Print Friendly, PDF & Email

Νέα έκρηξη σκατοψυχιάς: «Το Πάσχα σουβλίζουμε αρνιά κι οι μετανάστες σκύλους!» (vid)

Ρεσιτάλ ρατσισμού και ξενοφοβικού παροξυσμού (και) από τον αντιδήμαρχο Ναυπλίου που είναι και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου!

Μετά τις εικόνες ντροπής και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Βρασνά του Δήμου Βόλβης, αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν και τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου χτες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που συζητούσε το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο στρατόπεδο Ναυπλίου…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Anagnostis», ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνωσταράς με φανερή αγωνία μην τυχόν έρθουν πρόσφυγες και «μολύνουν» το «κοσμικό» Ναύπλιο ζήτησε διευκρινίσεις από την Δημοτική Αρχή για το ποια στάση θα κρατήσει.

Νέα έκρηξη σκατοψυχιάς: «Το Πάσχα σουβλίζουμε αρνιά κι οι μετανάστες σκύλους!»
Ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς εκθέτει την αγωνία του μην τυχόν και έρθουν πρόσφυγες και μολύνουν το Ναύπλιο

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος αφού έκανε μια αναφορά για τις εξελίξεις και το μέλλον του Στρατοπέδου στο Ναύπλιο, έκανε σαφές ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα αποδεχτεί την μετατροπή του σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Φυσικά φυλάμε νυχθημερόν το Πεδίο Βολής και το Στρατόπεδο  μήπως έρθουν μετανάστες!»

Ενώ την ίδια στιγμή φάνηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στην πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας να δημιουργήσει εγκαταστάσεις φιλοξενίας Αξιωματικών του …ΝΑΤΟ (!!!), για το καλό της «οικονομίας».

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Δήμαρχος Ναυπλίου προσπάθησε να καθησυχάσει τις «χριστιανικές» αγωνίες των δημοτικών συμβούλων λέγοντας ότι έλαβε διαβεβαιώσεις τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και από την σημερινή,

ότι το στρατόπεδο δεν θα χρησιμοποιηθεί για φιλοξενία μεταναστών, ενώ παρέπεμψε και σε παλιότερο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την χρησιμοποίηση του στρατοπέδου (οι τονισμοί δικοί μας):

«Η λειτουργία του Κ.Ε.Μ.Χ. Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός ιστορικής αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου έχει αποδεχθεί, ενσωματώσει και βοηθήσει στη εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου.[…]

Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία. […]

Σε περίπτωση που η λειτουργία του στρατοπέδου υποβαθμιστεί στο επίπεδο που αυτή τη στιγμή λέγεται ότι θα υποβαθμιστεί, η παραχώρηση στο Δήμο είναι μονόδρομος.

Για άλλες «χρήσεις» δεν αφήνουμε περιθώρια.

Απαιτούμε και μένουμε αμετακίνητοι σε αυτό που διεκδικούμε. Το Ναύπλιο δικαιούται ειδικής μεταχείρισης, ως μοναδικός και ξεχωριστός τόπος και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά».

Όπου «χρήσεις» εννοούνταν η μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Κωστούρος Δημήτρης
Ο Δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος

Όμως ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις «διαβεβαιώσεις» του Δημάρχου και επανήλθε λέγοντας:

«Επειδή το Ναύπλιο είναι ιδιαίτερη πόλη θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθούν ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν μετανάστες. Μας ενδιαφέρει το στρατόπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε μετανάστες σε αυτή την πόλη ή όχι;»

Ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει μια επικαιροποίηση του ψηφίσματος και να προστεθεί μια φράση που θα κάνει ακόμα πιο σαφή την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του αντιδήμαρχου Ραφαήλ Μπαρού, ο οποίος αφού πρώτα διευκρίνισε ότι δεν μιλά με την ιδιότητα του αντιδημάρχου (!) αλλά ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου (για να απαλλάξει τον Δήμαρχο από το βάρος μιας ακόμα πιο ξενοφοβικής τοποθέτησης), απάντησε στον κ. Αναγνωσταρά λέγοντας:

«Δηλαδή εμάς μας ακουμπάει το θέμα αυτό μόνο αν θα έρθουν στο στρατόπεδο μετανάστες; Εάν 4 τουριστικές μονάδες μέσα στην πόλη του Ναυπλίου νοικιάσουν τα καταλύματα (σε πρόσφυγες) δεν θα είναι χειρότερο;

Δηλαδή πως θα είναι η εικόνα της πόλης; Για δες τε το λίγο! Άρα γιατί το επικεντρώνεστε στο στρατόπεδο; Γιατί είναι η εύκολη λύση για όλους μας!

