Print Friendly, PDF & Email

Ο Χαμουραμπί και το επικό τρολάρισμα του Γιάννη Δελή (vid)

Στην συζήτηση για το αντιδραστικό νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι»

Εδώ και μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής συζητιέται το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

Παρά τους ατελειώτους και βαρετούς καβγάδες που στήνουν  – κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο – οι Συριζοπασοκονουδούληδες, για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό,

οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν ακόμη μια φορά την ουσία του αντοδραστικού νομοσχεδίου,  αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως όσο πιο πολύ συγκλίνει η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ τόσο εντονότεροι κι οι τσακωμοί τους.

Ο Χαμουραμπί και το επικό τρολάρισμα του Γιάννη Δελή
Καποδίστριας – Καλλικράτης – Κλεισθένης και… Χαμουραμπί!

Είναι γνωστή η συμπάθεια που θρέφουμε στο πρόσωπο του θεσσαλονικέα βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, τόσο για τις μεστές τοποθετήσεις του όσο και για το ύφος των ομιλιών του.

Όμως αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε ρέστα κι όλα αυτά μόνο σε έξι λεπτά.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του επέλεξε – πάντα με το γνωστό και σοβαρό του ύφος – να τρολάρει κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση, σκορπίζοντας σπάζοντας την μονοτονία της στείρας αντιπαράθεσης με άφθονο γέλιο:

«[…] Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να πει ότι αυτή η διαδοχική ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση αυτών των νόμων για την Τοπική Διοίκηση εκφράζεται και συμβολικά…

Αφού τα ονόματα αυτών των νόμων που επιλέγονται κάθε φορά… Καποδίστριας, Καλλικράτης, και τώρα Κλεισθένης, -με αυτή τη σειρά- πάνε συνεχώς όλο και πιο πίσω στην ιστορία….Και για τον επόμενο νόμο σας; -ποιος ξέρει-; Μπορεί να επιλέξετε τον… Δράκοντα, τον… Πεισίστρατο, γιατί όχι και τον … Χαμουραμπί! […]»

Ενημερώνουμε πως είναι το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μεγαλύτερη πρόσδεση των Δήμων και των Περιφερειών στις ανάγκες των επιχειρήσεων:

  • Τη συμβολή τους στη διαμόρφωση «φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος», μέσα από παραχωρήσεις δημοτικής περιουσίας και γης στους επιχειρηματικούς ομίλους,
  • ενισχύει την ανταποδοτικότητα υπηρεσιών κι αντίστοιχα τα χαράτσια σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος,
  • προβλέπει την επιχειρηματικότητα των ίδιων των ΟΤΑ με τη συμμετοχή τους σε σχήματα ΣΔΙΤ κ.α.

Ο Χαμουραμπί και το επικό τρολάρισμα του Γιάννη ΔελήΣτο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε και τροπολογία για την κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών, μέτρο που στρέφεται κατά των μικρότερων κομμάτων, αφού με τις διάφορες «καραμπόλες» θα αλλοιωθεί η αντιπροσωπευτικότητα της ψήφου, ενώ εξυπηρετεί και τις σκοπιμότητες κατανομής των κεντρικών στελεχών των κομμάτων του δικομματισμού.

Η πρόθεση για υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, δεν είναι τυχαία.

«Τσιμουδιά για όλα αυτά από τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα! Αφού συμφωνούν! Τι να πουν!»,

δήωσε ο Γ. Δελής προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Κι αν βρεθεί κάποιος δήμαρχος (βλέπε: Πελετίδη) που θα αντιταχθεί σε όλα αυτά τότε ο «Κλεισθένης» δίνει το δικαίωμα στον υπουργό ακόμα και να τον παύει. Για τέτοια δημοκρατία μιλάμε!

Ο «Κλεισθένης» τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες όπως ακριβώς και η κεντρική αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε παιδί της είναι! Γι’ αυτό το ΚΚΕ είναι αντίθετο και τον καταψηφίζει».

Η 6λεπτη τοποθέτηση του Γιάννη Δελή

Ροβεσπιέρος

(Visited 860 times, 1 visits today)