Print Friendly, PDF & Email

Με ένα σφηνάκι πετρέλαιο τα έχεις δει όλα!

«Διεξάγουμε συνομιλίες τώρα με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες… Θα ήταν διαφορετικά αν μπορούσαμε να τις έχουμε να παράγουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα».

Με ένα σφηνάκι πετρέλαιο τα έχεις δει όλαΗ δήλωση ανήκει στον Τζον Μπόλτον, σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ, στην απόπειρά του να εξηγήσει και να αποκαλύψει την πρεμούρα για την πραξικοπηματική πολιτική αλλαγή στη Βενεζουέλα,

που έχει κατά το γενικώς αποδεκτό (CIA world factbook) τα μεγαλύτερα διαπιστωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο!

Η ωμή παραδοχή ότι για τον μαύρο χρυσό

«όλα μπορούν να τελειώσουν όπως πρέπει»

συνοδεύτηκε κι από μπόλικη φιλανθρωπία.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια στον Γκουαϊδό ως πραξικοπηματικό χαρτζιλίκι και το βάφτισε φιλανθρωπική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα.

Για όποιον σκέφτεται πως δεν μας κόφτει εμάς τι βρωμιές θα γίνουν για το βενεζουελάνικο απόθεμα μαύρου χρυσού, που υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια βαρέλια (εξαπλάσιο αυτού των ΗΠΑ), επιδεικνύοντας έτσι ανοχή σε χούντες, αίμα, δάκρυα, προσφυγιά και «νομιμότητες» αναγνωρίσεων τύπου Ευρωκοινοβουλίου, έχω και μια είδηση – συναγερμό.

Μια είδηση που, όπως λέμε οι νομικοί, εμπνέει φόβο σε κάθε έμφρονα άνθρωπο, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Ερντογάν με ανά χείρας τη συμφωνία των Πρεσπών, ως μοντελάκι «επίλυσης των διαφορών» σε Κύπρο, Αιγαίο και ίσως αύριο Θράκη:

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο «οικόπεδο 10», η «ExxonMobil» χτύπησε – απ’ ό,τι φαίνεται και ήδη διοχετεύεται στα ΜΜΕ – και βρήκε ένα μεγάλο και πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου!

Με ένα σφηνάκι πετρέλαιο τα έχεις δει όλα

Οπότε η φυσική συνέχεια, ως δηλητηριώδες αέριο, είναι αυτό που θα ακούσουμε πιθανότατα και ως προεκλογικό διακύβευμα στην περιοχή.

Είτε η ίδια η Ουάσιγκτον είτε τα τρόλια της θα βγουν και θα λένε πως άμα δεν κάνουν ό,τι τους πει,μα ο Αναστασιάδης, μα ο Ερντογάν, μα ο Τσίπρας θα γίνουν Μαδούρο της Νοτιοανατολικής – ΝΑΤΟικής Μεσογείου…

Για να προετοιμαστεί κατάλληλα το πόπολο και να καταπιεί το ξαφνικό εμμονικό ενδιαφέρον για το λαό της Βενεζουέλας, έχουν ήδη επιστρατευθεί όλα τα μέσα, ιερής και ανίερης κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι τώρα τα φώτα πέφτουν στη σύζυγο του Μαδούρο που εμφανίζεται ως καλοδιατηρημένη «βαρονέσσα ναρκωτικών» που τον έχει του χεριού της, λύνει και δένει και φταίει για όλα ως «Εβίτα Περόν της Βενεζουέλας».

Οπότε θα πάμε σε εκλογές με διαρροή πολιτικού αερίου, με survivor εκδοχές της νομιμότητας και με ένα διεθνές δίκαιο που θα μετριέται σε βαρέλια αργού.

Ήδη δε στην Αλεξανδρούπολη, που κρατάει μετά τις Πρέσπες το όνομά της (εδώ γελάνε ως και οι Πρέσπες), ξεφυτρώνουν οι πρώτες μεγάλες δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου σε σχήμα γιγάντιων βυζιών εμφυτευμένων στο σώμα της γης.

Με ένα σφηνάκι πετρέλαιο τα έχεις δει όλα
Με ένα σφηνάκι πετρέλαιο τα έχεις δει όλα!

Και μιας και το αργό πετρέλαιο γράφει ιστορία στην άπταιστο πατριδοκαπηλική, τη γλώσσα των ιμπεριαλιστών όπου γης, ας έχουμε κατά νου, εμείς που αναγνωρίσαμε ως γλώσσα τη μακεδονική, ότι ήδη συνεδρίασε η Βουλή της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά την αλβανική γλώσσα.

Όποιος αναρωτιέται για τα μελλούμενα, δεν χρειάζεται να μαστουρώνει φύλλα της Πυθίας.

Αρκεί ένα σφηνάκι πετρέλαιο να καταπιεί από το κοντινότερο βενζινάδικο και θα τα δει όλα…

Άρθρο της Λιάνας Κανέλλη

Από την στήλη «Πατριδογνωμόνιο» του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη»

(Visited 186 times, 1 visits today)