Print Friendly, PDF & Email

WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας!

Δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη οργανώνει «εκπαιδευτική» εκδρομή στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη!

Μετά τους μαθητές Γυμνασίου τώρα και μαθητές Δημοτικού (!) μπαίνουν στο στόχαστρο της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας, μέσω «εκπαιδευτικών» εκδρομών που οργανώνουν Διευθύνσεις των σχολείων.

WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας

Το νέο απαράδεκτο κρούσμα αφορά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, η Διεύθυνση του οποίου αποφάσισε να διοργανώσει «εκπαιδευτική» εκδρομή στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας,

μετά από πρόσκληση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής Εκστρατείας «WeAreNATO», που από το 2017 έχει στόχο οι νέοι να «κατανοήσουν την αποστολή και το όραμα» (!) της ιμπεριαλιστικής Συμμαχίας που αιματοκυλά τους λαούς.

Μάλιστα, η Διεύθυνση του σχολείου «πανηγυρίζει» ότι είναι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας που θα επισκεφθεί το ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε ότι στα Γυμνάσια η άθλια «πρωτιά» φαίνεται να ανήκει στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, που πραγματοποίησε τη σχετική δράση πέρσι και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας! «Ιδιαίτερη τιμή» η πρόσκληση των μακελάρηδων!

Ο προορισμός στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων «εκπαιδευτικών» εκδρομών που διοργάνωσε η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Πυλαίας, πέρσι στο Ευρωκοινοβούλιο και πρόπερσι στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, με τη συμμετοχή ελάχιστων παιδιών.

Η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου ανακοινώνει ότι το NATO, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει ως:

«Διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο» (!), «προσκαλεί το σχολείο μας στη Νάπολη στην Ιταλία για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, στις δομές, στους στόχους και τις ενέργειές του».

ΝΑΤΟ Νάπολι

Πανηγυρίζει μάλιστα ότι:

«Το σχολείο μας είναι το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο από την Ελλάδα που μπορεί να επισκεφτεί το ΝΑΤΟ από τότε που η Ελλάδα έγινε μέλος του, το 1952»

και χαρακτηρίζει «ιδιαίτερη τιμή και πρόκληση» την πρόσκλησή του.

Ταυτόχρονα, επισυνάπτει και την πρόσκληση του ΝΑΤΟ, στην οποία αναφέρεται:

«Η Διοίκηση του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη έχει την ευχαρίστηση να καλέσει τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου σας να πραγματοποιήσουν μια περιήγηση στη βάση και να λάβουν πληροφοριακές ενημερώσεις σχετικά με τη δομή, τις αποστολές, τις τρέχουσες επιχειρήσεις και τις προκλήσεις του Στρατηγείου. […]

Οι επισκέψεις σχολείων / πανεπιστημίων / πολιτιστικών ενώσεων κλπ. στο Στρατηγείο (JFC Naples) αποτελούν μέρος του «Προγράμματος Κοινοτικών Σχέσεων για τις Δημόσιες Σχέσεις» σύμφωνα με την εκστρατεία «WeAreNATO», ώστε οι επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί υπάρχει και να ενισχυθεί η σχέση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των εθνικών και διεθνών κοινοτήτων».

Δηλαδή να εξηγήσουν σε μαθητές Δημοτικού τις δολοφονικές «αξίες» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Μάλιστα, στο κείμενο γνωστοποιείται ότι η επίσκεψη ενδέχεται να αναβληθεί ή και να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, καθώς το στρατηγείο στη Νάπολη είναι ένα αρχηγείο – δολοφονικών – επιχειρήσεων.

WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας
WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας!

Να σημειωθεί πως ο «Ριζοσπάστης» επικοινώνησε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία απάντησε ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για έγκριση της εκδρομής, οπότε δεν γνωρίζει περισσότερα.

Οι μαθητές μας δεν θα γίνουν «ντεκόρ» των ΝΑΤΟικών φονιάδων

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή της με την επίσκεψη μαθητών στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, με τη μετατροπή των μαθητών σε «ντεκόρ» στις επιχειρήσεις εξωραϊσμού των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Απαιτεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει η έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος.

WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας
WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας!

Κανένα σχολείο και κανένας μαθητής να μη συμμετάσχει στο συγκεκριμένο, αλλά και σε αντίστοιχα προγράμματα.

Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί να αναλάβει την υλοποίηση των ΝΑΤΟικών προγραμμάτων μέσα στα σχολεία.

Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητική η γενίκευση προγραμμάτων μέσα στα σχολεία που παρεμβαίνουν άμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία σε αντιδραστική κατεύθυνση, με σκοπό την υπεράσπιση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ (βλ. Πρόγραμμα FLEX) ή προγράμματα που υλοποιούνται απευθείας από ξένες πρεσβείες (βλ. γερμανική πρεσβεία για το τείχος του Βερολίνου).

Έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα ότι έχουν αποδεχτεί και έχουν ανάγει σε κυρίαρχη πολιτική τον εξωραϊσμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την άμβλυνση των αντιNATOικών και αντιαμερικανικών αισθημάτων του λαού μας. Ειδικό στόχο αυτής της προσπάθειας αποτελεί η νέα γενιά!».

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...Πρεσβεία

Διερωτάται:

«Ποια παιδαγωγική ανάγκη καλύπτει η ξενάγηση στις δομές, στους στόχους και στις ενέργειες ενός οργανισμού που έχει δολοφονήσει χιλιάδες άμαχους σε κάθε γωνιά της Γης;

Θα μιλήσουν άραγε στους μικρούς μαθητές μας για τον πραγματικό ρόλο του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς των αμάχων της Γιουγκοσλαβίας και τους χιλιάδες νεκρούς;

Θα πουν κάτι για το ρόλο του στη Μέση Ανατολή και τις χιλιάδες των νεκρών και τα εκατομμύρια των προσφύγων; Θα μιλήσει κανείς για το ρόλο του ΝΑΤΟ στη Συμφωνία των Πρεσπών, που στρέφεται ενάντια στους λαούς της περιοχής;».

Και τονίζει:

«Ως εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα σχολεία και οι μαθητές μας γίνονται «ντεκόρ» στις επιχειρήσεις εξωραϊσμού των ΝΑΤΟικών φονιάδων!

Στα μάτια των παιδιών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου: Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια.

[…] Θεωρούμε ότι ως εκπαιδευτικοί έχουμε καθήκον να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές μας με τα ιδανικά της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας ανάμεσα στους λαούς, να τους μπολιάσουμε με οράματα για έναν κόσμο καλύτερο. Η αμερικανική προπαγάνδα – ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού μας βρίσκει απέναντι».

WeAreNATO: Μαθητές Δημοτικού «στόχος» ΝΑΤΟικής προπαγάνδας! Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση ανάκληση της «εκπαιδευτικής» εκδρομής των μαθητών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας ζητούν με παρέμβασή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, ρωτούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση ανάκληση της προαναφερόμενης «εκπαιδευτικής» εκδρομής.

ΝΑΤΟ

Και τονίζουν:

«Μόνο σαν πρόκληση θα μπορούσε να εκληφθεί η οργάνωση της συγκεκριμένης «εκπαιδευτικής» εκδρομής για να εξωραϊστεί το ΝΑΤΟ στις συνειδήσεις των παιδιών και να αποκρυφτεί ο ρόλος του ως μηχανή πολέμου των ιμπεριαλιστών, στη διάλυση κρατών και στην επαναχάραξη συνόρων (π.χ. Γιουγκοσλαβία), στην έξαρση των εθνικισμών, στο γκριζάρισμα ζωνών στο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα, σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται σχετικά με το ποιο κριτήριο το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Νάπολης προσκαλεί το εν λόγω Δημοτικό Σχολείο και ποιες υπηρεσίες έδωσαν την έγκρισή τους για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης «εκπαιδευτικής» εκδρομής.

Στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει χώρος για ευαισθησία απέναντι στους λαούς του κόσμου, ούτε απέναντι στον ελληνικό λαό και σίγουρα ούτε απέναντι στα θύματα της βαρβαρότητας του πολέμου που το ίδιο σκορπίζει».

Πηγές: Ριζοσπάστης και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

(Visited 271 times, 1 visits today)