιός» που μας εξαπάτησε…

Τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ ανέλαβαν να μας προετοιμάσουν ψυχολογικά για τα νέα μέτρα, πριν καν ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Τα «έξυπνα μέτρα», το κουτόχορτο για το πόπολο και ο «σατανικός ιός» που μας εξαπάτησε

Τα ρεπορτάζ που διαβάζαμε για το θέμα είχαν ελάχιστη σχέση με επιστημονικές αξιώσεις και μια τυπική, δημοσιογραφική παρουσίαση του θέματος.

Ειδικά το κομμάτι που περιέγραφε τις ιδιότητες του ιού, θύμιζε ήρωα μυθιστορήματος ή κάποιου σίριαλ του Φώσκολου.

«Ομως ο ιός ήταν φέτος διαφορετικός από εκείνον του Μαρτίου καθώς αποδείχτηκε ιδιαίτερα ευφυής στην μεταμφίεσή του για να επιτυγχάνει τη βέλτιστη μολυσματικότητα.

Εκμεταλλευόμενος την κούραση και τη δυσφορία, ο ιός έστησε εύκολα προγεφυρώματα και μέσω μεταλλάξεων εξαπλώθηκε στη χώρα, διείσδυσε σε σπίτια, προσέβαλε περισσότερο τα παιδιά κι αυτά τους γονείς τους, έστειλε περισσότερα παιδιά στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία απ’ ότι η προγονική του μορφή του περασμένου Μαρτίου».[1]

Το μόνο που λείπει είναι να βγει ο Κικίλιας δακρυσμένος και να πει ότι ο ιός εξαπάτησε την κυβέρνηση –όπως έκανε και το χιόνι, τις προάλλες.

Πιθανόν ο ιός να έχει αξιοσημείωτες υποκριτικές ικανότητες, σαν τον Δημήτρη Λιγνάδη, που ξεγέλασε τη Μενδώνη.

Και πάντως ανώτερες από αυτές του υπουργού Υγείας στο σίριαλ «όταν δάκρυσε ο Κικίλιας», για να μας δείξει πόσο ευαισθητοποιημένος είναι και πόσο αποχαυνωμένο θεωρεί το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Τα «έξυπνα μέτρα», το κουτόχορτο για το πόπολο και ο «σατανικός ιός» που μας εξαπάτησε

Τα «έξυπνα μέτρα» της κυβέρνησης στερούνται οποιασδήποτε επιστημονικής λογικής, ακολουθούν πιστά όμως τη λογική κόστους-οφέλους και θεωρούν περιττό οποιοδήποτε έξοδο για την υγεία μας.

Τα «έξυπνα μέτρα» είναι σχεδόν καταδικασμένα να αποτύχουν και οι ιθύνοντες ετοιμάζουν από τώρα άλλοθι για την αποτυχία τους, ηθογραφώντας τον «ύπουλο και έξυπνο» εχθρό μας, που… «πατάει πάνω στην ανεμελιά μας», όπως ακριβώς ο φασισμός –και οι σύγχρονες κρατικές του αποχρώσεις.

Ενώ τα ΜΜΕ, μπουκωμένα με κρατικό χρήμα, συνεχίζουν να μας δίνουν δωρεάν κουτόχορτο για τις νίκες που κατήγαγε η κυβέρνηση απέναντι στον εχθρό.

Την ίδια στιγμή, το ΕΣΥ μένει εντελώς αθωράκιστο, οι ιδιώτες της υγείας θησαυρίζουν και ο εργαζόμενος λαός στα αστικά και στη δουλειά αναστενάζει στοιβαγμένος.

Αλλά το κράτος δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία, γιατρούς, νοσοκομεία, ελεγκτές –και προπαντός ντροπή για πολιτικά παχύδερμα.

Ανακεφαλαιώνοντας…

Εξυπνα μέτρα είναι: Να μην ψωνίζεις δύο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, να μην κυκλοφορείς έξω μετά τις 9, να μη συνωστίζεσαι τα Σαββατοκύριακα ως τις 6 (αλλά ως τις 7), να μην κάνεις κατάχρηση στον κωδικό 6, κοκ.

Επίσης, οι μαζικές ακυρώσεις χειρουργείων, η «αλλαγή χρήσης» ολόκληρων κλινικών, η μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης μιας νόσου. Και οι προσλήψεις αστυνομικών.

Τα «έξυπνα μέτρα», το κουτόχορτο για το πόπολο και ο «σατανικός ιός» που μας εξαπάτησε

Αντιθέτως, ανόητα μέτρα, χωρίς αξία και υψηλό αστικό IQ είναι:

Οι επιτάξεις κλινών – ιδιωτικών δομών, όταν εξαντλούνται οι ΜΕΘ του ΕΣΥ.
Οι προσλήψεις γιατρών, που δεν μπορούν να βάλουν τη χώρα στον γύψο.
Επιπλέον λεωφορεία, συρμοί Μετρό και οδηγοί, γιατί δε θα έχουμε τι να τα κάνουμε.

Εκ της κυβερνήσεως…

Σημείωση:

[1]. Απόσπασμα από άρθρο στα «Νέα» (3.3.2021) με τίτλο: «Τα επικρατέστερα σενάρια… Κοροναϊός: Ερχεται σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου 2020 – Πόσο θα διαρκέσει, πώς θα κυκλοφορούμε».

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 361 times, 1 visits today)