Print Friendly, PDF & Email

Νέα Σμύρνη: Οτι κινείται δέρνεται! Αγρια επίθεση αστυνομικών σε κατοίκους (vid)

Ως αντίδραση, κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας το σύνθημα «Ελλάς – Ελλήνων – Αστυνομικών!» Η αστυνομία απάντησε με νέο γύρο καταστολής, ρίψη χημικών και χειροβαομβίδες κρότου-λάμψης!

Νέα ανδραγαθήματα πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, προχωρώντας σε έναν παντελώς απρόκλητο ξυλοδαρμό νεαρού άνδρα στη Νέα Σμύρνη.

Νέα Σμύρνη: Οτι κινείται δέρνεται! Αγρια επίθεση αστυνομικών σε κατοίκους
Νέα Σμύρνη: Οτι κινείται δέρνεται! Αγρια επίθεση αστυνομικών σε κατοίκους

Οι αστυνομικοί, δίχως καν να υπολογίζουν στην παρουσία περαστικών στην πλατεία, που κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και παράλληλα τους φώναζαν να σταματήσουν, επιτέθηκαν με απίστευτη αγριότητα στον άνδρα, χρησιμοποιώντας γκλομπ και ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες (δείτε και το βίντεο) οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε περαστικούς που είχαν διαμαρτυρηθεί για την επιβολή προστίμου σε οικογένεια.

Η ΕΛ.ΑΣ, για μια ακόμα φορά επιχείρησε να πλασάρει ως πραγματικότητα τα δικά της εναλλακτικά σενάρια, με τη βοήθεια και των συστημικών ΜΜΕ, που έσπευσαν άκριτα σχεδόν ως γραφείο τύπου της αστυνομίας, να αναπαραγάγουν την «είδηση» ότι δήθεν οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από 30 άτομα.

Σαν να μην έφτανε το κρεσέντο βίας, οι αστυνομικοί στη συνέχεια κάλεσαν και ενισχύσεις, μετατρέποντας την πλατεία της Νέας Σμύρνης σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη.

Μετά το συμβάν και τις προσαγωγές που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκε πορεία στην οποία συμμετείχαν οι «Πάνθηρες» –οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου– συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής, με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα και σύνθημα: «Ελλάς – Ελλήνων – Αστυνομικών».

Live μετάδοση βίντεο από Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Η πορεία έγινε δεκτή με επιδοκιμασία από τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, με αρκετούς να βγαίνουν ακόμα και στα μπαλκόνια τους για να χειροκροτήσουν τους διαδηλωτές.

Βίντεο: Γιώργος Μουτάφης
Από το The Press Project

Συνεχίζοντας το κρεσέντο καταστολής, η αστυνομία πέταξε χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά καθώς γύριζε η πορεία στην πλατεία.

Βίντεο: Γεωργία Νικολέτου

Την αστυνομική επίθεση καταδίκασαν οι κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ, εκδίδοντας στην οποία αναφέρεται ότι:

«Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουμε την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής.

Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία.

Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια».

Νέα Σμύρνη: Οτι κινείται δέρνεται! Αγρια επίθεση αστυνομικών σε κατοίκους (vid)

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 525 times, 1 visits today)