Print Friendly, PDF & Email

Συνέλαβαν καθηγητές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου!

Συνδικαλιστές  – Μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Στη σύλληψη της Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, επειδή το ΔΣ της ΕΛΜΕ, στις 6 Μάρτη, εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρία με έδρα την Αθήνα.

Δέσποινα Δάσιου
Συνέλαβαν καθηγητές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου!

Η σύλληψη των δύο συνδικαλιστών έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου που διέταξε ο Εισαγγελέας.

Το έγκλημα των συνδικαλιστών της Α’ ΕΛΜΕ είναι ότι εξέδωσαν ψήφισμα καταδίκης της εργοδοσίας της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου),

η οποία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης που βρίσκονταν στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα συναδέλφους της που τόλμησαν να την υπερασπιστούν.

Ο εργοδότης υπέβαλε μήνυση στην απολυμένη και σε όσους κατήγγειλαν την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Ερωτηματικά γεννά η σπουδή της εισαγγελίας να κινήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να διατάξει την άμεση σύλληψη των συνδικαλιστών.

Να σημειώσουμε πως η Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου, είναι εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΠΑΜΕ).

Στο πλευρό των συλληφθέντων που κρατήθηκαν για ώρες στο ΑΤ Τούμπας, βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση στον Διοικητή του ΑΤ, αλλά και συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι άλλων κλάδων απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους, η οποία και έγινε μετά από ώρες κράτησης.

Τις συλλήψεις κατήγγελε σε ανακοίνωσή της και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις, τονίζοντας ότι:

Συνέλαβαν καθηγητές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου

«Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους ΠΕ να καταδικάσουν τον αντιλαϊκό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης».

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και το επίμαχο ψήφισμα συμπαράστασηςτης Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/κης για το οποίο ασκήθηκαν μηνύσεις και κινήθηκε άμεσα η διαδικασία του αυτόφωρου:

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

«Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις.

Μία σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μία στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας!

Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ.

Συνέλαβαν καθηγητές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου
Συνέλαβαν καθηγητές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου!

Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη  εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν.

Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων, η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
  • Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης.
  • Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα  δικαιώματα των γυναικών. Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν!

Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία».

Συνέλαβαν καθηγητές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου!

Συνέλαβαν καθηγητές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου

Αντί, λοιπόν, να παραπεμφθεί ο εργοδότης που απέλυσε παρανόμως και με το έτσι θέλω την έγκυο και 3 ακόμα υπαλλήλους, που είχε και το θράσος να επιτεθεί με απειλές ενάντια στους συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο πλευρό της συναδέλφου τους,

η «δικαιοσύνη» έδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσημο, συλλαμβάνοντας μέσα από τα σπίτια τους εκείνους που συμπαραστάθηκαν και κατήγγειλαν το γεγονός.

Μετά κι από τα παραπάνω ένα πράγμα γίνεται σε ολοένα και πιο καθαρό:

Πως Π.Φ.Α. κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  είναι εντελώς αδίστακτη και η  κατάντια της δεν έχει πάτο.

Θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση που έζησε ο λαός από το 1974 και μετά. Το ρεκόρ της θα κινδυνέψει να σπάσει μονάχα από την επόμενη αστική κυβέρνηση, όποια σύνθεση ή παραλλαγή κι αν έχει αυτή.

Δηλώσεις της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 2 Μάρτη στη θεσσαλονίκη (vid)

Με πληροροφίες από 902.gr και Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ροβεσπιέρος

(Visited 659 times, 1 visits today)