Print Friendly, PDF & Email

Καληνύχτα κυρία Κεραμέως…

ΑΣΕ: Η αποχή από τις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) ξεπερνάει το 90% στη Δευτεροβάθμια και το 95% στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!

Με αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών έκλεισαν οι κάλπες των ηλεκτρονικών εκλογών-παρωδία που επιχείρησε να επιβάλλει για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας.

Με «νύχια και με δόντια» το υπουργείο Παιδείας επιχείρησε από το πρωί του Σαββάτου να εμφανίσει κλίμα δήθεν μαζικής συμμετοχής στη διαδικασία, ωστόσο τα ποσοστά αποχής ξεπέρασαν το 90% και το 95%, δείχνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν νομιμοποίησαν τις ψευτοεκλογές.

Η λέξη ντροπή είναι λίγη! Νομοθετούν προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις

«Καληνύχτα κυρία Κεραμέως…», σχολιάζει μετά από αυτό το αποτέλεσμα η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) σε σχετική ανακοίνωση, η οποία τονίζει:

«Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και συσπειρωμένοι απαντήσαμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Ακυρώσαμε τις εκλογές – παρωδία για τα ΥΣ.

Ο κλάδος, καθολικά, απείχε από τις ηλεκτρονικές κάλπες. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας μετρούν σήμερα μια τεράστια συντριβή, μια μεγάλη πολιτική ήττα.

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μετά την απόπειρα να βάλει κάμερες στις τάξεις και να επιβάλει την τηλεαπουσία απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, έφαγε τα μούτρα της για ακόμα μια φορά.

Η επιλογή της Υπ. Παιδείας αλλά και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη –που πήρε επάνω του τη συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με στόχο να μπει χέρι στα ίδια τα σωματεία μας– βρήκε τοίχο.

Ενδεικτικά η συμμετοχή σε ορισμένους νομούς για το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ:

Α/θμια: Α΄ Αθήνας 1,3%, Αν. Αττική 4,5%, Δ΄ Αθήνας 2,9%, Κοζάνη 5%, Αργολίδα 1,5%, Χανιά 1,6%, Πειραιάς 1,5%, Αν. Αττικής 4,5%, Δυτ. Θεσσαλονίκη 9,9%, Αν. Θεσσαλονίκη 7,3%, Β΄ Αθήνας 6,7%, Πρέβεζας 1,5%, Ηράκλειο 2,7%

Β/θμια: Ανατ. Αττική: 4.8%, Α’ Αθήνας: 8.7%, Δ’ Αθήνας: 6.4%, Γ’ Αθήνας: 5.6%, Θεσπρωτία: 4.2%, Τρίκαλα: 4.8%, Χαλκιδική: 7.5%, Κέρκυρα: 5.9%, Ηράκλειο: 5.4%, Κοζάνη: 7.3%, Βοιωτία: 4.4%, Σέρρες: 1.5%, Αχαΐα: 3.6%, Χανιά: 4.5%, Καρδίτσα: 4,6%, Φθιώτιδα: 5.4%.

Παρά το «εντέλλεσθε» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τον πραξικοπηματικό τρόπο της εκλογικής διαδικασίας, παρά το διορισμό των εφορευτικών επιτροπών χωρίς τη θέληση τους, κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε με ψηλά το κεφάλι.

Καληνύχτα κυρία Κεραμέως
Αποκλειστικό: Βρέθηκε δασκάλα που ψήφισε στις εκλογές της Κεραμέως…

Οι θλιβερές εξαιρέσεις ορισμένων υποψήφιων, συγκεκριμένων παρατάξεων, οι οποίοι κόντρα στην ομόθυμη θέληση του κλάδου επιδίωξαν να μαζέψουν ψήφους για την «καρέκλα» και να στηρίξουν τους χρεοκοπημένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς περνούν σε δεύτερη μοίρα και δεν μπορούν να επισκιάσουν την μεγάλη νίκη των εκπαιδευτικών.

Ο κλάδος έχει τη δύναμη και θα βρει τον τρόπο να τους απομονώσει.

Η σημερινή νίκη των εκπαιδευτικών δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νου και κρίση. Υπερασπιστήκαμε σήμερα, με τη μαζική μας αποχή, το δικαίωμά μας να δρούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων μας.

Υπερασπιστήκαμε τα σωματεία μας από την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι όταν θέλουν οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης.

Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, όπως ενωμένοι απαντήσαμε στις εκλογές – παρωδία, ενωμένοι και πιο αποφασιστικά, με βαθιά γνώση της δύναμης που έχουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα για υγεία – μόρφωση – δουλειά με δικαιώματα.

Καληνύχτα κυρία Κεραμέως
Καληνύχτα κυρία Κεραμέως…

Συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα για να επιβάλουμε lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική:

— Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 2 μμ στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας για μέτρα προστασίας στα σχολεία, ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!

— Πέμπτη 26 Νοεμβρίου όλοι στην Πανεργατική απεργία!»

Πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

(Visited 422 times, 1 visits today)