Print Friendly, PDF & Email

Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς (vid)

Εργατικά συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές στα ειρηνοδικεία

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» βροντοφώναξαν σωματεία κι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ.

«Οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών», ήταν το σύνθημα στο πανό που άνοιξαν και στα τρικάκια που πέταξαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας πήραν μέρος εργατικά σωματεία καθώς και Λαϊκές Επιτροπές από το Δήμο της Αθήνας, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν στο Ειρηνοδικεία σε Λαύριο και Κορωπί.

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν τους εργαζομένους σε οργάνωση ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών.

Στην κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής κι αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς», ήταν μερικά από αυτά.

Κανένας από τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε.

Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ σημείωσε:

«Με το κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να βάλουμε ένα φρένο στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου να βάλουν χέρι στην περιουσία της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού.

Αυτό που είναι σημαντικό και το μήνυμα που στέλνουμε από τη σημερινή μας παρουσία, είναι το κάλεσμα προς κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί η αντίσταση απέναντι στο σύνολο της βάρβαρης αυτής πολιτικής, να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανωθούν και να παλέψουμε μαζί απέναντι σε όλα τα μέτωπα της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής».

Η Όλγα Πλιάτσικα, μέλος της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από τη Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, με στόχο την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τόνισε:

«Κανείς δεν είναι μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…»,

και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν θέση μάχης:

«…Μέσα από τα συνδικάτα μας, στους τόπους δουλειάς, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, έτσι ώστε κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη».

Υπενθυμίζεται πως κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθύνεται στην Επιτροπή για την παροχή συμβουλών και βοήθεια, κυρίως όμως για την οργάνωση του αγώνα.

Για το σκοπό αυτό, το ΠΑΜΕ διαθέτει τα εξής τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας:

210-3833786, 697-4010107,693-9172374, 694-7445479, 697-2220265.

Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες σε αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ρημάζει στην κυριολεξία το βιος των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως η επίθεση θα ενταθεί:

«Να μην συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα. Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις τη μέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους.

Πάνω από 500 πλειστηριασμοί τη βδομάδα, που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν.

Επιπλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα “κόκκινα” δάνεια σε εταιρείες – κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Στο φόντο αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη κάθε σωματείο, κάθε Λαϊκή Επιτροπή να οργανώσει αποφασιστικά την πάλη, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις.

Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς έκανε το ΠΑΜΕ και μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος

Πηγή: 902.gr

(Visited 101 times, 1 visits today)