Print Friendly, PDF & Email

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την …Πρεσβεία!

Έχουν μεγάλη αγωνία «οι αριστεροί» κυβερνώντες να πάρουν το βραβείο του καλού μεντεσέ στα Βαλκάνια, αλλά φαίνεται ότι δεν τους έχει μείνει στάλα τσίπα!

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...ΠρεσβείαΔεν διστάζει σε τίποτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετατρέψει στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε«περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας».

Ακολουθώντας τη flexible «αντιμπεριαλιστική» πολιτική της που γεμίζει την Ελλάδα με βάσεις του ΝΑΤΟ ακόμα και για πυρηνικά όπλα, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί στα σχολεία το πρόγραμμα «FLEX» που:

«Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ».

Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...Πρεσβεία
Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την …Πρεσβεία!

Το Υπουργείο φαίνεται ότι διάβασε με μεγάλη προσοχή την έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την προτροπή προς την κυβέρνηση να επιχειρήσει και:

«Μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».

Η σχετική ανακοίνωση που προωθείται στα σχολεία αναφέρει ότι το πρόγραμμα «FLEX» δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...Πρεσβεία

Καθόλου τυχαία αναφέρεται η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ασία ως περιοχές που υλοποιείται το πρόγραμμα..

Γνωρίζαμε ότι έχουν μεγάλη αγωνία «οι αριστεροί» κυβερνώντες να πάρουν το βραβείο του «καλού μεντεσέ» στα Βαλκάνια, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι δεν έχει μείνει στάλα τσίπα…

Αναρωτιόμαστε ποια κουλτούρα και ποιες αξίες θέλει να μεταλαμπαδεύσει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στους μαθητές μας;

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...Πρεσβεία
Πανεπιστήμιο του Κεντ – Οχάϊο: Η εθνοφρουρά των ΗΠΑ άνοιξε πυρ κατά φοιτητών, που διαμαρτυρόταν ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Νεκροί έπεσαν 4 φοιτητές ενώ 9 ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά. (4 Μαΐου 1970)

Ή μήπως θα τους μάθει τις «διαβολικά καλές» αξίες της Αμερικάνικης άρχουσας τάξης για την  επιβολή της ισχύος δια πυρός και σιδήρου σε όλο τον πλανήτη;

Φτιάχνω βάσεις, στέλνω στρατεύματα, βομβαρδίζω και αυτά τα ονομάζω ανθρωπιστικές επεμβάσεις, αγώνας για τη δημοκρατίας και στα διδάσκω κιόλας σαν αμερικάνικες αξίες…

Αυτές τις «αξίες» θέλει η κυβέρνηση να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές 15 και 16 χρόνων προκειμένου να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως ιθαγενείς που τρώνε κουτόχορτο.

Έλεος πια! 

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...Πρεσβεία
Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την …Πρεσβεία!

Γνωρίζουμε καλά τις αξίες ενός συστήματος που έχει μετατρέψει ακόμα και τα σχολεία κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη, που είναι εξπέρ στον εμπαιγμό και στην χυδαία προπαγάνδα.

Στα μάτια των μαθητών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου:

Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στην Συρία, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιρακ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια…

Ας ψάξουν άλλου για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Τα σωματεία και η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να καταδικάσουν αυτά τα προγράμματα. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και έχουμε ευθύνη για τη νέα γενιά.

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας με χορηγό την ...Πρεσβεία

Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να συναινέσει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας με τις πιο αντιδραστικές και μαύρες αξίες made in USA!

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

(Visited 329 times, 1 visits today)