Print Friendly, PDF & Email

Το ΠΑΜΕ αγρίεψε – Μετά το Μακεδονίας σειρά είχε ο ΣΕΒ! (vid)

Απάντηση του ΠΑΜΕ στα περί «βανδαλισμών» του ΣΕΒ με ανακοίνωση – κόλαφο για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς

Μετά την κατάληψη του υπ. Μακεδονίας – Θράκης που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ χτες Δευτέρα υψώνοντας και γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτηρίου με το σύνθημα:

«Περνάμε στην αντεπίθεση όλοι στην απεργία».

Εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγωνιστική παρέμβαση και στα γραφεία του ΣΕΒ.

Τα συνδικάτα «υπέβαλλαν» στην πρόσοψη του κτιρίου τα βασικά αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος:

  • «751 ευρώ κατώτερο μισθό»
  • «Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα απεργία»
  • «Αυξήσεις στους μισθούς»
  • «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία».

Το ΠΑΜΕ αγρίεψε – Μετά το Μακεδονίας σειρά είχε ο ΣΕΒ!

Με κόκκινη μπογιά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ, οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν το σύνθημα:

«Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα»

κι ότι για την εργατική τάξη:

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Παναγιώτης Κατάρας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου κάλεσε σε ένταση του αγώνα για την επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

Το ΠΑΜΕ αγρίεψε! Μετά το Μακεδονίας σειρά είχε ο ΣΕΒ!

«Οι βιομήχανοι μέσα από εβδομαδιαία δελτία, ημερίδες και συνεντεύξεις ξεδιπλώνουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για τα νέα χτυπήματα στους μισθούς, τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων.

Τις επιδιώξεις και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, τις κάνει πράξη και τις προχωρά με σθένος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο τροποποιούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις προς το χειρότερο, τσακίζουν τον εργάσιμο χρόνο, καταργούν τις αργίες, ξεζουμίζουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι πρέπει να δώσουμε αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, στις 10.30 πμ στην Ομόνοια».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες το συνδικάτα κι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εισέβαλαν και στο Υπ. Εργασίας κι έφτασαν μια ανάσα από την είσοδο του Μαξίμου διαμαρτυρόμενοι για την απόπειρα της Κυβέρνησης να βάλει γύψο στο απεργιακό δικαίωμα.

Απάντηση στον ΣΕΒ για την αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του

Μετά την αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του συνδέσμου τους, οι βιομήχανοι εξέδωσαν ανακοίνωση και μιλούν για «βανδαλισμούς».

Είναι θρασείς και ξεδιάντροποι. Οι εργαζόμενοι και το ταξικό τους μέτωπο το ΠΑΜΕ τους απαντάμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά.

  • Βανδαλισμός είναι η απληρωσιά μηνών που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσα σε επιχειρήσεις-κάτεργα του ΣΕΒ.
  • Βανδαλισμός είναι τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα μέσα στους χώρους δουλειάς που αφήνουν εργαζόμενους σακατεμένους ή ακόμα και νεκρούς.
  • Βανδαλισμός είναι το ξήλωμα των δικαιωμάτων που επιδιώκει ο ΣΕΒ μαζί με την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ.
  • Όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων. Να δουλεύουμε μέρα-νύχτα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και εμείς να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας.

Αυτός είναι ο πραγματικός βανδαλισμός που ο ΣΕΒ μαζί με την Κυβέρνηση και το υπόλοιπο πολιτικό του προσωπικό θέλουν να συνεχίσουν και να οξύνουν. Σχεδιάζουν και νομοθετούν το τσάκισμα των εργαζομένων για να θεμελιώσουν την ανάπτυξη τους.

Αυτό είναι το βάρβαρο μέλλον της «δίκαιης» ανάπτυξης τους, που προβάλλουν και μέσα από τα «αναπτυξιακά συνέδρια» τους ανά την Ελλάδα.

Το ΠΑΜΕ αγρίεψε! Μετά το Μακεδονίας σειρά είχε ο ΣΕΒ!Τους το επιστρέφουμε μαζί με τη «δημοκρατία» που επικαλούνται. Η δημοκρατία τους σταματάει στις πύλες των εργοστασίων τους, στις ενώσεις προσώπων και τους υπόλοιπους μηχανισμούς που «δημοκρατικά» στήνουν για να ελέγχουν τους εργαζόμενους.

Μιλούν για δημοκρατία και στήνουν τις ενώσεις προσώπων με το 15-20% των εργαζομένων. Όταν όμως οι εργαζόμενοι θέλουν να αντισταθούν, να διεκδικήσουν την ζωή, τα δικαιώματά τους τότε βάζουν τεράστια εμπόδια.

Η δημοκρατία τους σταματάει στην καταστολή που περιμένει τους εργαζόμενους,  όταν διεκδικούν.

Έχουν γνώση, όμως, οι φύλακες!

Και θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει στους «ευγενείς» και «δημοκρατικούς» εργοδότες του ΣΕΒ, στην κυβέρνηση και τα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Όλες κι όλοι στην απεργία! Όλες κι όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ  σε όλη την Ελλάδα! Στην Αθήνα 10:30 π.μ. στην Ομόνοια.

Το ΠΑΜΕ αγρίεψε – Μετά το Μακεδονίας σειρά είχε ο ΣΕΒ

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την χτεσινή και σημερινή κινητοποίηση από την κατάληψη του Υπ. Μακεδονίας – Θράκης κι από την παρέμβαση στα γραφεία του ΣΕΒ

Πηγή: 902.gr

(Visited 427 times, 1 visits today)