Print Friendly, PDF & Email

Στο «φάσμα» των ψεκασμένων

Μέρες που είναι (και δεν εννοώ μόνο τις γιορτές) θα αποφύγω τον πρόλογο και θα μπω κατευθείαν στο ζουμί…

Στο «φάσμα» των ψεκασμένων

Ορισμένοι «αναρχοαριστεροί» αφού πρώτα προπαγάνδισαν την άρνησή τους να φορέσουν μάσκα και με περηφάνεια (!) χαρακτήριζαν τούτη τη στάση τους ως πράξη… αντίστασης (!), σήμερα διατρανώνουν και την άρνησή τους στα εμβόλια, (συνολικά, όχι μόνο της Pfizer), αποκαλώντας μάλιστα την άρνησή τους «επιστημονικά τεκμηριωμένη» και …αντιμονοπωλιακή!

Πίσω από τους βαρύγδουπους τίτλους όμως έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσο ίδια «επιχειρήματα» χρησιμοποιούν και οι ψεκασμένοι του άλλου «φάσματος»…

Στο «φάσμα» των ψεκασμένων
Στο «φάσμα» των ψεκασμένων

Με θέσεις ότι δεν υπάρχει πανδημία, ότι ο κορωνοϊός είναι μια απλή γρίπη, ότι όλα αποτελούν ένα καταχθόνιο σχέδιο μιας αόρατης κάστας… την επονομάζόμενη και «Νέα Τάξη» με σκοπό τον έλεγχο και τον περιορισμό των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών και τον μεγαλύτερο έλεγχο του πληθυσμού μέσω των τσιπαρισμένων εμβολίων κ.ο.κ

πραγματικά θα δυσκολευτεί πολύ κανείς να βρει διαφορές με τα «επιχειρήματα» που αναμασούν τόσο οι χριστιανοταλιμπάν και ακροδεξιοί φασίστες εντός Ελλάδας όσο και οι οπαδοί του Τραμπ στις ΗΠΑ ή του Μπολσονάρο στη Βραζιλία.

Αν μάλιστα κάποιος το ψάξει πολύ τότε το μόνο που θα αποκομίσει είναι το απόλυτο τίποτα ή μάλλον για να είμαι πιο ακρβής θα έχει ανακαλύψει ένα νέο τρόπο ξοδέματος πολύτιμου χρόνου, με στο να ψάχνει κάτι που ουσιαστικά δεν …υπάρχει (κάποια διαφορά εν προκειμένω).

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την καραντίνα στις ΗΠΑ

Κι αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται τόσο πολύ τα επιχείρήματα των «αναρχικών» με κείνα των φασιστών και μάλιστα χωρίς κανείς από τους δύο να το καταλαβαίνει.. είναι επειδή δεν έχετε αντιληφθεί ότι ο ιδεαλισμός, ως φιλοσοφικό ρεύμα, παραμένει κυρίαρχος.

Ο συνδυασμός του μάλιστα με την μεταφυσική (αποσπασματική) μέθοδο ανάλυσης μιας δεδομένης κατάστασης –πόσω μάλλον της λειτουργίας ενός κοινωνικο-οικονομικού σχηματισμού σε φάση ανάπτυξης ή κρίσης– αναπόφευκτα οδηγεί σε στρέβλωση της πραγματικότητας και στην υιοθέτηση οπισθοδρομικών και αντιεπιστημονικών αντιλήψεων, ακόμα και από άτομα που νιώθουν ή δηλώνουν προοδευτικοί…

Διαλεκτική Χέγκελ
Αναρχικοί προσπαθούν να εξηγήσουν …συμπτώματα του καπιταλισμού με εργαλείο την …εγγελιανή διαλεκτική (ιδεαλισμός)

Υ/Γ.: Τα εισαγωγικά στους «αναρχικούς» δεν είναι τυχαία… Οι σοβαροί αναρχικοί (τουλάχιστον εκείνοι που έχουν διαβάσει λίγο Μαρξ) δεν αναπαράγουν τέτοιες παρλαπίπες…

Υ/Γ.2: Όταν αναφερόμαστε στο «φάσμα» των ψεκασμένων, εννοείται πως δεν τσουβαλιάζουμε όσους δικαιολογημένα προβληματίζονται και ανησυχούν για την πανδημία και τα εμβόλια, ανησυχίες που ενισχύονται από τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες και από το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς.

Στο «φάσμα» των ψεκασμένων

Υ/Γ.3: Φυσικά υπάρχει κι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που υιοθετεί αμάσητο το κυβερνητικό αφήγημα για την διαχείρηση της πανδημίας. Στη σελίδα έχουν (ανα)δημοσιευτεί εκατοντάδες άρθρα που απαντάνε σε αυτά οπότε δεν έχει νόημα να επεκταθούμε κι εδώ..

Υ/Γ.4: Θα επανέλθω…

Ροβεσπιέρος

(Visited 656 times, 1 visits today)