Print Friendly, PDF & Email

Athens Pride: Είναι ζήτημα παιδείας ή ταξικής συνείδησης;

Γίνεται μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας κι ως διά μαγείας δεν τη συκοφαντεί κανένας ούτε ένας «θιγμένος» επιχειρηματίας δεν βγαίνει να πει κάτι ενάντιά της, (τους ψεκασμένους και τους χρυσαυγίτες δεν τους υπολογίζω καν επειδή είναι μεταξύ άλλων κι ανεγκέφαλοι).

Athens Pride: Είναι ζήτημα παιδείας ή ταξικής συνείδησης;
Athens Pride: Είναι ζήτημα παιδείας ή ταξικής συνείδησης;

Ούτε καν ο ΣΚΑΪ δεν διαμαρτύρεται, ο προστάτης άγιος των «ανοικτών» δρόμων και της «απρόσκοπτης» μετακίνησης των «πολιτών»!

Παρένθεση:

Ο άχρωμος, άγευστος, άοσμος και χωρίς κανένα ταξικό προσδιορισμό όρος «πολίτης» που διαρκώς ακούμε στα τηλεοπτικά πάνελ έχει αντικαταστήσει εδώ και χρόνια την λέξη «εργάτης» και το ίδιο σιγά-σιγά συμβαίνει και με την λέξη «εργαζόμενος»!

Προφανώς γιατί και οι δύο αυτές λέξεις θεωρούνται επικίνδυνες επειδή φανερώνουν ποιος παράγει έργο και σε ποια τάξη ανήκει, κλείνει η παρένθεση γιατί ξεφύγαμε.

Οχι μόνο λοιπόν, δεν βρίζουν τους «πολίτες», που (δια)δηλώνουν στο δρόμο, αλλά χρηματοδοτούν κιόλας τους διοργανωτές της «παράστασης» που όπως αρκετοί θα υποψιαστήκατε είναι μια ακόμα ΜΚΟ!

Κι όπως κάθε ΜΚΟ που θέλει να σέβεται τον εαυτό της στηρίζεται στις πλάτες της «εθελοντικής εργασίας» των κορόϊδων, μη κερδοσκοπικά πάντα, για να αποφεύγει και τη φορολογία κι αυτή να θησαυρίζει!

Μια διοργάνωση, που έχει τόσους χορηγούς που θα ζήλευαν ακόμα κι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και που υποστηρίζονται από Μονοπωλιακούς Κολοσσούς μέχρι και εγκληματικές οργανώσεις όπως είναι π.χ. η Πρεσβεία των ΗΠΑ!

Athens Pride: Είναι ζήτημα παιδείας ή ταξικής συνείδησης;
Athens Pride: Είναι ζήτημα παιδείας ή ταξικής συνείδησης;

Βλέποντας την ατελείωτη λίστα μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς γιατί (δια)δηλώνουν «Περήφανοι»;

Μια διοργάνωση που μπορεί να εμφανίζεται ντυμένη με όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις του Ουράνιου Τόξου αλλά όποιος τολμήσει να κοιτάξει κάτω από το «προοδευτικό περιτύλιγμα» θα δει το ΣΑΠΙΟ, το κατάμαυρο, το αταξικό χρώμα να κυριαρχεί!

Μια συγκέντρωση, που παρά την έντονη παρουσία κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων η «αποπολιτικοποιημένη» σκέψη της συμμετέχουσας μάζας είναι βαθύτερη από ποτέ!

Μια παρέλαση που μπροστά της συγκρινόμενο το ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ μοιάζει με πειθαρχημένη στρατιωτική παρέλαση!

Ένα φεστιβάλ που – μεταξύ άλλων – προβάλει ως κύριο αίτημα το να πάρουν θέση (μάλλον ΥΠΕΡ, αλλά ούτε καν αυτό δεν διευκρινίζουν) οι… διπλωμάτες!

Πληροφορίες λένε, πως υπήρχε κι αίτημα να πάρουν θέση και οι παίκτες του… Survivor, αλλά απορρίφθηκε από τους «διοργανωτές» επειδή θεωρήθηκε -και δικαίως- υπερβολικά ριζοσπαστικό!

Τι λένε με δυο λόγια; Πως για να αλλάξει ο κόσμος κι η κοινωνία εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν οι …Διπλωμάτες!

Athens Pride: Είναι ζήτημα παιδείας ή ταξικής συνείδησης;
Athens Pride: Είναι ζήτημα παιδείας ή ταξικής συνείδησης;

Θα συμφωνήσω κι εγώ λοιπόν, απόλυτα μαζί τους! Όντως είναι ζήτημα παιδείας!

Αλήθεια πόσο βαθειά νυχτωμένος πρέπει να είναι κανείς για να μην βλέπει ποιοί, πώς και κυρίως γιατί χρησιμοποιούν ένα θέμα, με βαθιά κοινωνικές ρίζες, για να περάσουν την πολιτική τους καμουφλαρισμένη σαν τον …πούστη (που λέει ο λαός) πίσω από την πλάτη του;

Εκτός κι αν η κρεββατοκάμαρά μας – με τόσα και τόσα ριάλιτυ – κατάντησε πεδίο δημόσιας προβολής κι αντιπαράθεσης και το μάτι μας εκπαιδεύτηκε να ανοίγει διάπλατα, μονάχα όταν πρόκειται να κοιτάξει μέσα από κλειδαρότρυπες.

Γιατί η ταξική πολιτική της εκμετάλλευσης δεν εξετάζει τις… σεξουαλικές μας προτιμήσεις… αλλά το ποια είναι η θέση μας στην παραγωγή.

Και το σύστημα που εκμεταλλεύεται τον εργάτη ασχέτως εάν αυτός είναι gay ή όχι κανένα πρόβλημα δεν έχει ακόμα και να διαδηλώσει παρέα μαζί του, αρκεί τα συνθήματα να μη χτυπούν την ουσία του προβλήματος, αρκεί να μην ξεφύγουν κι αποκτήσουν ταξική συνείδηση…

Για όσους λοιπόν σκέφτονται να συμμετέχουν λοιπόν σε αυτό το πανηγύρι τους αφιερώνω το παρακάτω τραγουδάκι. Τόσο γνωστό μα και τόσο ξεχασμένο!

Διδαχτείτε από τους στίχους κι απολαύστε το!

Ροβεσπιέρος

(Visited 386 times, 1 visits today)