Print Friendly, PDF & Email

Το ΠΑΜΕ «έσπασε» τον γύψο – Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας (vid)

Συμβολική κινητοποίηση από τα ταξικά σωματεία έξω από το Υπουργείο Εργασίας Εργοδοσίας

Μοτοπορεία πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού.

Με ντουντούκες, σημαίες, κορναρίσματα, έδωσαν τον απεργιακό τόνο, μεταφέροντας το αγωνιστικό μήνυμα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

Ωστόσο έξω από το Πολυτεχνείο αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν την μοτοπορεία επικαλούμενες την διενέργεια ελέγχων μετακίνησης.

Δείτε τη δήλωση του Γ. Στεφανάκη, προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου:

Κάτω από την αποφασιστική στάση των μελών και των συνδικαλιστών του Κλαδικού Συνδικάτου η μοτοπορεία συνεχίστηκε με κατάληξη το υπουργείο Εργασίας, με το απεργιακό μήνυμα να ακούγεται δυνατά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί είναι έντονο το κλίμα αστυνομοκρατίας με κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ παντού.

Μοτοπορεία πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού.

Η μοτοπορεία κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας Εργοδοσίας, όπου την ίδια ώρα άλλα ταξικά σωματεία πραγματοποιούσαν συμβολική κινητοποίηση.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των ταξικών σωματείων και ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται σε πολλούς κλάδους ενώ στο πλευρό τους ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. (Δείτε αναλυτικά εδώ).

Αυτός που παρέμεινε κρυμένος ήταν ο Υπουργός του ΣΕΒ, ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος για ακόμη μία φορά δεν καταδέχτηκε –μεγάλη η χάρη του– να συναντήσει τους εκπροσώπους των συνδικάτων, θέλοντας να περάσει στα …μουλωχτά ένα νομοσχέδιο-τέρας που σηματοδοτεί τις ανατροπές του ΑΙΩΝΑ!

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε από τα ταξικά σωματεία και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Βορ. Ελλάδας.

Το ΠΑΜΕ «έσπασε» τον γύψο – Χαιρετισμός

«Τους χιλιάδες εργαζόμενους που σήμερα έσπασαν τη σιωπή, την εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματά τους»,

χαιρετίζει το ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία.

«Η κυβέρνηση έσπασε ξανά τα μούτρα της! Η απεργία πέτυχε, με συμμετοχή σε μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, με σχεδόν καθολική συμμετοχή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η επιτυχία της σημερινής απεργίας έστειλε το πρώτο μήνυμα. Δεν θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας, για τα τεράστια κενά στο σύστημα Υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης.

Ήταν προκλητική η στάση της κυβέρνησης που γέμισε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων με ΜΑΤ, αύρες, αστυνομικούς και πρόστιμα για να καταστείλουν το απεργιακό μήνυμα, για να χτυπήσουν τη σημερινή απεργία που πραγματοποιείται με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων, σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα.

Το ΠΑΜΕ «έσπασε» τον γύψο – Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας
Το ΠΑΜΕ «έσπασε» τον γύψο – Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας

Επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση νόμιζαν πως μαζί με τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ, που την επέβαλαν με ΜΑΤ, κλούβες και νοθεία την άνοιξη, θα μετέτρεπαν τη μάσκα σε φίμωτρο, όταν την ίδια στιγμή που φέρνουν τα αντεργατικά εκτρώματα του αιώνα, το χτύπημα στο 8ωρο, τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, νέο πτωχευτικό κώδικα και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την κρατική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων.

Η σημερινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας μας ως μέρα γενικής απεργίας που σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών.

Ενώθηκαν οι φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων σε άλλες χώρες που αυτές τις μέρες απεργούν και κινητοποιούνται.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!»

Το ΠΑΜΕ «έσπασε» τον γύψο – Μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας (εικ)

Με πληροροφίες από 902.gr

Ροβεσπιέρος

(Visited 236 times, 1 visits today)