Ο Πόλεμος στην Κούβα: Ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν

«The War on Cuba»: Τρία μίνι ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις του αμερικανικού εμπάργκο κατά της Κούβας

Μια σειρά τριών μίνι-ντοκιμαντέρ που εξετάζουν τις επιπτώσεις των κυρώσεων και του εμπορικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα, με τίτλο «The War on Cuba», έκανε πρεμιέρα στις αρχές Οκτωβρίου, σε παραγωγή του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν και του ηθοποιού Danny Glover.

Ο Πόλεμος στην Κούβα Ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν
Ο Πόλεμος στην Κούβα Ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν

Η σειρά σύντομων ντοκιμαντέρ έχει ως αφηγήτρια την Κουβανή δημοσιογράφο Λιζ Ολίβα και αποτελεί δουλειά του δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστα Ριντ Λίντσεϊ, για το ανεξάρτητο κουβανικό διαδικτυακό μέσο Belly of the Beast.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις επιπτώσεις σχεδόν έξι δεκαετιών κυρώσεων και εμπάργκο στην Κούβα και τους ανθρώπους της, με ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχροπολεμική ένταση με την οποία επανήλθαν επί Τραμπ, έπειτα από ένα σύντομο κατευνασμό τους επί προεδρίας Ομπάμα.

Ο Πόλεμος στην Κούβα Ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν

Αποδίδει στην αμερικανική επιθετικότητα οικονομικά, αλλά και πολιτικά κίνητρα, καθώς με τη σκληρή του στάση έναντι της Κούβας ο Τραμπ ποντάρει σε εκλογικά κέρδη από την ψήφο των Κουβανών της Φλόριντα, σημαντικής πολιτείας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το «The War on Cuba» προσφέρει μία ματιά στην καθημερινή ζωή της Κούβας, μέσα από την Κούβα, θίγοντας ζητήματα και αναζητώντας αιτίες που σπανίως γίνονται θέμα στα δυτικά ΜΜΕ.

Δείτε τη σειρά μίνι-ντοκιμαντέρ με αγγλικούς υπότιτλους…

Ο Πόλεμος στην Κούβα: Ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν

Επεισόδιο 1

Επεισόδιο 2

Επεισόδιο 3

Πηγή: Info-War

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 322 times, 1 visits today)
Back2Top