Print Friendly, PDF & Email

Αν το ΠΑΜΕ χαλάσει συνέδριο μαϊμού κάντε ότι λιποθυμάτε (vid)

Μετά τα γεγονότα του Εργατικό Κέντρο της Πάτρας πέφτει στο κενό η προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ για νόθο συνέδριο και στο ΕΚ Κατερίνης

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να διοργανώσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο, αφού οι εργαζόμενοι της πόλης τους χάλασαν τα σχέδια.

Αν το ΠΑΜΕ χαλάσει συνέδριο μαϊμού κάντε ότι λιποθυμάτεΌπως καταγγέλλει η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ ήθελε να οργανώσει το φετινό συνέδριο:

«Με συμμετοχή αντιπροσώπων από μια σειρά σωματεία – φαντάσματα, χωρίς καμία δράση όλο το προηγούμενο διάστημα και χωρίς να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις διαδικασίες στις εκλογές τους».

Μάλιστα, η  διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης αποφάσισε να αποκλείσει από το συνέδριο τους αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία»,

δηλαδή επί της ουσίας προσπάθησε να μη συμμετάσχουν στο συνέδριο οι αντιπρόσωποι της Εργατικής Ταξικής Ενότητας, του συνδυασμού που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Ωστόσο, το απόγευμα του Σαββάτου οι εργαζόμενοι της πόλης έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης να διοργανώσει το νόθο συνέδριο.

Στη συνέχεια η απερχόμενη διοίκηση επιστράτευσε τις μηνύσεις και την αστυνομία.

Το πλήρες κείμενο της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ:

«Η προσπάθεια της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να διοργανώσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη έπεσε στο κενό.

Είναι σε όλους γνωστό ότι και το φετινό συνέδριο η ΠΑΣΚΕ το οργάνωνε με συμμετοχή αντιπροσώπων από μια σειρά σωματεία – φαντάσματα, χωρίς καμία δράση όλο το προηγούμενο διάστημα και χωρίς να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις διαδικασίες στις εκλογές τους.

Πρόκειται για σωματεία αρκετά από αυτά ανύπαρκτα, χωρίς μητρώα που «ψηφίζουν» τηλεφωνικοί κατάλογοι, που δεν πραγματοποιούν συνελεύσεις, που κρατάνε ανοιχτό μητρώο μελών χωρίς οικονομική τακτοποίηση κατά τη διάρκεια των εκλογών, με στόχο να εκλέγουν αντιπροσώπους για το συνέδριο.

Αν το ΠΑΜΕ χαλάσει συνέδριο μαϊμού κάντε ότι λιποθυμάτεΕν όψει του φετινού συνεδρίου όμως, ο θεατρινισμός και οι γκανγκστερικές τους μέθοδοι ξεπέρασαν κάθε όριο:

Πιο συγκεκριμένα το ιστορικό των εξελίξεων των τελευταίων ημερών: 

Όλους τους προηγούμενους μήνες προσπαθούν να αποκλείσουν από το συνέδριο τους αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ».

Και ενώ δεν έχουν καμιά δικαστική ή άλλη απόφαση αποκλεισμού, προχώρησαν στο εξής πρωτοφανές:

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης αποφάσισε να μη συμμετέχουν στο συνέδριο οι αντιπρόσωποι της Εργατικής Ταξικής Ενότητας (εκλεγμένοι από το ΣΙΥΝΠ).

Δηλαδή πριν ακόμη αρχίσει το συνέδριο, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις διαδικασίες νομιμοποίησης που γίνονται, απέκλεισαν ντε φάκτο τους αντιπροσώπους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»!

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και άλλοι αγωνιστές των ταξικών σωματείων, τους δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε ένα συνέδριο νόθο, χωρίς τον έλεγχο των αντιπροσώπων, χωρίς να τηρηθούν όλες οι καταστατικές διαδικασίες.

Απευθύναμε ανοιχτό κάλεσμα σε εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή, ώστε να γίνει ένα συνέδριο ανοιχτό στους εργάτες.

Το Σάββατο το απόγευμα επιδίωξαν να κάνουν ξανά ένα τέτοιο νόθο συνέδριο.

Είχαν κλειδωμένες τις πόρτες εισόδου και ανακοίνωσαν ότι θα νομιμοποιήσουν μόνο όσους αντιπροσώπους θέλουν αυτοί.

Μετά την αποφασιστική και μαζική απάντηση των εργαζομένων της πόλης μας εξελίχθηκε ένα σόου λιποθυμίας ενός αντιπροσώπου τους.

Και εκεί όμως αρνήθηκαν ακόμη και την εθελοντική προσφορά συναδέλφου γιατρού να τον εξετάσει επί τόπου (γιατί άραγε!!!).

Στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αυτή την παρωδία, επιστράτευσαν τις μηνύσεις με την προσφυγή στην αστυνομία.

Η υπόθεση κατέληξε με τον τραγέλαφο των 16 προσωπικών μηνύσεων, μεταξύ αυτών ενός μέλους της Διοίκησης της ΓΣΣΕ, ακόμη και τη δικηγόρο του ΣΙΥΝΠ, η οποία κλήθηκε και ήταν παρούσα στα γεγονότα για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων που απειλούνταν με μηνύσεις.

