Print Friendly, PDF & Email

Ο Θανάσης Παφίλης στην ΕΡΤ1: Η ΝΔ έχει μείνει άνεργη! (vid)

«Όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων συνδέονται με την πάλη των κομμουνιστών»

Το ΚΚΕ παραμένει νέο γιατί παλεύει για μία νέα κοινωνία, που δεν θα στηρίζεται στην εκμετάλλευση, αλλά στην αλληλεγγύη και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Ο Θανάσης Παφίλης στην ΕΡΤ1: Η ΝΔ έχει μείνει άνεργηΑυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ερωτηθείς για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Άλλη διάσταση» της ΕΡΤ1.

Και πρόσθεσε:

«Εάν είναι παλιό που ζητάμε ο άνθρωπος να έχει σταθερή δουλειά, δωρεάν Παιδεία και Υγεία, να καλύπτονται οι ανάγκες του γιατί υπάρχει η δυνατότητα με βάση την παραγωγικότητα της εργασίας και τον πλούτο που παράγεται, τότε, ναι, είμαστε παλιοί. Καθημερινά αποδεικνύεται πως το παλιό, το γερασμένο και το σαπισμένο είναι ο καπιταλισμός και η μπόχα που βλέπουμε γύρω μας σήμερα, όχι η διεκδίκηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Όλες οι κατακτήσεις του κινήματος συνδέονται με την πάλη των κομμουνιστών…»

Αναφορικά με το περιεχόμενο του Φεστιβάλ, επισήμανε ότι κάθε χρόνο εξελίσσεται και έχει καινούργια πράγματα για τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους.

Αποτελεί και μία απάντηση στο τι κόσμο θέλουμε να δημιουργήσουμε, στήνεται εθελοντικά, δεν λειτουργεί με εμπορικό στιλ, όπως όλα γύρω μας, περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μουσική για όλα τα γούστα.

Ο Θανάσης Παφίλης στην ΕΡΤ1: Η ΝΔ έχει μείνει άνεργηΕρωτηθείς για τη δράση της Χρυσής Αυγής, επισήμανε ότι είναι δολοφόνοι, πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και του Μουσολίνι, είναι η αιχμή του δόρατος του κεφαλαίου εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού

και έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη δημιουργία από τη ΧΑ «σωματείου» για χαμηλότερα μεροκάματα στο Πέραμα, αλλά και τη δημιουργία δουλεμπορικού γραφείου «μόνο για Έλληνες» στη Χαλκίδα!

Υπενθύμισε ότι στη Γερμανία, την εξουσία στον Χίτλερ παρέδωσαν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι σοσιαλδημοκράτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες προκειμένου να κερδίσουν νέες αγορές μετά την ήττα της Γερμανίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχολιάζοντας την άνοδο των φασιστικών δυνάμεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κατήγγειλε τις ευθύνες της ΕΕ που έχει ως επίσημη πολιτική το χυδαίο αντικομμουνισμό, τον οποίο καλλιεργεί εξισώνοντας τον κομμουνισμό με τη χιτλερική φασιστική θεωρία, η οποία διαχωρίζει και δολοφονεί τους ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, την καταγωγή τους, τις ιδέες τους κλπ.

Ο Θανάσης Παφίλης στην ΕΡΤ1: Η ΝΔ έχει μείνει άνεργηΕρωτηθείς για τις διεθνείς εξελίξεις κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει γίνει σημαιοφόρος των συμφερόντων των ΗΠΑ, υπερασπιστής των «κοινών αξιών και οραμάτων», μετατρέποντας ακόμα περισσότερο ολόκληρη τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Η σημερινή κυβέρνηση, που ισχυρίζεται πως είναι προοδευτική, είναι το αριστερό πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την περιοχή των Βαλκανίων, επισήμανε τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υπέγραψε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία έγινε για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς,

δηλαδή που έχουν αιματοκυλίσει τους λαούς για τα συμφέροντά τους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιοχή των Βαλκανίων το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Όσον αφορά την τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία επανέφερε το νόμο Βρούτση, ο Θ. Παφίλης επανέλαβε ότι ψευδώς ονομάστηκε τροπολογία για αύξηση του κατώτατου μισθού, αφού δεν προβλέπει κάτι τέτοιο

και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό όταν λέει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά με την τροπολογία θέτει σε ισχύ για πρώτη φορά το μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε το 2013 και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών, τις οποίες θα αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.

Πηγή: 902.gr

(Visited 415 times, 1 visits today)