Print Friendly, PDF & Email

ΚΚΕ – Ενημερωτικό φυλλάδιο για την συμφωνία «Τσίπρα – Ζάεφ»

To KKE εξέδωσε φυλλάδιο για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ το οποίο παρατίθεται ολόκληρο στο τέλος ενώ επισυνάπτεται και σε μορφή PDF.

«ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ
ΝΑΙ στη φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών  υπογράφηκε για να λυθεί ένα ιστορικό πρόβλημα, για να διασφαλιστεί η ειρήνη, για να προωθηθεί η φιλία των λαών.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Η συμφωνία υπογράφηκε για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αποδυναμωθεί η επιρροή άλλων ισχυρών κρατών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών για τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς κ.ο.κ.

Ανταγωνισμοί που συνδυάζονται με πολεμικές προετοιμασίες, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς. Μερίδιο από αυτούς τους σχεδιασμούς διεκδικεί η ελληνική άρχουσα τάξη, τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το άρθρο 2 της συμφωνίας περιγράφει με σαφήνεια τους στόχους και τα βήματα για την ένταξη του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας, την οποία εμπνεύστηκαν και επέβαλλαν με κάθε τρόπο οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

ΚΚΕ - Ενημερωτικό φυλλάδιο για την συμφωνία «Τσίπρα - Ζάεφ»Στο κείμενο της συμφωνίας παραμένουν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού περί Μακεδόνα πολίτη, μακεδονικού λαού και μακεδονικής γλώσσας. Αυτές οι διατυπώσεις και αμφισημίες δεν αποτελούν έναν αθώο συμβιβασμό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Επιλέγονται συνειδητά, με στόχο να συντηρείται ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και στις δύο χώρες, ο οποίος είναι «βούτυρο στο ψωμί» όσων θέλουν να διαιρούν τους λαούς, για να περνάνε τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Οπωσδήποτε αυτά θα βγουν ξανά στην επιφάνεια, την κατάλληλη στιγμή, που θα επιλέξουν για τα συμφέροντά τους, τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει ρόλο υπηρέτη των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, καρπός των οποίων υπήρξε και η συμφωνία των Πρεσπών.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των ΗΠΑ, που σε πρόσφατη έκθεση, αναφέρει πως:

«Είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ…Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας και προσφέρει επιπλέον τοποθεσίες για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή».

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ομολογεί ότι:

«Θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πεισθεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής!!!»

Με το αζημίωτο φυσικά…

Αυτές οι παραδοχές θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, που έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό, τους προοδευτικούς, αριστερούς ανθρώπους, είναι αίσχος και οδύνη.

Κανένα άλλο κόμμα δεν αμφισβητεί αυτήν την πολιτική.

Νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και την ΕΕ πίνουν όλοι: Εθνικιστές και κοσμοπολίτες, δήθεν προοδευτικοί και ακροδεξιοί. Απέναντί τους είναι μόνο το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό και η καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα, μόνο αν στρέφεται κατά των ευρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών, κατά του εθνικισμού και στις δύο χώρες. Μόνο αν προωθεί την κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών!

ΚΚΕ - Ενημερωτικό φυλλάδιο για την συμφωνία «Τσίπρα - Ζάεφ»Οι μύθοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να κρύψουν την επικίνδυνη πραγματικότητα για τους λαούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί διάφορους μύθους, καθώς και την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις, για να παρουσιάσει τη συμφωνία των Πρεσπών ως «προοδευτική».

Ποιους θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως «προοδευτικούς»;

— Τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ.

— Το ΝΑΤΟ, τη δολοφονική μηχανή που έχει αιματοκυλήσει, αλλάζοντας τα σύνορα στα Βαλκάνια, 2 και 3 φορές. Ο γγ του ΝΑΤΟ ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ για την κύρωση της συμφωνίας!

