Print Friendly, PDF & Email

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εισηγητής (!) σε ημερίδα για τα προσφυγόπουλα!

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: «Όταν το παραμύθι έχει δράκο made in USA»

«Πριν λίγες μέρες, στις 28/1 ώρα 7.50 π.μ., στάλθηκε στα σχολεία μια πρόσκληση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής που μας πληροφορούσε για μια ημερίδα που θα λάμβανε χώρα στις …28/1 (!) σχετικά με την εκπαίδευση και ενταξιακή διαδικασία μαθητών προσφύγων.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εισηγητής (!) σε ημερίδα για τα προσφυγόπουλα

Ως εδώ καλά, θα μπορούσε να πει κάποιος, παραβλέποντας το γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν καν τμήματα ένταξης κι όπου υπάρχουν, δημιουργήθηκαν λίγο πριν τις γιορτές.

Όταν διαβάσαμε αναλυτικά το περιεχόμενο της πρόσκλησης κατανοήσαμε και γιατί η πρόσκληση στάλθηκε την τελευταία στιγμή.

Το αστείο – στην πραγματικότητα εξοργιστικό – του πράγματος είναι πως την πρώτη θέση στην ημερίδα την είχε η παρουσίαση ντοκιμαντέρ οικολογικού (!) περιεχομένου το οποίο έγινε σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία!

Ο διευθυντής εκπαίδευσης μάλιστα ήταν τόσο περήφανος που απηύθυνε και χαιρετισμό!

H πρεσβεία των ΗΠΑ εισηγητής (!) σε ημερίδα για τα προσφυγόπουλα!!

Αυτοί δηλαδή που αιματοκύλισαν τόσους λαούς εξαναγκάζοντάς τους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς, ήρθαν ως συμβουλάτορες για την εκπαίδευσή τους και μάλιστα ως «οικολόγοι».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ εισηγητής (!) σε ημερίδα για τα προσφυγόπουλα
Η πρεσβεία των ΗΠΑ εισηγητής (!) σε ημερίδα για τα προσφυγόπουλα!

Αυτοί που βομβαρδίζουν χωρίς έλεος, σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, αυτοί που πνίγουν τα προσφυγόπουλα στη Μεσόγειο, αυτοί που σπέρνουν τον τρόμο, τη φρίκη και την καταστροφή στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη… έχουν εκπαιδευτικές και οικολογικές ευαισθησίες!!!

Αυτοί που δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας, που γκριζάρουν το Αιγαίο κι ετοιμάζονται να μας βάλουν να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα των εταιρειών που θα μοιραστούν το πετρέλαιο.

Οι μακελάρηδες των λαών, που οσονούπω θα «φυτέψουν» και στη χώρα μας νέες βάσεις ανεφοδιασμού πυραύλων (ώστε να επιτελούν ευκολότερα το «οικολογικό» έργο τους), καμώνονται πως δήθεν τους πήρε ο πόνος για τα προσφυγόπουλα που, όπως λέει κι ο ποιητής, είναι:

«Των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε τα σύνορα να δρασκελίσει».[1]

Αναρωτιόμαστε… αυτά άραγε συζήτησε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο με την υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως, όταν συναντήθηκαν;

Η Κεραμέως είναι «η καλύτερη μαθήτρια» της Αμερικανικής Πρεσβείας
Η Κεραμέως είναι «η καλύτερη μαθήτρια» της Αμερικανικής Πρεσβείας!

Το μεγάλο καημό που έχουν οι ΗΠΑ για το περιβάλλον και την οικολογία; Ή μήπως τους πήρε ο πόνος για τα προσφυγόπουλα και την ένταξή τους στα σχολεία;

Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική που με κάθε δυνατό τρόπο προωθεί τέτοια προγράμματα.

Καταδικάζουμε την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης που επιχειρεί να εξωραΐσει και να «ξεπλύνει» όλους αυτούς που φέρουν τεράστια ευθύνη για το διαμελισμό της Κύπρου και της Γιουγκοσλαβίας, για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση με συνέπεια τη στοχοποίησή της, για τα εκατομμύρια προσφύγων που έχασαν σπίτια, πατρίδα και ζωή.

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να αντιπαλέψουμε τέτοιες πρακτικές, να μιλήσουμε ανοιχτά στους μαθητές μας, στην νέα γενιά, να αποκαλύψουμε ποιες είναι οι δυνάμεις και τα συμφέροντα που θέλουν να τους μετατρέψουν σε κρέας για τα κανόνια τους, να εμποδίσουμε τα σχέδια των ΗΠΑ να μετατρέψουν τα σχολεία σε πλυντήρια των βρώμικων και επικίνδυνων αξιών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».

Συρία: Καταγγελίες σχεδίων προβοκάτσιας με χημικά

Σημείωση:

[1]. Μπέρτολτ Μπρεχτ: Για τον όρο «μετανάστες».

Πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

(Visited 198 times, 1 visits today)