Αν το ΠΑΜΕ χαλάσει συνέδριο μαϊμού κάντε ότι λιποθυμάτεΤο σκηνικό αυτό ολοκληρώνεται τα ξημερώματα (για να μην ξεχνάμε ποιος κινεί τα νήματα) με την ανακοίνωση της ΓΣΣΕ – Καραγεωργόπουλος περί:

«τραμπουκισμών», «ακραίων και βίαιων καταστάσεων» και «ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις (sic) θα υπερασπίσουν τη δημοκρατική συνεννόηση και συμπόρευση των δυνάμεων της εργασίας».

Τα περί μεταφοράς με λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη εντάσσονται μάλλον σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βλέπουν τον τελευταίο καιρό, εκτός και αν μπερδεύονται με τα μισοάδεια λεωφορεία που έστειλαν στην κινητοποίησή τους στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Το ταξικό μίσος των εργοδοτών το εκφράζει ο εργοδότης Καραγεωργόπουλος και το κατανοούμε.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει τεράστιες ευθύνες για την υπόθαλψη των εργοδοτών στις γραμμές της, που τώρα, εκτός από τη σύμπλευση με τη λογική της εργοδοσίας,

έχει μετατρέψει το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε διαταξική οργάνωση, στην οποία συμμετέχουν εκτός από εργάτες, συνταξιούχοι και εργοδότες…

Ο πανικός τους είναι δικαιολογημένος

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν το ρόλο αυτών των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, ότι είναι τα τσιράκια της εργοδοσίας, ότι έχουν στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες του ΕΚ Κατερίνης για να προωθούν το συμβιβασμό και την υποταγή στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Ότι οι μέρες που το ΕΚ το είχαν τσιφλίκι τους, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα, τελειώνουν.

Από τις εξελίξεις βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα:

  • Για το ρόλο του Πρωτοδικείου Κατερίνης, που σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τα χείρας». Όχι μόνο δεν έδωσε τα πρακτικά των εκλογών των σωματείων σε εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της ΓΣΣΕ, αλλά λανσάρει και νέες θεωρίες περί προσωπικών δεδομένων όπου δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές.
  • Για την κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού, της πρόεδρου του ΕΚ Κατερίνης, που προχωρά σε μαζικές μηνύσεις, επιδιώκοντας με τον εκφοβισμό να διατηρήσουν τις θεσούλες τους.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα τους περάσει

Αν το ΠΑΜΕ χαλάσει συνέδριο μαϊμού κάντε ότι λιποθυμάτεΤέτοιες λυσσαλέες επιθέσεις ατσαλώνουν το ταξικό κίνημα, τους αγωνιστές που είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη, ώστε να ξεμπερδεύουμε με τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέα και νέο της περιοχής να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις ξεπουλημένες ηγεσίες, να συμμετέχει μαζικά στα σωματεία, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελός τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο-αντιπρόσωπο στο συνέδριο που σέβεται τον εαυτό του, που αντιλαμβάνεται τις απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης και της πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, να μη συναινέσει στη νέα προσπάθεια που θα γίνει τις επόμενες ημέρες για ένα νόθο συνέδριο.

Δηλώνουμε ότι πάλι θα μας βρουν μπροστά τους.

Μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε να γίνει ένα συνέδριο ανοιχτό στους εργάτες.

Ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς της κάθε παράταξης και όχι την νοθεία του εργοδοτικού συνδικαλισμού».

Πηγή: 902.gr

Οι δηλώσεις της Προέδρου του ΕΚ Κατερίνης και των Αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ

Η Πρόεδρος του ΕΚ Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου, καθώς και η εκπρόσωπος της Εργατικής Ταξικής Ενότητας και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Στολτίδης Λεωνίδας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την «Πιερική Αλήθεια» έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία και θολώνει ακριβώς την στιγμή που υποτίθεται πως έχει «χτυπηθεί» ένας αντιπρόσωπος ή έχει λιποθυμήσει.

Την ίδια στιγμή ακούγονται οι υστερικές κραυγές της προέδρου του ΕΚ Κατερίνης, η οποία δεν έχει καμιά πιθανότητα να διεκδικήσει κάποιο βραβείο υποκριτικής, μετά την κακοπαιγμένη παράσταση που έδωσε από κοινού με τον «λιπόθυμο» συνάδελφό της.

Για την αλλοίωση αυτή του βίντεο καμιά ευθύνη δεν φέρουμε εμείς.

Μάλιστα ψάξαμε να βρούμε άλλο βίντεο από τα γεγονότα, αλλά ματαίως. Το ίδιο βίντεο ανέβηκε στο σάϊτ του Real.gr ενώ έπαιξε και στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,

χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση στους τηλεθεατές, για ποιο λόγο κρύβουν την αλήθεια, αφήνοντας χώρο στα ψέματα και στους θεατρινισμούς των ξεπουλημένων εργατοπατέρων.

Εργαζόμενοι και αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ εμποδίζουν το συνέδριο-μαϊμού

Το βίντεο που ανέβηκε από τον Real

Ροβεσπιέρος

 

(Visited 928 times, 1 visits today)