Print Friendly, PDF & Email

Πολωνία – Σε δίκη επειδή φορούσε μπλούζα με εικόνα του Λένιν

Με τη σφραγίδα της ΕΕ οι αντικομμουνιστικές διώξεις
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πολωνική πρεσβεία, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι

Τον ηγετικό της ρόλο στην αντικομμουνιστική εκστρατεία επιβεβαιώνει η ΕΕ, με την απάντηση που έδωσε στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη για την προκλητική επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας και των κομμουνιστικών συμβόλων, δίνοντας πλήρη κάλυψη στην πολωνική κυβέρνηση.

Πολωνία - Σε δίκη επειδή φορούσε μπλούζα με εικόνα του ΛένινΗ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε τις προωθούμενες αλλαγές στον πολωνικό ποινικό κώδικα προκειμένου να απαγορευτούν τα κομμουνιστικά σύμβολα, μέσω της απαράδεκτης εξομοίωσής τους με τα «φασιστικά σύμβολα»

και της επικείμενης διερεύνησης της «νομιμότητας» ύπαρξης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πολωνίας από το Συνταγματικό Δικαστήριο (το οποίο ελέγχεται από την πολωνική κυβέρνηση), μετά από σχετικό αίτημα συγκεκριμένης αντιδραστικής οργάνωσης.

Σημειώνεται δε ότι στις 7 Δεκέμβρη μέλη και στελέχη του ΚΚ Πολωνίας δικάζονται για άλλη μια φορά με τις απαράδεκτες και έωλες κατηγορίες περί

«Δημόσιας προώθησης ολοκληρωτικού συστήματος»

μέσω της εφημερίδας «Brzask» και της ιστοσελίδας του κόμματος.

Η προκλητική απάντηση της Ευρωπαίας επιτρόπου

Η αρμόδια επίτροπος Β. Γιούροβα στην απάντησή της σημειώνει συγκεκριμένα ότι:

«Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για τη μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη, η Επιτροπή γνωρίζει ότι ορισμένα κράτη – μέλη έχουν θεσπίσει νομοθεσία για την απαγόρευση της χρήσης συμβόλων του κομμουνιστικού παρελθόντος»

και ότι:

«Η Επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ήταν πάντα σταθερά προσηλωμένη στη διασφάλιση του σεβασμού των θυμάτων και της μνήμης των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Κάθε κράτος – μέλος έχει βρει τη δική του προσέγγιση για να θυμάται την ιστορία του. Το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» στηρίζει δραστηριότητες σχετικά με τα αίτια των ολοκληρωτικών καθεστώτων και τη μνήμη των θυμάτων τους».

Πολωνία - Σε δίκη επειδή φορούσε μπλούζα με εικόνα του Λένιν
Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης

Την ίδια ώρα δηλαδή που η ΕΕ «κουνάει το δάχτυλο» στην Πολωνία για τις «μεταρρυθμίσεις της πολωνικής κυβέρνησης στον τομέα της Δικαιοσύνης», γεγονός που εκφράζει τις εντεινόμενες αντιθέσεις εντός της ΕΕ,

δίνει πλήρη κάλυψη στους αντικομμουνιστικούς νόμους και τις αντικομμουνιστικές διώξεις στη χώρα.

Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ θυμάται υποκριτικά τα «ανθρώπινα δικαιώματα» μόνο όταν μπορεί να τα αξιοποιήσει ως εργαλείο για επεμβάσεις και εξασφάλιση των συμφερόντων που υπηρετεί.

Αυτή η στάση άλλωστε τροφοδοτεί την ένταση των αντικομμουνιστικών διώξεων στην Πολωνία,

  • που μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα σέρνεται στα δικαστήρια διαδηλωτής που τη μέρα της Πρωτομαγιάς φορούσε μπλουζάκι με την εικόνα του Λένιν,
  • δικάζεται καθηγητής που στο Πανεπιστήμιο του Στετίνο, όπου εργάζεται, οργάνωσε σεμινάριο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ,
  • ενώ συνεχίζονται προκλητικά το ξήλωμα και η απαράδεκτη καταστροφή ιστορικών κομμουνιστικών, αντιφασιστικών μνημείων, όπως του μνημείου των αγωνιστών του ΔΣΕ πρόσφατα στην πόλη Τσίβνουβ.

Η ΕΕ επικροτεί και βάζει τη σφραγίδα της στην κλιμάκωση του αντικομμουνισμού σε μια σειρά από κράτη – μέλη, που πάει χέρι – χέρι με την ένταση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της, επιδιώκοντας να αμαυρώσει στη συνείδηση των εργαζομένων τις τεράστιες κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνώρισαν.

Πολωνία - Σε δίκη επειδή φορούσε μπλούζα με εικόνα του Λένιν

ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις χτυπούν τους κομμουνιστές γιατί είναι οι μόνοι που δείχνουν την πραγματική διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που λειτουργεί με μόνο κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου.

Συγκέντρωση την Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα (οδός Χρυσανθέμων 22, Παλαιό Ψυχικό) διοργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μετά από κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.

Κάτω τα χέρια από τους Πολωνούς κομμουνιστές.
Κάτω τα χέρια από τα κομμουνιστικά – αντιφασιστικά μνημεία.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι αντικομμουνιστικές διώξεις.

Πηγή: 902.gr

(Visited 425 times, 1 visits today)