Print Friendly, PDF & Email

Συλλογή υπογραφών για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους

«Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ»

Πάνω από 130 χώρες έχουν επίσημα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος όπως φαίνεται και από τους επισυναπτόμενους χάρτες βασισμένους στα στοιχεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Τα τελευταία 30 χρόνια υπάρχει ραγδαία αύξηση των χωρών που έχουν προχωρήσει σε αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Συλλογή υπογραφών για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους

Από 90 κράτη το 1988, περισσότερα από 40 κράτη ακόμα προστέθηκαν στον κατάλογο μέχρι σήμερα.

Η Ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως κι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ακολουθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχουν προχωρήσει σε αναγνώριση κι ούτε φαίνεται πως θα το πράξει στο μέλλον, παρά τις υποκριτκές φιλο-παλαιστινιακές της διακηρύξεις.

Αντίθετα ενισχύει με κάθε μέσο και σε όλα τα επίπεδα τη συνεργασία της με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Νετανιάχου στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της ΕΕΔΥΕ όπως φαίνεται και στην ανακοίνωσή της.

Συλλογή υπογραφών για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ:

«Καλούμε τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλες και όλους που προβληματίζονται από τις τελευταίες εξελίξεις να συμμετάσχουν στην καμπάνια,

εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή τους στην κατάπτυστη απόφαση των ΗΠΑ, αλλά και στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων,

που όλα αυτά τα χρόνια ενισχύουν συνεχώς μια σειρά από πολιτικές – οικονομικές – στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.»

Ακολουθεί το ψήφισμα της ΕΕΔΥΕ όπου καλούμαστε να συνυπογράψουμε:

«Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ»

«Οι παρακάτω υπογράφοντες καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, βάζουν νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του «θύτη» με το «θύμα».

Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ιμπεριαλιστών σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους.

Καταγγέλλουμε την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Συλλογή υπογραφών για αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους

Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Απαιτούμε:

  • Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.»

Το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ κλείνει ως εξής:

«Μετά τη λήξη της καμπάνιας, οι υπογραφές θα  κατατεθούν στην Ελληνική Βουλή, απαιτώντας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στη βάση της απόφασής της τον Δεκέμβρη του 2015, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης ως ένδειξη της έμπρακτης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό,

καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζοντας την αντίθεση του Ελληνικού λαού στην Ισραηλινή κατοχή που διαιωνίζεται με ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ.»

Μεταβείτε στην φόρμα  Συλλογής Υπογραφών

 

Πηγή: eedye.gr

(Visited 364 times, 1 visits today)