Print Friendly, PDF & Email

Λίστα Μπόργιανς, ΝΑΤΟ και Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα!

Ποιος θυμάται εκείνη την περίφημη λίστα «Μπόργιανς», που η κυβέρνηση παρέλαβε στα τέλη του 2015 από τους Γερμανούς, με μερικές χιλιάδες ύποπτες φορολογικές «υποθέσεις», συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ;

Λίστα Μπόργιανς, ΝΑΤΟ και Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα!
Αυτά έγραφαν τα συριζαίϊκα ΜΜΕ το 2015!

Η κυβέρνηση πανηγύριζε τότε ότι «έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα» και δεσμευόταν ότι με την …αμείλικτη στάση της απέναντι στη φοροδιαφυγή, που οι άλλοι υπέθαλπαν τόσα χρόνια, θα γέμιζε τα κρατικά ταμεία, ώστε να μη χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα σε βάρος του λαού.

Τα χρόνια πέρασαν και το «ταμείο» από την «αξιοποίηση» της λίστας Μπόργιανς αποκαλύπτει ότι εισπράχθηκαν μόλις 17 εκατ. ευρώ!

Και ότι στην πλειοψηφία τους, οι υποθέσεις που ελέγχθηκαν δεν είχαν κάποια παρατυπία, επειδή οι φορολογικοί και άλλοι νόμοι που υπάρχουν και τους οποίους διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιτρέπουν τη «νόμιμη» φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, η λίστα Μπόργιανς αξιοποιήθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο μόλις μήνες μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, για να θολώσει τα νερά της αντιλαϊκής πολιτικής του, σκορπώντας αυταπάτες και φρούδες προσδοκίες στο λαό.

Η (προδιαγεγραμμένη) κατάληξη της υπόθεσης αποκάλυψε την κοροϊδία και πρέπει να κάνει το λαό σοφότερο για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Το ΝΑΤΟ

Πραγματικά χάνεται το μέτρημα αν προσπαθήσει κανείς να αποτυπώσει τις στρατιωτικές και άλλες υποδομές που αξιοποιούν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στην Ελλάδα, ή σκοπεύουν να αξιοποιήσουν, επεκτείνοντας κι άλλο τη στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Λίστα Μπόργιανς, ΝΑΤΟ και Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα
Ολόκληρη η Ελλάδα μια Νατοϊκή Βάση

Ο «χάρτης» των βάσεων, των αεροδρομίων, των λιμανιών, των ναυπηγείων και των στρατοπέδων που αξιοποιούνται από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως «ορμητηρίου πολέμων και επεμβάσεων»,

βάζοντας τη χώρα στο επίκεντρο αδυσώπητων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, με μεγάλους κινδύνους για το λαό, οι οποίοι ενισχύονται από το γεγονός ότι στη γειτονιά μας πυκνώνει γενικά η παρουσία ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων.

Έτσι, πέρα από τις ναυτικές και εναέριες δυνάμεις που έχουν διασπαρεί στη Μεσόγειο, συζητιέται έντονα η δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλβανία, και στην Κύπρο αμερικανικής αλλά και γαλλικής βάσης.

Είναι φανερή η επιθετική διάταξη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου χοντραίνει η αντιπαράθεση με επίκεντρο τους υδρογονάνθρακες και την αναδιανομή σφαιρών επιρροής.

Αν σ’ αυτά προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι η Τουρκία επιμένει στο σχεδιασμό για βάση στα Κατεχόμενα, την ώρα μάλιστα που βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις της με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ,

καταλαβαίνει ότι στην περιοχή μαζεύεται πολύ εύφλεκτο υλικό και ότι αρκεί μια σπίθα για να γενικευτεί η επικίνδυνη ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση.

Το Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα

Λίστα Μπόργιανς, ΝΑΤΟ και Νόμπελ Ειρήνης στον ΤσίπραΤη σκυτάλη από το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy» παραλαμβάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – χειροκροτητές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που προτείνουν τον Αλ. Τσίπρα και τον Ζ. Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης, μέσω διαφόρων οργανώσεων στις οποίες είναι μέλη.

Και μπορεί το αμερικανικό περιοδικό να λέει «χύμα και τσουβαλάτα» ότι πρέπει να αναγνωριστεί η συνεισφορά των δύο πρωθυπουργών στη συμφωνία των Πρεσπών που:

«Αποτελεί πλήγμα για τη Ρωσία»,

οι ΣΥΡΙΖΑίοι όμως το πάνε «διά της πλαγίας»…

Λένε δηλαδή ότι Τσίπρας και Ζάεφ αξίζουν το Νόμπελ Ειρήνης επειδή η συμφωνία τους διασφαλίζει …την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια!

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που πραγματικά συμβαίνει, αφού οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και πΓΔΜ, προωθούν τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και εμπλέκοντας τους δύο λαούς στη δίνη σκληρών και επικίνδυνων ανταγωνισμών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και καπιταλιστικά κράτη,

που διεκδικούν να επεκτείνουν τα δικά τους ερείσματα στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Λίστα Μπόργιανς, ΝΑΤΟ και Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα!Βέβαια, σε ό,τι αφορά τον ίδιο το θεσμό των Νόμπελ Ειρήνης, δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο, αφού τέτοιο «βραβείο» έχουν πάρει η ΕΕ και Πρόεδροι των ΗΠΑ για τις «ειρηνευτικές» τους προσπάθειες.

Οπότε, ακόμα και η «εκδήλωση ενδιαφέροντος» για την υποψηφιότητα Τσίπρα – Ζάεφ δεν είναι παρά ένα ακόμα διαπιστευτήριο της προσήλωσής τους σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 407 times, 1 visits today)