Εάν βρεθούν τέσσερις ξενοδόχοι για να κερδοσκοπήσουν πάνω στο θέμα αυτό, εμείς τι θα απαντήσουμε; […] Θα πούμε: «Εντάξει δεν πειράζει!» Επειδή νοικιάσανε κάποια ξενοδοχεία στο κέντρο του Ναυπλίου κι όχι στο στρατόπεδο θα πούμε καλώς γενόμενο;

Εμάς μας ενδιαφέρει -πρώτιστα- για την οικονομία της πόλης και για την ιστορικότητα που έχει!»

Νέα έκρηξη σκατοψυχιάς: «Το Πάσχα σουβλίζουμε αρνιά κι οι μετανάστες σκύλους!»
Αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρούς! Νέα έκρηξη σκατοψυχιάς: «Το Πάσχα σουβλίζουμε αρνιά κι οι μετανάστες σκύλους!»

Και συνέχισε εκτοξεύοντας το επίπεδο της ακροδεξιάς ρητορικής στην στρατόσφαιρα:

«Το ζήτημα λοιπόν είναι πως αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία, ευρύτερα εδώ του Ναυπλίου, εάν έρθουν πραγματικά μετανάστες να εγκατασταθούν μέσα στην πόλη.

Τί σημαίνει αυτό τουριστικά για την οικονομία της πόλης, για τις διαφορετικές φυλετικές καταβολές του καθενός, με ότι συνεπάγεται αυτό; μεταναστών;

Δηλαδή εγώ το Πάσχα να σουβλίζω το αρνί και ο άλλος να σουβλίζει το σκύλο;…»

Στο ξενοφοβικό αυτό παραλήρημα του αντιδημάρχου αντέδρασε άμεσα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Γκόνης, οποίος κατήγγειλε το ρατσιστικό ξέσπασμα καθώς και την προσπάθεια ξεπλύματος των πολιτικών και τις συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην χώρα μας και τους αναγκάζουν να μένουν σε απάνθρωπες συνθήκες:

«Είναι εξωφρενικό από που συμβαίνει! Δεχόμαστε μια συμφωνία που δημιουργεί αυτό το ανθρώπινο δράμα, υποφέρουν άλλες περιοχές κι εμείς είμαστε «αμόλυντοι»!

Αντί να ξεσηκωθούμε ενάντια σε αυτή τη συμφωνία που δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα και να απαιτήσουμε να λυθούν τα προβλήματα των προσφύγων, παίρνοντας κι εμείς την ευθύνη επάνω στην λύση που είναι η μεταφορά των προσφύγων εκεί που θέλουν να πάνε και να μην εγκλωβίζονται σε απάνθρωπες συνθήκες.

Αντί να ζητήσουμε να λυθεί το πρόβλημα των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο, λυπάμαι που σαν συμβούλιο έχουμε τέτοιες φοβικές απόψεις».

Κώστας Γκόνης
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργολίδας, Κώστας Γκόνης

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Δημάρχου για επικαιροποίηση του ξενοφοβικού ψηφίσματος προσθέτοντας μάλιστα την φράση «Πρόσφυγες ή Μετανάστες» δίπλα στο «άλλες χρήσεις»…

Πρέπει να σημειωθεί ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» (16′:33” στο βίντεο) ήταν η μοναδική παράταξη που καταψήφισε το ξενοφοβικό αυτό ψήφισμα κι αυτό ενόχλησε το «Αργολίδα TV» για αυτό φρόντισε να «πετσοκόψει» την τοποθέτηση του Κώστα Γκιόνη!

Επισυνάπτουμε το βίντεο με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων. Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου μετά το 14′.23” (μπορείτε να ξεράσετε ελεύθερα!)

Νέα έκρηξη σκατοψυχιάς: «Το Πάσχα σουβλίζουμε αρνιά κι οι μετανάστες σκύλους!» (vid)

Ροβεσπιέρος

(Visited 777 times, 1 visits today)