Print Friendly, PDF & Email

Λέσβος: Έβαλαν λουκέτο σε γυμνάσιο για να μη φοιτήσουν προσφυγόπουλα

Κρεσέντο μίσους από ρατσιστές γονείς στο Γυμνάσιο Ιππείου

Ο φασισμός της διπλανής πόρτας ξαναχτύπησε στη Λέσβο, όπου διάφοροι κύκλοι, με την ανοχή ή και υποδαύλιση τοπικών και κυβερνητικών αρχών, σπέρνουν εδώ και χρόνια το ρατσιστικό μίσος, πατώντας στη συνειδητή διαιώνιση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Αυτή τη φορά, ο εσμός των ρατσιστών, έφτασε σε σημείο να βάλει λουκέτο στο Γυμνάσιο Ιππείου, εμποδίζοντας την είσοδο μαθητών και εκπαιδευτικών, προκειμένου να καταργηθεί η «Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας», στην οποία εντάχθηκαν εννέα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι μισοί περίπου μαθητές, προφανώς με την υποκίνηση ρατσιστών γονέων βρίσκονται σε αποχή από τα μαθήματά τους, ζητώντας την απομάκρυνση των προσφυγόπουλων.

Η ένταση προκλήθηκε από ακροδεξιά στοιχεία που διέδιδαν στα σόσιαλ, ότι οι ανήλικοι είναι στην πραγματικότητα «25χρονοι λαθρομετανάστες», από τους οποίους «κινδύνευαν» οι μικροί μαθητές του Γυμνασίου.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για παιδιά που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα, πέντε αγόρια και τέσσερα κορίτσια, που νωρίτερα φοιτούσαν στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Λέσβος: Έβαλαν λουκέτο σε γυμνάσιο για να μη φοιτήσουν προσφυγόπουλα
Λέσβος: Έβαλαν λουκέτο σε γυμνάσιο για να μη φοιτήσουν προσφυγόπουλα

Όπως σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Σίμου:

«Εγώ δεν παρέλαβα γαϊδούρια για να τα κοιτάξω τα δόντια τους να δω ηλικία. Παρέλαβα έγγραφα, με εισαγγελική εντολή έχει δοθεί παραγγελία να παρακολουθήσουν το σχολείο. Το μεγαλύτερο παιδί έχει γεννηθεί το 2005 και το μικρότερο το 2008».

Ο ίδιος ανέφερε πως από την πρώτη μέρα που ήρθαν τα παιδιά άρχισαν να εκφράζονται φόβοι ότι τάχα θα κολλήσουν κορονοϊό τους συμμαθητές του και ότι δεν ενημερώθηκαν οι γονείς.

Την επόμενη μέρα, χθες Παρασκευή, ο ίδιος καταφτάνοντας αντίκρυσε συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς και δύο περιπολικά με αστυνομικούς.

Ο ίδιος τονίζει πως δεν πλησίασε «γιατί είδε όχλο και σίγουρα δε θα πήγαινε λόγω κορωνοϊού».

Αφότου έφτασε το όχημα με τα προσφυγόπουλα, αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω των άγριων διαθέσεων του πλήθους των ρατσιστών, ενώ λεκτική επίθεση εναντίον του καταγγέλλει και ο διευθυντής:

«Στάθηκε 10 λεπτά δεν κατέβηκαν τα παιδιά, και έφυγε. Το πλήθος βήμα βήμα με πλησίαζε κι εμένα και τους συναδέλφους, σπρώχνοντας τον αστυνομικό κλοιό. Εκτοξεύτηκαν εναντίον μου βρισιές που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναπαράγω, ύβρεις που δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά»,

Και πρόσθεσε:

«Αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω γιατί ήταν άκρως επιθετικοί από το πλήθος. Αποχώρησα».

Ο ίδιος δηλώνει πως δε θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που ορίστηκε την Τετάρτη παρουσία μαθητή ή γονέα, σημειώνοντας πως:

«Δε δέχομαι γονείς που με αποκάλεσαν με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς να συζητήσω. Από δω και εμπρός μόνο υπηρεσιακά».

Το ίδιο το σχολείο απάντησε στην επίσημη ιστοσελίδα του με ανάρτηση όπου σε μαυροπίνακα αναφέρεται η φράση «Ντροπή σας, ξέρετε εσείς», προκαλώντας –όπως φαίνεται κι από τα σχόλια– την αντίδραση του φασιστικού εσμού της περιοχής, αλλά και τη συμπαράσταση άλλων πολιτών που αντιτίθενται στη λαίλαπα της μισαλλοδοξίας, που αποκλείει παιδιά λόγω της καταγωγής τους.

Λέσβος: Έβαλαν λουκέτο σε γυμνάσιο για να μη φοιτήσουν προσφυγόπουλα
Λέσβος: Έβαλαν λουκέτο σε γυμνάσιο για να μη φοιτήσουν προσφυγόπουλα

Με πληροροφίες από in.gr και stonisi.gr

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 133 times, 1 visits today)
Back2Top