Print Friendly, PDF & Email

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνε!

Αν ζούσε ο Γιάννης Λάτσης θα είχε να το λέει!

Ο εφοπλιστής που ξεκίνησε τα πρώτα του …επαγγελματικά βήματα επί κατοχής.

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνεΟ πετρελαίας που ίδρυσε επί Χούντας, την «Πετρόλα Ελλάς» συνάπτοντας δεσμούς αίματος με τους πραξικοπηματίες.

Ο «ευεργέτης» που συνεργάστηκε με πλήθος μεταπολεμικών κυβερνήσεων του τόπου, απολαμβάνοντας προνόμια, φοροαπαλλαγές και πλήθος διευκολύνσεων πατώντας επί πτωμάτων… τιμήθηκε από μια κυβέρνηση που «αυτοπροσδιορίζεται» ως «Αριστερή»!

Την Παρασκευή στο Κατακόλο, παρουσία κυβερνητικών και υπουργικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,  πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού, σε «λιμάνι Ιωάννης Λάτσης».

Δίπλα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και οι τοπικοί παράγοντες που έσπευσαν να «αγιοποιήσουν» με λογίδρια το Λάτση.

Τα «βαφτίσια» του λιμανιού – άραγε οι συγγενείς ναυτεργατών που πνίγηκαν με τα σαπάκια των εφοπλιστών πως να νιώθουν –  έγιναν με πρωτοβουλία του δημοτικού λιμενικού ταμείου, το οποίο με απόφασή του, την είχε προτείνει στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να εγκριθεί.

Η έγκριση δόθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα και την υπέγραψε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνεΟ ίδιος δεν αρκέστηκε στην …έγκριση. Χτες πρώτος των πρώτων παρέστη στην εκδήλωση για να αναφωνήσει: 

«Η εκκρεμότητα που υπήρχε με το λιμάνι του Κατάκολου για τον άνθρωπο που ταξίδεψε το μύθο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο λύνεται […] Βρισκόμαστε εδώ για να επιτελέσουμε την υποχρέωση, κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και χρόνια».

Από κοντά και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, που πρόσθεσε ότι «επιβαλλόταν να αποδώσουμε τα οφειλόμενα».

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνε!

Δίπλα στον Κουρουμπλή βρέθηκαν και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καθώς και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, δίνοντας και επίσημα τα κυβερνητικά διαπιστευτήρια.

Από κοντά και ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός αλλά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα… τόλμησε για λογαριασμό όλων των πολιτικών σφουγγοκωλάριων  αυτού του τόπου!

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνε
Από το θανατηφόρο έγκλημα στην ΠΕΤΡΟΛΑ το 1992 που στοίχισε τη ζωή 15 εργατών

«Στάθηκε προσοχή» μπροστά στην οικογένεια Λάτση – που παραβρέθηκε στα «βαφτίσια» – όπως στάθηκαν όλοι οι προκάτοχοι τους μπροστά στις απαιτήσεις του εφοπλιστή.

Όπως και αν τις ζητούσε καθότι και αθυρόστομος.

Η κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς Αριστερά» …«δικαίωσε» το Γιάννη Λάτση.

Ο Τσίπρας το προηγούμενο Σάββατο, από το βήμα της ΔΕΘ, πουλώντας αριστερά φούμαρα στον ελληνικό λαό υποστήριξε:

«Ήρθα για να μοιράσω και να μοιραστώ μαζί σας όραμα»…

Ένα όραμα που μετά την ψευτοπαροχολογία, χωρούσε μια «ειδική αναφορά», που δια στόματος Τσίπρα διατυπώθηκε ως εξής:

«Και επιτρέψτε μου σ’ αυτό το σημείο, μια ειδική αναφορά, για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης,  τόσο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όσο και στο Ίδρυμα Ωνάση, καθώς με τις δωρεές τους δείχνουν την έμπρακτη στήριξη τους…»

Μετά τον Νιάρχο και τον Ωνάση, ήρθαν και οι «ευχαριστίες» για τον τρίτο της παρέας.