— Την ΕΕ και τους ηγέτες των χωρών της, όπως η Μέρκελ. Για τη συμφωνία των Πρεσπών και την εφαρμογή των μνημονίων συνεχάρη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

— Μαζί με τη Μέρκελ, τη στήριξή τους στη συμφωνία έχουν δηλώσει ο Μακρόν, ο Γιούνκερ, ο Κουρτς (ακροδεξιός καγκελάριος της Αυστρίας). Και αυτοί όλοι τους «προοδευτικοί» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συμφωνία των Πρεσπών την μεθόδευσε όλη η αφρόκρεμα των πιο δολοφονικών, επιθετικών, οργανισμών και χωρών, που έχουν σπείρει εδώ και πολλά χρόνια το θάνατο και τον εθνικισμό στα Βαλκάνια.

Είναι μύθος ότι:

«Την ένταξη στο ΝΑΤΟ την επέλεξε ο ίδιος ο λαός της ΠΓΔΜ»,

όπως λέει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, στο δημοψήφισμα που έγινε στη γειτονική χώρα συμμετείχε μόλις το 37%. Το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος είχε την τύχη που είχαν και άλλα δημοψηφίσματα.

Αναιρέθηκε από πιέσεις, τελεσίγραφα και εκβιασμούς από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτή είναι η δημοκρατία τους.

Ακόμα, όμως, κι αν ένας λαός -κάτω από την πλάνη και τις πιέσεις- επέλεγε τη συμμετοχή σε έναν δολοφονικό οργανισμό, όπως το ΝΑΤΟ, από πού κι ως που είναι στοιχείο προόδου μία «αριστερή» κυβέρνηση, μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, να αναλαμβάνει να σπρώχνει έναν λαό στα δεσμά αυτών των οργανισμών;

ΚΚΕ - Ενημερωτικό φυλλάδιο για την συμφωνία «Τσίπρα - Ζάεφ»Είναι μύθος ότι:

«Με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

«Σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ είναι και η Τουρκία. Αυτό καθόλου δεν εμποδίζει την τουρκική άρχουσα τάξη να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στο ΝΑΤΟ ήταν και η Ελλάδα και η Τουρκία, όταν έγινε η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Στο ΝΑΤΟ είναι και η Αλβανία, αυτό όμως δεν την εμποδίζει να έχει βάλει σε εφαρμογή τα σχέδια για «Μεγάλη Αλβανία».

Ποια «πρόοδος» κρύβεται δήθεν πίσω από τον στόχο μετατροπής της Ελλάδας σε «ηγετική δύναμη» στα Βαλκάνια, όπως λέει η κυβέρνηση;

Ο «κοσμοπολιτισμός» του κεφαλαίου, που εκπροσωπεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, περιέχει και τον αντιδραστικό εθνικισμό.

Αντίπαλο δέος στον εθνικισμό είναι μόνο η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να δει πίσω από τους αποπροσανατολιστικούς καβγάδες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, να δει πίσω από τις εθνικιστικές κραυγές και τα αλυτρωτικά συνθήματα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Η ΝΔ με τη στάση της καλύπτει τη δράση της Χρυσής Αυγής κι άλλων ακροδεξιών, ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και του φασισμού.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή που ρίχνει το ναζιστικό δηλητήριο και την ίδια ώρα δεν λέει κουβέντα για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, αποθεώνει τον Τραμπ και την πολιτική του.

Υπάρχει η μεγάλη εικόνα που πρέπει τώρα να δούμε!

Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που αναδεικνύει την αλήθεια των εξελίξεων.

Από το 1992, που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, το ΚΚΕ πήγε κόντρα στο ρεύμα του εθνικισμού, που φούντωνε από τη στάση όλων των άλλων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΝ (προγόνου του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ), που συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Από τότε το ΚΚΕ έλεγε ότι η ουσία των εξελίξεων δεν βρίσκεται στην ονοματολογία, αλλά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Ότι μπορεί να υπάρχει μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό «erga omnes» αρκεί να απαλειφθούν οι ανιστόρητοι αλυτρωτισμοί.

ΚΚΕ - Ενημερωτικό φυλλάδιο για την συμφωνία «Τσίπρα - Ζάεφ»Αυτήν την ανάγκη αναδεικνύουμε και σήμερα. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, που είναι στην αντίπερα όχθη.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.

Να παλέψει για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από την Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη φυλακή.

Τώρα με το ΚΚΕ!

Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.

Για να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, με τη δική τους εξουσία

Πηγή: 902.gr

(Visited 384 times, 1 visits today)