Print Friendly, PDF & Email

Εργατοπατέρες μπέρδεψαν τη σκιά τους με το μπόι τους!

Η θλιβερή μοναξιά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Θλιβερές φιγούρες, καρικατούρες του συνδικαλιστή – παράγοντα της δεκαετίας του 80 επιστρέφουν ως φάρσα!!

Εργατοπατέρες μπέρδεψαν τη σκιά τους με το μπόι τουςΜπερδεύοντας το μπόϊ τους με την σκιά τους, έχοντας αποθηκευμένα αποθέματα θράσους και έπαρσης από την πάλαι ποτέ παντοκρατορία του αγαπημένου τους ΠΑΣΟΚ, τότε που την ΓΣΕΕ τη διόριζε το κόμμα τους (1985).

Επιστρατεύουν κάθε δυνατό τέχνασμα, από αυτά που χρόνια τώρα κάνουν, για να συνεχίσουν να ελέγχουν το ΕΚΠ υπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων!!

Ατέλειωτες ώρες σε τηλεοπτικά κανάλια, θεατρινισμοί, ειρωνείες, προκλήσεις, ψέματα, νοθείες, συκοφαντίες, εισαγγελείς, αστυνομία, διαδικτυακοί «τσαμπουκάδες» αλλά και πραγματικοί τσαμπουκάδες για να βγουν μετά φωτογραφία στο νοσοκομείο.

Ήταν μόνο μερικά από τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν.

Το μόνο που δεν έγινε ήταν αυτό που εδώ και καιρό είχαν προαναγγείλει με πομπώδες και «απειλητικό» ύφος αφού τα αγωνιώδη καλέσματά τους προς του φορείς και τους εργαζομένους της πόλης να τους συμπαρασταθούν έπεσαν στο κενό.

Μαζεύτηκαν με το ζόρι 20 εκλεγμένοι! Ούτε τους εκλεγμένους τους δεν μπορούν να συσπειρώσουν!

Εργατοπατέρες μπέρδεψαν τη σκιά τους με το μπόι τουςΈγραφαν για τη δημοκρατική δύναμη που είναι πλειοψηφία και δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα, καλώντας για μαζική αντίδραση, για τους εργαζομένους της πόλης που θα απομονώσουν το ΠΑΜΕ…

Κάποιοι παρατρεχάμενοί τους έγραφαν ότι:

«Θα τους λιώσουμε, θα τους κάνουμε την κηδεία κτλ.».

Από τους χιλιάδες εργαζομένους τους οποίους ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν δεν βρέθηκαν ούτε 100 ούτε καν 50 να τους στηρίξουν.

Το ίδιο έγινε στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που μαζεύτηκαν καμία 30αριά ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μαΐου ήταν άφαντοι.

4.200 εργαζομένους ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν! Πού είναι όλοι αυτοί;

Η απάντηση είναι απλή:

Οι μισοί από αυτούς είναι μόνο αριθμοί στα πρακτικά νοθείας και απάτης, ενώ τους άλλους μισούς τους εκπαίδευσαν χρόνια τώρα να μην συμμετέχουν πουθενά, να μην απεργούν, να μην διεκδικούν, να μην αγωνίζονται.

Προσπάθησαν να σκάψουν τον λάκκο της εργατιάς αλλά έπεσαν οι ίδιοι μέσα.

Ανυπόληπτοι, θλιβεροί, απομονωμένοι αναζητούν συμμάχους στην αστική δικαιοσύνη, στους εισαγγελείς, στην αστυνομία, στην εργοδοσία. Όλοι οι άλλοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Εργατοπατέρες μπέρδεψαν τη σκιά τους με το μπόι τουςΈφτασαν μάλιστα με παραληρηματικού ύφους διαγγέλματα να προαναγγείλουν το «τέλος» της Δημοτική Αρχής Κ. Πελετίδη που ξόφλησε αφού έκανε το μοιραίο λάθος να συμπαραταχθεί με τις ταξικές δυνάμεις και να τα βάλει μαζί τους.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»!

Μπορεί στην πλειοψηφία των εργαζομένων να φαντάζουν ως γραφικοί, απομεινάρια του συνδικαλιστή παράγοντα του βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνοι αφού στην ουσία είναι εκπρόσωποι της εργοδοσίας που δεν μπορεί να ανεχτεί το ΕΚΠ να περάσει στα χέρια των εργαζομένων.

Καμία αυταπάτη δεν είχαμε και για τους εκπροσώπους του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων νοθείας και απάτης να αναγκάστηκε να καταγγείλει την ΠΑΣΚΕ, αλλά ήταν φανερό ότι προσπαθούσε με την πρώτη ευκαιρία να τα «μαζέψει».

Η κατάθεση ένστασης από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ 10 λεπτά πριν τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας είναι μνημείο πολιτικού τυχοδιωκτισμού και καιροσκοπισμού.

Εργατοπατέρες μπέρδεψαν τη σκιά τους με το μπόι τουςΕπί 12 ώρες δεν είδαν τίποτα επιλήψιμο και τελευταία στιγμή κατέθεσαν ένσταση!!

Τη στάση τους υπαγόρευσε η διαφαινόμενη εκλογική τους συντριβή, έχασαν το 50% της δύναμής τους, και τη συνέπεια που έχουν ως υποστηριχτές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κατά επέκταση της εργοδοσίας.

Μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ παίρνουν τις αποφάσεις στην ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σε κάποια Ε.Κ.

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και η μεγαλοεργοδοσία της Πάτρας βλέπουν εφιάλτες τώρα που δεν ελέγχουν το Ε.Κ. Πάτρας.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συνεχιστεί η μαζική και αγωνιστική στάση του ζωντανού εργατικού κινήματος για να βάλει ένα μεγάλο στοπ στα σχέδια της εργοδοσίας!

Με αισιοδοξία συνεχίζουμε παίρνοντας δύναμη από τις εξελίξεις στο ΕΚΠ που είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κινήματος.

Στέλιος Παλαρμάς

(Visited 294 times, 1 visits today)