Print Friendly, PDF & Email

Ο καημός της «Αυγής» για το κύρος και τα συμφέροντα των ΗΠΑ!

«Τέλος η ανοχή στον Αμερικανό Πρόεδρο!»

Με αυτόν τον… αποφασιστικό τίτλο αρθρογραφεί χτες στο οπισθόφυλλο της «Αυγής» γνωστός αρθρογράφος της.

Μη φανταστείτε βέβαια ότι τους έπιασε καμιά κρίση ειλικρίνειας εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την τόση… ανοχή στον «διαβολικά καλό» Τραμπ, με τον οποίο παρέα πήγαν σε άλλο επίπεδο την εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Από τον Τραμπ στο Πολυτεχνείο μέσω Σούδας

Ούτε βέβαια υπάρχει κανένας ψόγος για τα στελέχη τους που έπιασαν ξανά στασίδι τις προηγούμενες μέρες στα «γκαλά» της πρεσβείας για να θυμίσουν στον Πομπέο ότι επί ημερών τους ξεκίνησαν ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ και η μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Τίποτα από αυτά..

Απλά ο γνωστός αρθρογράφος -ο οποίος δεν διστάζει συχνά πυκνά να παραδώσει και «μαθήματα» στο ΚΚΕ περί συνδικαλισμού και άλλων τινών- ανησυχεί γιατί:

«Η ανευθυνότητα του Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη για την παγκόσμια τάξη και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Και βγαίνει στα κεραμίδια επειδή:

«Η ανατροπή τού υπό κατηγορία Τραμπ από τη θέση του Προέδρου γίνεται πλέον ανάγκη, όχι μόνο για τη διεθνή τάξη αλλά κυρίως για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, που δοκιμάζονται, καθώς χάνουν την εμπιστοσύνη όλων των συμμάχων τους».

Δε λέμε, το ρόλο τους ως «αριστεράς» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τον έχουν πάρει στα σοβαρά, αλλά όσο να ‘ναι τέτοιο καημό για το «κύρος» και τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ούτε από την Κλίντον – την οποία επικαλούνται στο άρθρο τους – δεν είδαμε.

Ο καημός της «Αυγής» για το κύρος και τα συμφέροντα των ΗΠΑ
Ο καημός της «Αυγής» για το κύρος και τα συμφέροντα των ΗΠΑ!

Αυτό θα πει… «δομική αντιπολίτευση» στην ποδιά της αμερικάνικης πρεσβείας, όπου «σφάζονται παλικάρια».

* * *

Αφού χειροκρότησε με ικανοποίηση και χαμόγελο την ομιλία του Πομπέο στο «Ιδρυμα Στ. Νιάρχος», ο Γ. Κατρούγκαλος, πρώην ΥΠΕΞ επί ΣΥΡΙΖΑ, έριξε το «καρφάκι» του για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ,

αναπαράγοντας στο «Twitter» άρθρο των «New York Times» σύμφωνα με το οποίο:

«Το 1950, οι υπερ-πλούσιοι πλήρωσαν το 70% του εισοδήματός τους σε φόρους στις ΗΠΑ ενώ το 2018, για πρώτη φορά, πληρώνουν λιγότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα, και από την εργατική τάξη και τα μεσαία στρώματα: 23%!».

Είναι πραγματικά αστεία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να λουστράρει το «αριστερό» του τάχα «σασί», επιλέγοντας τη …φορολογία ως πεδίο αντιπαράθεσης με την αμερικανική κυβέρνηση, την ώρα που αποθεώνει τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και διεκδικεί τα πρωτεία στην αναβάθμιση της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Ατύχησε όμως:

Ο καημός της «Αυγής» για το κύρος και τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Ακόμα κι εκεί, η πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων – μεταξύ αυτών και εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ – δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τη μακρινή Αμερική, αφού και στην Ελλάδα ο λαός πληρώνει σχεδόν το 94% των φορολογικών εσόδων και οι επιχειρηματικοί όμιλοι το υπόλοιπο!

Δύο στα δύο επομένως για τον ΣΥΡΙΖΑ και το …θαυμασμό που τρέφει για τις ΗΠΑ. ‘Η, όπως λένε και οι Αμερικάνοι, «Bingo»!

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 399 times, 1 visits today)