Print Friendly, PDF & Email

Ζητάει και τα ρέστα η παράταξη του Σύριζα στην Πάτρα

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος, γενικότερα, αλλά και στην πολιτική αντιπαράθεση πιο ειδικά, αφού οδηγεί κάποιες φορές σε κωμικοτραγικά αποτελέσματα, αλλά και μνημειώδη αυτογκόλ.

Σαν αυτό που «πέτυχε» η «Ωρα Πατρών», δηλαδή η δημοτική παράταξη του Σύριζα στην Πάτρα, που προφανώς δεν περίμενε να προκληθεί τόσος θόρυβος με την κατάπτυστη στάση της στο δημοτικό συμβούλιο, όπου συνέπλευσε με τη ΝΔ, υπερψηφίζοντας ψήφισμα που έκανε λόγο για «συνεργασία» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, ενάντια στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπέρ της επίταξης των ιδιωτικών δομών υγείας.

Αντιδρούν στο πλαφόν τα ιδιωτικά εργαστήρια και σταματούν τα τεστ
Ζητάει και τα ρέστα η παράταξη του Σύριζα στην Πάτρα

Αφού λοιπόν δεν κατάφεραν να περάσει απαρατήρητη η υπόθεση, χάρη στην ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Πατρών, οι επιτελείς της «Ωρα Πατρών» αποφάσισαν να περάσουν σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα με την κατηγορία πως δήθεν:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Πελετίδη διαστρεβλώνει την αλήθεια και την πραγματικότητα για να ξεφύγει από την δεινή θέση που έχει περιέλθει».

Η ανακοίνωση της «Ωρας Πατρών» χαρακτηρίζει «ψέμα» ότι η καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής για επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών.

Πώς όμως στοιχειοθετεί αυτή τη βαριά κατηγορία κατά της παράταξης του δημάρχου;

Ξεκινά με ένα εντυπωσιακό πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, κάνοντας μια μακροσκελή και άσχετη με την ουσία του ζητήματος αναφορά στο πώς έγινε η σύγκληση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με θέμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η οποία καταλήγει στο:

«Να υπάρξει ένα ψήφισμα από τους επαγγελματικούς και άλλους φορείς της περιοχής οι οποίοι είχαν συνεδριάσει την προηγούμενη μέρα και με την παρουσία του δημάρχου ώστε να βοηθήσουμε με ένα ενωτικό κείμενο στο διακύβευμα, που ήταν να ανοίξει με ασφάλεια το εμπόριο».

Παράλληλα, κατηγορείται η διοικούσα παράταξη πως:

«Ενα τέταρτο πριν ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο αιφνιδιαστικά η Λαϊκή Συσπείρωση έστειλε δικό της ψήφισμα»,

λες και πρόκειται για κάτι το μεμπτό κι επιλήψιμο.

Το ζουμί της ανακοίνωσης βρίσκεται στη συνέχεια, όπου η «Ωρα Πατρών» παραδέχεται ουσιαστικά πως ψήφισε μαζί με τη ΝΔ υπέρ της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και δέχτηκε να απαλειφθεί η αναφορά σε επίταξη, φροντίζοντας παράλληλα να κρυφτεί πίσω από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών και άλλους τοπικούς φορείς, προκειμένου, τάχα, να εξασφαλιστεί ομοφωνία στο ψήφισμα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, το επίμαχο σημείο αναφέρει:

«Πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κάνοντας έκκληση για ομοφωνία στο ψήφισμα επειδή είχαν διατυπωθεί κάποιες ενστάσεις, είπε, εντάξει το «επίταξη» ας το κάνουμε «συνεργασία». Το πρωτεύον είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά μας…».

Τι επίταξη, τη συνεργασία δηλαδή, σαν να λέμε τι Λωζάννη, τι Κοζάνη, κι αυτό φίλες και φίλοι είναι αριστερή ριζοσπαστική τοποθέτηση, χάριν ομοφωνίας, βεβαίως – βεβαίως.

Βεβαίως, η «Ωρα Πατρών» «πιστεύει και εις την λαοκρατίαν», δηλαδή την επίταξη του ιδιωτικού τομέα «όταν χρειάζεται», γιατί δεν πρέπει να είμαστε και πλεονέκτες, μια πανδημία επ’ ουδενί δε συγκαταλέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκης.

Αλλά ας το διαβάσουμε με τα δικά τους λόγια καλύτερα:

«Το ψήφισμα των φορέων της περιοχής συγκέντρωσε την πλειοψηφία με κύριο θέμα, το άνοιγμα του εμπορίου με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία καθώς και η ενίσχυση στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Το πρώτιστο και η μεγάλη εικόνα ήταν αυτή. Έχουμε μάθει να ενώνουμε, να πολλαπλασιάζουμε και όχι να διαιρούμε δυνάμεις παίζοντας τα παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας, σαφώς και οι θέσεις της παράταξής μας είναι παραμένουν υπέρ της επίταξης όταν χρειάζεται ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Αναρωτιέται κανείς γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας, προχωρά σε διαστρέβλωση της αλήθειας και στη διάσπαση ενός αρραγούς μετώπου;»

Η διάσπαση του «αρραγούς μετώπου» με τη Νέα Δημοκρατία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που παθαίνουν αναφυλαξία και μόνο στη λέξη «επίταξη» δεν είναι βέβαια το μόνο «έγκλημα» της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ζητάει και τα ρέστα η παράταξη του Σύριζα στην Πάτρα
Ζητάει και τα ρέστα η παράταξη του Σύριζα στην Πάτρα

Πέρα από τη «δογματική συντηρητική πολιτική» και τη «φύση της» που «ότι δεν το ελέγχει το καπελώνει» (sic), η «Ωρα Πατρών» βγάζει δυνατά βέλη από τη φαρέτρα, αναπαράγοντας τη μονταζιέρα των συριζοτρόλ του διαδικτύου, που από χθες έχουν ξεκινήσει μια συντονισμένη επίθεση στη δημοτική αρχή της Πάτρα και τον Κώστα Πελετίδη προσωπικά, για δήθεν «ευνοϊκή» υποδοχή στον Πέτσα, ξεθάβοντας ακόμα και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη το 2017, όπου τάχα ο δήμαρχος αρνήθηκε να τον δεχτεί.

Το μενού ολοκληρώνεται με ολίγη λάσπη στον ανεμιστήρα, αφήνοντας υπόνοιες για τη διαχείριση τοπικού φράγματος από ιδιώτες και κατηγορώντας το δήμο για σπατάλη χρημάτων και αδιαφάνεια σχετικά με το πατρινό καρναβάλι που δεν μπορούσε να γίνει προφανώς με το συνήθη τρόπο ούτε φέτος.

«Το ψέμα σας κ. Πελετίδη έχει κοντά ποδάρια…»,

διατείνεται εν κατακλείδι η παράταξη του Σύριζα, μην έχοντας προφανώς αντιληφθεί ότι τα μόνα ψέματα προέρχονται από τη μεριά της, κι αποκαλύπτονται όσο περισσότερο η ίδια προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει τις πολιτικές πομπές της.

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 334 times, 1 visits today)