Print Friendly, PDF & Email

Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς: «Εχε το νου σου στο παιδί…» (vid)

Δυναμώστε με την ψήφο σας την ελπίδα για τα παιδιά!

«Εχε το νου σου στο παιδί… Με δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες, για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Εδώ είναι η ελπίδα!».

Με το στίχο του γνωστού και αγαπημένου τραγουδιού και το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού, το Κόμμα απευθύνεται με ανακοίνωσή του ιδιαίτερα στους γονείς.

Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς: «Εχε το νου σου στο παιδί...»
Τους καλεί να επιλέξουν τη στάση τους μπροστά στις μεθαυριανές κάλπες με βάση την εμπειρία τους, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που συναντούν στον αγώνα τους για το μεγάλωμα και τη μόρφωση των παιδιών τους, αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες τους, που πνίγονται στο σημερινό βάρβαρο σύστημα το οποίο υπηρετούν όλα τα άλλα κόμματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει:

Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς: «Εχε το νου σου στο παιδί…»

«Απευθυνόμαστε σε σένα που ασφυκτιάς από μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις, από το σμπαράλιασμα της οικογενειακής και προσωπικής σου ζωής.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες της ζωής, βλέπουμε τα παιδιά μας και σκεφτόμαστε το «αύριο».

Κάνουμε όνειρα μαζί τους, μοιραζόμαστε την αγωνία να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο, να τους δώσουμε εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους, για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να βάζουν υψηλούς στόχους και να τους κατακτάνε.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να βρουν μια δουλειά στο αντικείμενό τους.

Κι όμως, εμείς και τα παιδιά μας βρίσκουμε τοίχο και εμπόδια.

Η ουσιαστική γνώση δίνεται με το σταγονόμετρο και τα παιδιά μας είναι χαμένα στα ψέματα του internet, ενώ τα σχολικά βιβλία μπερδεύουν και πολλές φορές δεν βοηθούν.

Η μόρφωση γίνεται εμπόρευμα και μας κοιτάει ακόμα περισσότερο στην τσέπη.

Κι όταν με χαρά βλέπουμε τα παιδιά μας να παίρνουν πτυχίο, ακούμε τις κυβερνήσεις να τους λένε «δεν είναι αρκετό», να βάλουν το πτυχίο σε κορνίζα.

Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς: «Εχε το νου σου στο παιδί...»

Αν είσαι ανάμεσα σε αυτούς/αυτές που:

Μετράς κάθε Σεπτέμβρη τι σε παίρνει και τι δεν σε παίρνει για να κάνουν τα παιδιά σου. Αν χαίρεσαι αλλά και αγχώνεσαι με το άκουσμα μιας ακόμα εκδρομής…

Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα παιδιά σου για τις αναγκαίες δραστηριότητες, που όμως είναι εκτός σχολείου και επί πληρωμή.

Αγανακτείς με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.λπ. στα σχολεία, και με το ότι η κυβέρνηση αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν άσχετα μαθήματα απ’ αυτό που σπούδασαν.

Θυμώνεις που τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν στήριξη, η έγκαιρη διάγνωση βρίσκεται «στον αέρα». Η κυβέρνηση του Σύριζα δίνει 45 εκατ. ευρώ λιγότερα χρήματα για τις απαραίτητες συνεδρίες.

Νιώθεις ότι σε κοροϊδεύει η κυβέρνηση που, όπως – όπως και χωρίς ούτε ένα ευρώ περισσότερο, στοιβάζει τα προνήπια στα νηπιαγωγεία, ακόμα και κοντέινερ στα Γυμνάσια και τα Λύκεια ψήφισε!

Αγχώνεσαι με το νέο εξεταστικό στο Λύκειο, που το κάνει πιο σκληρό, πιο ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους, για το οποίο μόνο τα φροντιστήρια πανηγυρίζουν.

Δεν ανέχεσαι τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών από την κυβέρνηση, τη διαφήμιση για ζελεδάκια κάνναβης για μικρά παιδιά στην εφημερίδα του Σύριζα κ.ά.

Τότε σκέψου τι μήνυμα θα στείλεις με την ψήφο σου!

Αυτό που κρίνεται στις εκλογές αυτές είναι αν θα συνεχίσουμε στα ίδια. Αν θα δώσουμε άφεση αμαρτιών σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ.

Αν θα πούμε στον Σύριζα και τη ΝΔ «προχώρα σε ακόμα χειρότερα μέτρα» ή αν θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ, που σημαίνει ΝΑΙ στις ανάγκες μας.

Το ΚΚΕ σού μιλάει ανοιχτά. Είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει ευθύνη για αυτά που ζεις μέχρι σήμερα. Για όλα αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ.

Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για να ανοίξουμε δρόμο.

Για να μη γίνουμε η γενιά που θα αφήσει χειρότερο κόσμο στα παιδιά της. Να μη ζήσουν χειρότερα τα παιδιά μας από εμάς.

Το ξέρεις, το ζεις.

Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς: «Εχε το νου σου στο παιδί...»
Το ΚΚΕ καλεί τους γονείς: «Εχε το νου σου στο παιδί…»

Μπροστά στην κάλπη σκέψου με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι όταν αφορά τα παιδιά σου.

Σκέψου το μεγαλύτερο καλό που θα κάνεις και όχι την επιλογή της ζημιάς.

Σκέψου πόσο σημαντικό είναι να γίνουν πιο πολλοί οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές στους δήμους, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή.

Για να ανακουφίσουν και όχι να επιβαρύνουν περισσότερο τη ζωή μας. Για να παλέψουν από καλύτερες θέσεις για αυτά που έχουμε ανάγκη».

Παράλληλα, το ΚΚΕ στέκεται στις σύγχρονες ανάγκες και σε όλα όσα δικαιούνται οι νέοι γονείς αλλά σήμερα τους έχουν πείσει ότι δεν μπορούν να τα έχουν, σημειώνοντας:

«Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας δεν είναι πολυτέλεια. Γιατί πλούτος υπάρχει. Τον δημιουργούμε εμείς. Όμως τον χαίρονται λίγοι».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ανακοίνωση στέκεται ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν και την Τοπική Διοίκηση, και τονίζει ότι γονείς και παιδιά των λαϊκών οικογενειών δικαιούνται να έχουν Παιδεία σύγχρονη, δωρεάν στην ουσία και όχι στα λόγια, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις τέχνες και στον αθλητισμό, να ζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά με αξιοπρέπεια από το μισθό των γονιών.

Δικαίωμα είναι επίσης για γονείς και παιδιά η ουσιαστική στήριξη των σχολείων, για να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και να μη βάζει το χέρι στην τσέπη κανένας γονιός γι’ αυτά που έχουν ευθύνη η κυβέρνηση και οι δήμοι,

να καταργηθούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, να ανεγερθούν νέα, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία, να δεσμευτούν νέοι ελεύθεροι χώροι για να παίζουν τα παιδιά.

Με βάση όλα τα παραπάνω, το ΚΚΕ καλεί τους γονείς:

«Καταδίκασε Σύριζα, ΝΔ, Κινάλ, τα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη. Αξιοποίησε τις εκλογές για να δυναμώσεις την πάλη για τις ανάγκες των παιδιών σου. Ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Παύλος Σιδηρόπουλος: «Κάποτε θά ‘ρθουν» (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 338 times, 1 visits today)