Print Friendly, PDF & Email

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο!

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά: «Τα Μουσικά Σχολεία Πειραιά και Αλίμου «έριξαν πόρτα» στα σχέδια Ελληνικού και Αμερικανικού στρατού για συναυλία της μπάντας του Αμερικανικού Στρατού στο χώρο των σχολείων»

Η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους των Μουσικών Σχολείων Πειραιά και Αλίμου, που με την στάση τους ακύρωσαν την είσοδο των δολοφόνων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα σχολεία τους!

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο!

«It ain’t over ’til the fat lady sings». (Τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία).

Συνάδελφοι,

το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), με έγγραφό του προς τα μουσικά σχολεία του Λεκανοπεδίου και τους εκπαιδευτικούς, ενημερώνει ότι στο πλαίσιο κοινών δράσεων του ΓΕΣ και της «USA Army Europe» υφίσταται η δυνατότητα διεξαγωγής συναυλιών μέσα στα σχολεία από την ορχήστρα του αμερικάνικου στρατού.

Η κοινή επίσκεψη του ελληνικού και του αμερικάνικου στρατού έχει ως στόχο την επικοινωνία και αλληλογνωριμία με τους Έλληνες μαθητές!!

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο

Φυσικά, η «πρόταση» αυτή μόνο αθώα δεν είναι, εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι ο στρατός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με εκατοντάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια θύματα,

που οργάνωσε και στήριξε στρατιωτικές δικτατορίες στην Ελλάδα και αλλού, που δεν δίστασε να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία, την Συρία κ.α., ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για την μουσική εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών…

Εντάσσεται στα πλαίσια της δηλωμένης προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των ΗΠΑ να μειωθεί ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα, να παρουσιάσουν  στα μάτια των μαθητών μας τα γεράκια του πολέμου σαν «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας».

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο

Σε μια περιοχή κρίσιμη, όπως ο Πειραιάς, για τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, όπου συγκρούονται και διαπλέκονται οι ανταγωνισμοί επιχειρηματικών κολοσσών και ιμπεριαλιστικών κρατών, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας κ.α.

Άλλωστε, ήδη το Υπουργείο Παιδείας προωθεί και σχετικό πρόγραμμα στα σχολεία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα FLEX που:

«Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ».

Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο

Δίνει, όπως λέει, τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Καθόλου τυχαία αναφέρεται η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ασία ως περιοχές που υλοποιείται το πρόγραμμα…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά δεν διστάζει πουθενά! Έχει αναδειχτεί σε σημαιοφόρο των ΗΠΑ στην περιοχή, αμερικανότερη των Αμερικανών, ξεπερνώντας και τους προκάτοχούς της.

Αφού γέμισε την Ελλάδα νατοϊκές βάσεις, ψήφισε τη νατοϊκής έμπνευσης συμφωνία των Πρεσπών, ξέπλυνε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ακόμα και τον ίδιο τον Τραμπ, τώρα ανοίγει την πόρτα των σχολείων στα γεράκια του πολέμου, για να παραδώσουν «μαθήματα αμερικάνικής ιστορίας» και αξίες…

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο
Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο!

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και Αλίμου, που ακύρωσαν με την στάση τους την είσοδο στο σχολείο τους των δολοφόνων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Όσο για τη μπάντα του αμερικάνικου στρατού, τους αφιερώνουμε τη διάσημη φράση από τον κόσμο της όπερας

«It ain’t over ’til the fat lady sings», ή επί το ελληνικότερον:

«Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε…»

Έφαγε «πόρτα» ο στρατός των ΗΠΑ σε Πειραιά και Άλιμο

Πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

(Visited 415 times, 1 visits today)