Print Friendly, PDF & Email

Ο Βελόπουλος «μάζεψε» τις συκοφαντίες περί «κρατικής αποζημίωσης» στη Μάγδα Φύσσα

Κι αυτό μετά την επιστολή της Μάγδας Φύσσα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι τα ψέματα κι οι συκοφαντίες έχουν κοντά ποδάρια

Με μια λιτή και αυστηρή επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής η Μάγδα Φύσσα υποχρέωσε χτες τον Κυριάκο Βελόπουλο να καταπιεί όσα έλεγε σε βάρος της και να ανακαλέσει τις ψευδείς «πληροφορίες» που διακινεί ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, ότι δήθεν το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλει αποζημίωση 800.000 ευρώ στη μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από την ομάδα της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή το φθινόπωρο του 2013.

Αυτή η ψευδής πληροφορία είχε διοχετευτεί από τον ίδιο τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση.

Μετά την ενημέρωσή του από τον πρόεδρο της Βουλής για το περιεχόμενο της επιστολής, το πρώτο που έκανε χτες ο Βελόπουλος ήταν να σβήσει τις σχετικές αναρτήσεις του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και να κατεβάσει την τηλεοπτική εκπομπή στην οποία επαναλάμβανε τα ίδια.

Ο Βελόπουλος «μάζεψε» τις συκοφαντίες περί «κρατικής αποζημίωσης» στη Μάγδα Φύσσα
Ο Βελόπουλος «μάζεψε» τις συκοφαντίες περί «κρατικής αποζημίωσης» στη Μάγδα Φύσσα

Αν επιχειρήσει επομένως κάποιος να αναζητήσει τους υπερσυνδέσμους που αναφέρονται στην επιστολή της Μάγδας Φύσσα, θα συναντήσει τις γνωστές τυπικές αναγγελίες ότι οι σχετικές αναρτήσεις δεν είναι πλέον προσβάσιμες.

Αλλά ακόμα και αυτή τη δημόσια παραδοχή του ψεύδους ο Βελόπουλος επιχείρησε να τη σχετικοποιήσει, ρίχνοντας την ευθύνη στους «συνεργάτες» του και ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά έγιναν προ μηνών.

Ανάρτησε αρχικά το ακόλουθο tweet:

«Ως διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού αναρτήσαμε προ μηνών ότι η οικογένεια Φύσσα έλαβε αποζημίωση από το δημόσιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορθώς έγινε διότι την εδικαιούτο.

Η συγκεκριμένη πληροφορία που διακινείται στο διαδίκτυο, όμως, δεν ισχύει. Το tweet αφαιρέθηκε».

Και από κάτω συμπλήρωσε:

«Εγινε χρήση εκ παραδρομής του tweet από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο σε μια εκπομπή του προ μηνών, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι καλώς δόθηκε αποζημίωση, η αλήθεια όμως είναι ότι η οικογένεια Φύσσα ουδέποτε αποζημιώθηκε από το δημόσιο».

Πρόκειται βέβαια για αστειότητες.

Ο Βελόπουλος «μάζεψε» τις συκοφαντίες περί «κρατικής αποζημίωσης» στη Μάγδα Φύσσα
Ο Βελόπουλος «μάζεψε» τις συκοφαντίες περί «κρατικής αποζημίωσης» στη Μάγδα Φύσσα

Οπως αναφέρει στην επιστολή της η Μάγδα, η αρχική ανάρτηση χαρακτήριζε «μισελληνικό» το ελληνικό κράτος που προχώρησε σε παρόμοια ενέργεια.

Οσο για την εκπομπή, δεν προβλήθηκε «προ μηνών» αλλά στις 17 Μαΐου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του (απο)κόμματος της Ελληνικής Λύσης κλείνει το μάτι στους πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που έχουν μείνει… πολιτικά άστεγοι, ποτίζοντας το δέντρο του μισανθρωπισμού χρησιμοποιώντας ως λίπασμα το ψέμα.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε εδώ ή εδώ.

Η επιστολή της Μάγδας Φύσσα προς τον Πρόεδρο της Βουλής

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κερατσίνι, 23-6-2021
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απευθύνομαι σ’ εσάς και ζητώ την προστασία σας, γιατί ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου, το οποίο μάλιστα έχει και τη θέση προέδρου κόμματος, διακινεί στον δημόσιο χώρο μια ψευδή πληροφορία που στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και κατ’ επέκταση εναντίον της οικογένειάς μου.

Τις τελευταίες βδομάδες ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δήθεν έχω λάβει «αποζημίωση» 800.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για τη δολοφονία του γιου μου.

Πρόκειται, βέβαια, για ένα χοντροκομμένο ψέμα.

Αν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή αποζημίωσης ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο.

Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου.

Αλλά ακόμα και τότε, εκείνοι που διέπραξαν αυτή την αθλιότητα υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση και εξαφάνισαν από το διαδίκτυο τις σχετικές συκοφαντικές «πληροφορίες».

Και τώρα έρχεται ο αρχηγός ενός κόμματος της Βουλής να επαναλάβει τα ίδια.

Ενδεικτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 29.4.2021 ο κ. Βελόπουλος έγραψε τα ακόλουθα:

«Το ότι είναι μισελληνικό το νεοελληνικό κράτος της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται εύκολα: Γρηγορόπουλος: Αποζημίωση 252.000 ευρώ (σωστά). Μάνα Φύσσα: Αποζημίωση 800.000 ευρώ (σωστά). Μυρτώ: Αποζημίωση 0 ευρώ (έγκλημα). Πείτε μου κάνουμε λάθος;»

Από κάτω, οι ακόλουθοί του φέρονται να συμφωνούν κατά 96,2% ότι το κράτος είναι «μισελληνικό» γι’ αυτό τον λόγο.

Ο Βελόπουλος «μάζεψε» τις συκοφαντίες περί «κρατικής αποζημίωσης» στη Μάγδα Φύσσα

Την ανάρτηση αυτή αναπαρήγαγαν στη συνέχεια και οι βουλευτές του κόμματος στους δικούς τους λογαριασμούς.

Τα ίδια επαναλήφθηκαν από τον κ. Βελόπουλο και στην προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στις 17.5.2021.

Θεωρούμε απαράδεκτο σαν οικογένεια του Παύλου να διακινούνται κατασκευασμένες πληροφορίες σε βάρος μας και δη από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σας καθιστούμε κοινωνό της αλήθειας και σας καλούμε να λάβετε κάθε δυνατό μέτρο προς αποτροπή περαιτέρω διάδοσης, εξασφαλίζοντας ότι οι ανωτέρω ψευδείς πληροφορίες σε βάρος μας, διακινούμενες από τον αρχηγό του κοινοβουλευτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» δεν θα διαδοθούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή

Μάγδα Φύσσα

Με πληροφορίες από Εφ. Συν.και Εθνος

Ροβεσπιέρος

(Visited 480 times, 1 visits today)