Print Friendly, PDF & Email

Γιατί να ψηφίζουμε για κυβέρνηση κι όχι κατευθείαν για το ΔΣ του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»;

Ελλάς – Ελλήνων – Ευεργετών

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κι όταν λέμε δημοκρατία, εννοούμε φυσικά, τη μία και μοναδική, αστική δημοκρατία, την κορωνίδα των πολιτευμάτων και τέλος της ιστορίας –έστω κι αν είναι ντεμοντέ να χρησιμοποιούν αυτούσιο τον όρο– σύμφωνα με τους θιασώτες της.

Για παράδειγμα, μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην μπορεί να «γεννήσει λεωφορεία», εκτός από φυσικά από το να τα νοικιάζει, ενίοτε με περιπετειώδη αποτελέσματα, μπορεί όμως να γεννοβολάει σαν κουνέλα περιπολικά κι άλλα υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, της οποίας ο λογαριασμός του τουίτερ τείνει να προσομοιάσει ολοένα και περισσότερο με έκθεση αυτοκινήτου.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα χθεσινή ανάρτηση, όπου οι διαχειριστές καμαρώνουν φανερά για την απόκτηση στόλου 141 οχημάτων «ελεύθερου χρωματισμού», τουτέστιν δηλαδή ασφαλίτικα.

Αν πάλι περιμένετε ενίσχυση του ΕΚΑΒ και γενικότερα της δημόσιας υγείας, αναγκαστικά θα κάνετε υπομονή μέχρι την επόμενη φιλανθρωπία ενός εκ των εθνικών μας χορηγών, όπως είναι το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο οποίο η κυβέρνηση έχει βασίσει, όπως και σε άλλους γενναιόδωρους ευεργέτες, από τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής, μέχρι την ενίσχυση του ΕΣΥ, και εσχάτως και του ΕΚΑΒ, με δύο νέα αεροσκάφη.

Αυτού του είδους η φιλοπατρία δε θα μπορούσε φυσικά να περάσει ασχολίαστη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει ευχαριστήσει τους Νιάρχους και άλλους ευπατρίδες περισσότερες φορές από όσες έχει πάει εκδρομές ή διακοπές από την αρχή της θητείας του.

Ετσι λοιπόν, με ανάρτησή του στο facebook, ανέφερε:

«Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύουν και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ευχαριστούμε το ΙΣΝ γι’ αυτή την σημαντική πρωτοβουλία».

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι παράλογο να αναρωτηθεί κανείς αν, αντί να ψηφίσει κάποιος τα αστικά κόμματα, να μην ψηφίζει κατευθείαν για τα μέλη ΔΣ του «Σταύρος Νιάρχος», του Ιδρύματος Ωνάση και άλλων μαικήνων και ευεργετών του τόπου, που αναμφίβολα ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στα τεκταινόμενα.

Γιατί να ψηφίζουμε για κυβέρνηση κι όχι κατευθείαν για το ΔΣ του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»;
Γιατί να ψηφίζουμε για κυβέρνηση κι όχι κατευθείαν για το ΔΣ του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»;

Ακόμα καλύτερο βέβαια, θα ήταν να πάψει να ψηφίζει όσους κατηγορούν τους κομμουνιστές ότι βρίσκονται στο «19ο αιώνα», όταν οι ίδιοι, αναβιώνουν την εποχή των «χρυσοκάνθαρων» των πρώτων δεκαετιών του ελληνικού κράτους.

Για να μην πούμε ότι γυρίζουν τη χώρα αιώνες και χιλιετίες πίσω, στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια, που η επιβίωση ολόκληρων πόλεων επαφιόταν στις χορηγίες των ευεργετών, που λάμβαναν ως αντάλλαγμα τεράστια εξουσία και εξωφρενικές τιμές.

Ποιοι είναι λοιπόν στ’ αλήθεια, κολλημένοι στο παρελθόν;

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 195 times, 1 visits today)