Print Friendly, PDF & Email

Ο «διαβολικά» καλός ιμπεριαλισμός αρνείται βίζα στην ΠΣΟ!

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καταγγέλλει την άρνηση των ΗΠΑ για έκδοση βίζας στον Γενικό Γραμματέα της, Γιώργο Μαυρίκο

Ο «διαβολικά» καλός ιμπεριαλισμός αρνείται βίζα στην ΠΣΟΣύμφωνα με την καταγγελία, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, έχει εντάξει την ΠΣΟ στην υπηρεσία «Terrorist Travel» που απευθύνονται «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Όπως αναφέρει η ΠΣΟ:

«Μεθοδεύσεις προβοκατόρικες και απαράδεκτες. Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου. Από την ίδρυσή της, τον Οκτώβρη του 1945 έως σήμερα, είναι δημόσια και γνωστή η ιστορία της. Ποτέ δεν προσκύνησε τους ιμπεριαλιστές. Ποτέ δεν προσκύνησε τις πολυεθνικές. Ούτε τώρα θα πουλήσει την ιστορία της».

Αναλυτικά η καταγγελία της ΠΣΟ:

Αθήνα, 08.02.2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Θέμα: Μη χορήγηση βίζας στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ως Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία καταγγέλλουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα εισόδου στις ΗΠΑ, στον Γενικό Γραμματέα της Γεώργιο Μαυρίκο.

Το ΚΚΕ για την ΠΓΔΜ και το δηλητήριο του εθνικισμούΟ Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2018 για να παραστεί σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου είναι μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΣΟ,

και για να συμμετάσχει σαν κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνδικαλιστική συνάντηση Συνδικαλιστικών οργανώσεων μελών και φίλων της ΠΣΟ που θα γίνει τον ίδιο μήνα στην πόλη του
Λος Άντζελες στις ΗΠΑ.

Ακολουθήσαμε τη διαδικασία του ESTA αλλά δυστυχώς η επίμονη απάντηση από την πλευρά των αρμόδιων κρατικών αρχών των ΗΠΑ, ήταν αρνητική.

Η στάση αυτή του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι αντιδημοκρατική και στόχο έχει να εμποδίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την ισχυροποίηση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος των Εργαζομένων στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα είναι μια μεθοδευμένη διάκριση σε βάρος της ΠΣΟ και του δικαιώματός της να ασκεί το ρόλο της στα Ηνωμένα Έθνη, ρόλο που κατέχει από το 1945 μέχρι σήμερα.

Στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ δεν είναι αρεστή η συνεπής αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή γραμμή της ΠΣΟ, και νομίζουν ότι με αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις θα σταματήσουν τη διεθνιστική μας δράση υπέρ των λαών που αγωνίζονται για να αποφασίζουν μόνοι τους, ελεύθερα και δημοκρατικά για το παρόν και το μέλλον τους.

Αυτό όμως δεν θα το πετύχουν ποτέ

Όσες ανελεύθερες, όσες αντιδημοκρατικές, όσες ρατσιστικές διακρίσεις κι αν κάνουν, σε βάρος του διεθνούς αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Απευθυνθήκαμε επίσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χωρίς να πάρουμε θετική απάντηση.

Από τον Τραμπ στο Πολυτεχνείο μέσω ΣούδαςΕνημερώθηκε κι ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ακροδεξιών ΑΝΕΛ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ελλάδας στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Τίλερσον, χωρίς μέχρι σήμερα να δοθεί θετική λύση.

Σε όλες αυτές τις νόμιμες ενέργειες που προβήκαμε για να χορηγηθεί βίζα, η απάντηση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ ήταν να απευθυνθούμε στην υπηρεσία «Terrorist Travel» που απευθύνονται «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μεθοδεύσεις προβοκατόρικες κι απαράδεκτες

Η ΠΣΟ είναι μια μαζική, ταξική, διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες του κόσμου.

Συγκλονιστικό βίντεο του ΠΑΜΕ για την ΠαλαιστίνηΑπό την ίδρυσή της, τον Οκτώβρη του 1945 έως σήμερα, είναι δημόσια και γνωστή η ιστορία της.

Ποτέ δεν προσκύνησε τους ιμπεριαλιστές. Ποτέ δεν προσκύνησε τις πολυεθνικές. Ούτε τώρα θα πουλήσει την ιστορία της.

Ταυτόχρονα, η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ αναδεικνύει και ένα ακόμα θέμα:

Πώς εξασφαλιζεται η λειτουργία διεθνών οργανισμών στις ΗΠΑ, όταν η κυβέρνησή τους αυθαίρετα καθορίζει αντιδημοκρατικούς κανόνες κι αυθαίρετους περιορισμούς για την χορήγηση βίζας;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών πάνω σε αυτό το θέμα, αφού στον νόμιμο εκπρόσωπο της ΠΣΟ οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα που έχει έδρα ο ΟΗΕ.

Με βάση όλη αυτή την κατάσταση ζητάμε να χορηγηθεί νόμιμη βίζα στον Γενικό Γραμματέα της ΠΣΟ και να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των στελεχών της ΠΣΟ.

Διαβεβαιώνουμε τους εργαζόμενους των ΗΠΑ ότι ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα όποια εμπόδια, η ΠΣΟ θα σταθεί δίπλα τους στους δίκαιους αγώνες τους.

Ο Διεθνισμός και η αλληλεγγύη είναι τα ανίκητα όπλα των εργαζομένων και των λαών.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Πηγή: 902.gr

(Visited 430 times, 1 visits today)