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνε!
Ο Γιάννης Λάτσης απέκτησε το δικό του …λιμάνι!

Αυτή τελικά δεν είναι κυβέρνηση, με εφοπλιστική μαρίνα μοιάζει…  Που προσφέρει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο από φοροαπαλλαγές και νέα κεφάλαια, μέχρι ονόματα λιμανιών.

Βέβαια η κυβέρνηση Τσίπρα, πολύ πριν ονοματοδοτήσει το λιμάνι στο Κατάκολο, είχε φροντίσει να προσυπογράψει το ξεπούλημα του Ελληνικού, χαρίζοντας την τεράστια έκταση του πρώην αεροδρομίου, στην «Lamda Development» του Ομίλου Λάτση!

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνεΒλέπετε οι απόγονοι του φροντίζουν να μεγεθύνεται η περιουσία τους, αρπάζοντας ακόμα και τη δημόσια περιουσία, αξιοποιώντας την «συνταγή» του Γιάννη Λάτση, που συμπυκνώνεται σε μια φράση του ίδιου, όταν εγκαινίαζε, μέσα στη δικτατορία, την Πετρόλα:

«Εγώ δεν ξέρω από χούντα και ξεχούντα πήρα άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, δεν με ενδιαφέρει με ποιο τρόπο έχει βγει…»

Οι Λάτσηδες αυτού του τόπου, πλούτισαν και μεγαλούργησαν με αυτές τις «άδειες», τα κίνητρα, τις χρηματοδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές που τους πρόσφεραν είτε εκλεγμένες κυβερνήσεις,

είτε στην περίπτωση της επταετίας, η Χούντα, οι οποίες με διαφορετικά μέσα και τρόπους, αλλά με τον ίδιο στρατηγικό στόχο υπηρέτησαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα προωθεί την ίδια πολιτική. Με το δικό της «αριστερό» μανδύα, αλλά με τον ίδιο στόχο και το ίδιο αποτέλεσμα.

Όμως:

— Την επόμενη φορά που ο Τσίπρας θα τολμήσει να πάει στο σκοπευτήριο της Καισαριανής για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσμένους, ας έχει στο μυαλό του ό,τι η κυβέρνηση του τίμησε τον εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, που κατηγορήθηκε ως μαυραγορίτης και δοσίλογος στην κατοχή.

Στου Λάτση το λιμάνι τέτοιοι «αριστεροί» χωράνε— Την επόμενη φορά που ο Τσίπρας θα αναφερθεί στην προστασία των εργατικών δικαιωμάτων, ας  αναλογιστεί ότι τίμησε τον ιδρυτή της «Πετρόλα» (που δημιουργήθηκε με το Χουντικό Διάταγμα ΦΕΚ 1972/Α/130) που στις εγκαταστάσεις της, 15 εργάτες κάηκαν ζωντανοί το 1992 και πολλοί άλλοι σακατεύτηκαν.

— Την επόμενη φορά που ο Τσίπρας θα καταγγείλει αν τολμά πλέον το «ξεπούλημα» του τόπου όπως έκανε το μακρινό 2014, ας θυμάται ότι στον όμιλο Λάτση – που διέθετε ήδη ένα αυθαίρετο στο Μαρούσι («MALL») – δώρισε έναντι 92€ το τ.μ την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο Γιάννης Λάτσης παρότι υπήρξε, όπως συνολικά η τάξη του, μέγας διώκτης των αριστερών, αν γνώριζε τον Τσίπρα που «αυτοπροσδιορίζεται» ως ηγέτης της «αριστεράς»,

είναι σίγουρο ότι θα ένιωθε την ίδια οικονομική …ασφάλεια, που του προσφέρθηκε για δεκαετίες απλόχερα, προκειμένου να αυγατίσει τα πλούτη του.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 1.675 times, 1 visits today)