Print Friendly, PDF & Email

«Στον Περισσό θα τους πάρουν όλους αυτούς;»

Κάτι ξέρει…

«Και πού θα πάνε; Στον Περισσό θα τους πάρουν όλους αυτούς;»

Έτσι σχολίασε ο Οικονόμου του «ΣΚΑΪ» (το βίντεο εδώ μετά το 43:30′) το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» την επομένη της καταστροφής στη Μόρια, που έγραφε:

«Να κλείσει η Μόρια, να μην ανοίξει κανένας άλλος καταυλισμός! Απεγκλωβισμός τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο».

Κάνει πως δεν γνωρίζει ο δημοσιογράφος τη θέση του ΚΚΕ, που ζητάει να καταργηθεί τώρα η συμφωνία του διπλού εγκλωβισμού ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε πρόσφυγες και μετανάστες, να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετάβασής τους στις χώρες της ΕΕ για τις οποίες εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

«Στον Περισσό θα τους πάρουν όλους αυτούς;»
«Στον Περισσό θα τους πάρουν όλους αυτούς;»

Αυτά τα αιτήματα, που ξεμπροστιάζουν την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της στο Μεταναστευτικό, είναι γνωστά και βρίσκουν μεγάλη απήχηση, ιδιαίτερα στον κόσμο που ζει από κοντά το δράμα των μεταναστών και «λούζεται» μαζί τους τις συνέπειες, όπως για παράδειγμα οι νησιώτες.

Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί και ο συγκεκριμένος να τα απαξιώσει, να τα λοιδορήσει.

Μόνο που αυθόρμητα (;) το κάνει με τα ίδια άθλια και αντικομμουνιστικά «επιχειρήματα» που το κάνουν και οι διάφοροι ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες, λέγοντας σε όποιον καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες και τον διπλό εγκλωβισμό:

«Αν δεν σου αρέσει, να τους πάρεις σπίτι σου».

Κάτι παραπάνω θα ξέρει γι’ αυτές τις πρακτικές ο κύριος «Οχι, δεν θα σας αφήσω να μιλήσετε, κύριε εκπρόσωπε του ΚΚΕ…».

Οι ανήξεροι!

«Τσάι και συμπάθεια» μοιράζουν η ΕΕ και τα κράτη – μέλη της σε μετανάστες, πρόσφυγες και νησιώτες, μετά την προδιαγεγραμμένη καταστροφή στη Μόρια.

Στάχτη έγινε η Μόρια! Τεράστιες οι ευθύνες κυβερνήσεων και ΕΕ

Αποκορύφωμα όλων των δηλώσεων που ακούσαμε από την περασμένη Τετάρτη, είναι αυτή του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είπε κυνικά πως:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναγνωρίζει ότι έχει κάποια ευθύνη, πολιτική ή ηθική, για όσα συνέβησαν στη Μόρια τις τελευταίες ημέρες».

Ποιος έχασε την τσίπα για να την βρει η Κομισιόν;

Αλήθεια, όμως, αν δεν έχουν ευθύνη η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα όργανά τους για την κατάπτυστη συμφωνία με την Τουρκία στο Μεταναστευτικό, τότε ποιος έχει;

Μήπως δεν ήξερε η Κομισιόν την κατάσταση στο νησί, τις συνέπειες του διπλού εγκλωβισμού, τα επεισόδια που χτυπούσαν καμπανάκι εδώ και πολύ καιρό;

Κι αν ο τωρινός επίτροπος το παίζει ανήξερος, γιατί δεν ρώτησε τον προκάτοχό του να τον ενημερώσει για το κολαστήριο που φτιάχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε στη δικαιοδοσία της ΝΔ και γνώρισε «μεγάλες δόξες» επί των ημερών της;

Είναι πρόκληση να προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω αυτοί που έχουν την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό.

Τα «ευαίσθητα» αντανακλαστικά της ΕΕ

Όσο κι αν προσπαθούν, ο λαός αργά ή γρήγορα θα βάλει τέλος σ’ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 579 times, 1 visits today)