Print Friendly, PDF & Email

Αγαπητή Άχεντ, είμαστε μαθητές από το 1ο Λύκειο Καισαριανής

Επίσκεψη στην Παλαιστινιακή πρεσβεία πραγματοποίησαν μαθητές των τμημάτων Α2 και Β3 του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας:

«Αγωνιστικές κινητοποιήσεις εφήβων – μαθητών» και της δράσης «Ελιά: Σύμβολο ειρήνης».

Αγαπητή Άχεντ, είμαστε μαθητές από το 1ο Λύκειο ΚαισαριανήςΤην ερευνητική εργασία επιμελούνται οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Μοσχονάς και Γιώργος Λιαράκος.

Οι 40 περίπου μαθητές ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τους λόγους σύλληψης της συνομήλικής τους Άχεντ Ταμίμι και μέσω της δικής της αγωνιστικής στάσης, γνώρισαν τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι για ελεύθερη πατρίδα εδώ και σχεδόν 70 χρόνια.

Για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους έστειλαν ένα γράμμα συμπαράστασης στη νεαρή αγωνίστρια που βρίσκεται στις φυλακές από το Δεκέμβρη του 2017 και φύτεψαν στην αυλή της πρεσβείας μια ελιά, για να συμβολίσουν την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Το Γράμμα προς την Άχεντ Ταμίμ

«Αγαπητή Άχεντ, Είμαστε μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καισαριανής, στη γειτονική Ελλάδα.

Αγαπητή Άχεντ, είμαστε μαθητές από το 1ο Λύκειο ΚαισαριανήςΣου στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης για το δίκαιο αγώνα σου και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή σου και όλων των παλαιστινίων αγωνιστών από τις φυλακές του Ισραήλ.

Στο πρόσωπό σου βλέπουμε τον παλαιστινιακό λαό και είμαστε απέναντι στην επίθεση που δέχεστε τα τελευταία 70 χρόνια από το κράτος του Ισραήλ,

με καταπάτηση των εδαφών σας, με κατεδαφίσεις σπιτιών, με βομβαρδισμούς, δολοφονίες ακόμα και γυναικών και παιδιών, με συλλήψεις και φυλακίσεις, με φτώχια και προσφυγιά.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νέων, στα πλαίσια μιας ερευνητικής εργασίας.

Όταν πληροφορηθήκαμε τη σύλληψή σου και αργότερα τη φυλάκισή σου, αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε στην εργασία μας το δικό σου αγώνα, δηλαδή τον αγώνα των νέων της Παλαιστίνης.

Αγαπητή Άχεντ, είμαστε μαθητές από το 1ο Λύκειο ΚαισαριανήςΝιώθουμε θυμό και οργή για το άδικο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την προκλητική στήριξη της ισραηλινής κατοχής, από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος. Ζητάμε την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Στην Ελλάδα εμείς οι νέοι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή, είμαστε αντίθετοι με τις πολιτικές που γεννούν και στηρίζουν την ανισότητα, την καταπάτηση δικαιωμάτων και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Με τον ηρωισμό σου και την αποφασιστικότητά σου μας γεμίζεις με πείσμα, δύναμη και θέληση, να συνεχίσουμε πιο δυνατά τον αγώνα μας.

Στην πόλη μας, την Καισαριανή, την περίοδο της γερμανικής κατοχής (1941-1944), στον ηρωικό χώρο που ονομάζεται «Σκοπευτήριο», έχουν εκτελεστεί από τους γερμανούς ναζιστές, εκατοντάδες αγωνιστές που πάλεψαν για τη λεφτεριά της πατρίδας μας.

Ανάμεσά τους ήταν και νέοι, ακόμα και μαθητές, που με θάρρος και αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τα ιδανικά τους. Δεν σκύψαν το κεφάλι, δεν ξεπουλήθηκαν.

Αγαπητή Άχεντ, είμαστε μαθητές από το 1ο Λύκειο ΚαισαριανήςΜε τη δράση σου μας θυμίζεις τη 17χρονη ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου, που αγωνίστηκε και τελικά βασανίστηκε και εκτελέστηκε το Σεπτέμβριο του 1944, από τους γερμανούς κατακτητές και τους έλληνες συνεργάτες τους.

Θέλουμε να ξέρεις πως κα είμαστε διαρκώς δίπλα σου, με την καρδιά μας, με τη φωνή μας και με τη δράση μας κι ας μας χωρίζουν θάλασσες και στεριές.

Ο αγώνας σου είναι και δικός μας αγώνας.

«…όποιος για το δίκιο δεν παλεύει, θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς.»

Μάης 2018»

Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν με την παρουσία τους ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου, η γραμματέας της Ζ΄ ΕΛΜΕ και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καισαριανής.

Αγαπητή Άχεντ, είμαστε μαθητές από το 1ο Λύκειο ΚαισαριανήςΟ πρέσβης ευχαρίστησε τους μαθητές για την πρωτοβουλία αυτή και εξήγησε πόσο σημαντική είναι για τον παλαιστινιακό λαό.

Οι μαθητές δήλωσαν πως θα συνεχίσουν αντίστοιχες ενέργειες και στο επόμενο διάστημα.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

Πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

(Visited 371 times, 1 visits today)