Print Friendly, PDF & Email

Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις! (vid)

Οργιο Τρομοκρατίας σε βάρος απολυμένων κι απλήρωτων εργαζόμενων

Δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων έγιναν έξω από το κατάστημα «Market In» στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην Καρυπίδης».

Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις

Οι συλλήψεις έγιναν από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας που είχαν επιστρατευτεί από την εργοδοσία για να αντιμετωπιστεί η απεργιακή περιφρούρηση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος, ένα μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πρόεδροι σωματείων κ.α.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα, ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα, δίνουν τη μάχη της απεργίας και καταγγέλλουν την κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με συνθήματα όπως:

«Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στις επιχειρήσεις κάνετε τις πλάτες».

Τις συλλήψεις εργαζομένων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ.

 

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζήτησε ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ με τηλεφωνική του παρέμβαση πριν από λίγο στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ν. Τόσκα.

«Το αίσχος συνεχίζεται» τονίζει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας ότι:

«Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων».

Την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σήμερα στις 6 μ.μ. μπροστά στα «Market In».

Την καταδίκη τους για τις συλλήψεις εκφράζουν Σωματεία και Συνδικάτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία και η εργοδοσία των «Market IN» έχουν ξεπεράσει κάθε όριο τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Την Κυριακή συνέλαβαν εργαζόμενους μέσα στο σπίτι τους.

Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις
Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις

Συγκεκριμένα, η αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης», οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 26 Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, έριξαν ακόμα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνέλαβαν τρεις συνδικαλιστές.

ΠΑΜΕ: Το αίσχος συνεχίζεται!

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ εκτελώντας για μια ακόμα φορά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας των SuperMarket «Market In» προχώρησε πριν από λίγο σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η μανία των δυνάμεων καταστολής για να χτυπήσουν τη σημερινή κινητοποίηση και τους εργαζόμενους έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.

Το Εργατικό Κέντρο μπροστά σε αυτό το όργιο καταστολής είχε κηρύξει για σήμερα 24ωρη Απεργία στην επιχείρηση «Market In».

Να γίνει σε όλους τους χώρους γνωστή η σημερινή πρόκληση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας της «Market In».

Η μεγαλοεργοδοσία έχει ξεσαλώσει αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έδωσε η κυβέρνηση. Αξιοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, που με μανία επιτέθηκαν και συνέλαβαν τους 12 συναδέλφους.

Μαχητική κινητοποίηση και στο κατάστημα «Market In» στη Θεσσαλονίκη (vid)

Η ΕΓ του ΠΑΜΕ με άμεση παρέμβαση επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλοντας την αστυνομική καταστολή και ζητώντας να απελευθερωθούν τώρα όλοι οι συλληφθέντες και να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την απεργιακή κινητοποίηση.

Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων του «Καρυπίδη» που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης».

ΕΚ Ιωαννίνων: Καταγγέλλει την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις

Την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market In» στα Γιάννενα καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Μετά τις συλλήψεις του Προέδρου του ΕΚΙ και 2 ακόμα συνδικαλιστικών στελεχών στις 26 Οκτώβρη 2017, μετά τις συλλήψεις των 2 εργαζόμενων την Κυριακή 26/11/2017 το πρωί μέσα από τα σπίτια τους, η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ συνεχίζει την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Σήμερα το πρωί, μέρα που το Εργατικό Κέντρο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο «Market In» για την ανάκληση της σωρείας προσχηματικών μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία εναντίον εργαζομένων

που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται, δεκάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους βρέθηκαν από το πρωί μπροστά στο κατάστημα για την περιφρούρηση της απεργίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Για ακόμα μια φορά όμως, η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Με πρωτοφανή βία, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους εργαζόμενους.

Με ξύλο κυριολεκτικά «στο ψαχνό», συνέλαβαν 12 άτομα, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος κι ακόμα ένα μέλος της Διοίκησης του ΕΚΙ, πρόεδροι σωματείων κ.ά.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απέδειξε πώς εννοεί τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις
Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις
Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις
Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις
Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις
Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις

Απέδειξε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη μεγαλοεργοδοσία όχι απλά επιλέγει να βοηθά τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά χρησιμοποιεί και όλους τους μηχανισμούς της, όπως τη «δικαιοσύνη» και τις δυνάμεις καταστολής για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους για να επιβάλλει την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς.

Γι’ αυτό άλλωστε θέλουν να ψηφίσουν και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο: Για να σταματήσουν οποιαδήποτε οργάνωση αντίδρασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε.

Κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, μπροστά στη βία που διαδραματίζεται στην πόλη μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστική να καταδικάσει τα πρωτοφανή γεγονότα.

Καλούμε όλη την πόλη να δώσει απάντηση σήμερα Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 6.00 μ.μ., σε συλλαλητήριο μπροστά στα «Market In».

Την καταδίκη τους για τις νέες συλλήψεις εκφράζουν μέχρι στιγμής και οι:

  • Ομοσπονδία Οικοδόμων,
  • Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,
  • Εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» στη Θεσσαλονίκη,
  • Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Κυβέρνηση «ειδικών αποστολών» με ξύλο και συλλήψεις! (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 786 times, 1 visits today)