Print Friendly, PDF & Email

Alpha Bank: Οι εργατοπατέρες καλούν την τράπεζα να κόψει τον μισθό σε όσους δεν εμβολιάζονται

Μια πρωτοφανή πρωτοβουλία πήρε η πλειοψηφία του Συλλόγου των εργαζομένων στην «Alpha Bank», ζητώντας από τη διοίκηση της Τράπεζας να θέσει σε αναγκαστική άδεια και να κόψει τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Στη συγκεκριμένη επιστολή που απέστειλε στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, η πλειοψηφία του Συλλόγου, στο όνομα της «απομόνωσης» των αρνητών του εμβολίου, καλεί την τράπεζα:

«Να κάνετε χρήση του διευθυντικού σας δικαιώματος να χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια σε όσους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρνητών».

Μάλιστα, σημειώνει ότι:

«Στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει δυσλειτουργία στην εργασία μας, τότε με την επίκληση της προαναφερθείσας διάταξης του άρθρου 374 ΑΚ, ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζόμενων».

Η απάντηση της ΕΣΑΚ Εργαζομένων

Απαντώντας η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην Alpha Bank σημειώνει πως πρόκειται για «επιστολή-κόλαφο κατά των εργαζομένων» από την παράταξη της ΝΔ στο Σύλλογο, που «αποκαλύπτει τα βρώμικα σχέδια των εργοδοτών για το μέλλον μας».

Alpha Bank: Οι εργατοπατέρες καλούν την τράπεζα να κόψει τον μισθό σε όσους δεν εμβολιάζονται
Alpha Bank: Οι εργατοπατέρες καλούν την τράπεζα να κόψει τον μισθό σε όσους δεν εμβολιάζονται

Και συνεχίζει:

«Φτάνουν στο σημείο να εκλιπαρούν τη διοίκηση να κάνει χρήση του «διευθυντικού της δικαιώματος» και να θέσει σε αναστολή εργαζόμενους, να μην τους πληρώνει καν εφόσον αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ άλλωστε δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να επιβάλει αναστολή σύμβασης χωρίς αποδοχές και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στον εργαζόμενο.

Πώς δεν μας είπαν να ανοίξει η Σπιναλόγκα ή να φορούν σε αυτούς τους εργαζόμενους ένα αστέρι στο πέτο για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους!

Κρύβουν μέσα από αυτή την επιστολή τις παλινωδίες και τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης – εργοδοσίας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Με θράσος μας «κουνούν το δάχτυλο» πως τα μέτρα προστασίας είναι υποχρέωση ατομική, πως τάχα κόπτονται για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας.

Ξεχνούν όμως να μας ενημερώσουν για την εργοδοτική αυθαιρεσία που εκδηλώνεται σε βάρος των εργαζομένων στην Alpha Bank μήνες τώρα!

Αχνα δεν έβγαλαν ούτε όταν η εργοδοσία προσάρμοζε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μέτρα της ούτε καν όταν τους καταγγέλλαμε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν χώροι που με ευθύνη της εργοδοσίας αποκρύπτονταν κρούσματα.

Λέξη δεν ξεστόμισαν για την ανάγκη να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, να ανοίξουν ΜΕΘ, να προσληφθούν γιατροί.

Ξέχασαν να μας πουν ότι η ίδια η κυβέρνηση μας εκθέτει σε κίνδυνο αφού αρκεί για παράδειγμα μια δήλωση των εργαζομένων ότι είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στο self test, χωρίς καν να μπορεί να εξακριβωθεί ότι όντως υποβληθήκαμε σε τεστ.

Και μάλιστα ενημερωνόμαστε ότι ακόμη και αυτό το μέτρο των δωρεάν self test θα πάψει να ισχύει από τα μέσα Ιούνη».

Είναι πραγματικά περίσσιο το θράσος και η υποκρισία τους

Η ΕΣΑΚ υπογραμμίζει πως:

«Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία άνοιξε την όρεξη της τράπεζας και των μετόχων για να περάσουν ό,τι αντιδραστικό σχεδίαζαν χρόνια τώρα.

Μέχρι και το αίσχος της μονιμοποίησης της τηλεργασίας αξιοποίησαν την περίοδο της πανδημίας.

Ανάγκασαν τους εργαζόμενους που αντικειμενικά φοβούνταν να πηγαίνουν στην εργασία τους εν μέσω πανδημίας, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας μας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα καταστήματα της τράπεζας.

Ομως η τηλεργασία δεν είναι το αντίδοτο σε όσους δεν εμβολιάζονται. Αντίθετα, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας μπορεί να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες του ιού.

Αλήθεια, σε όσους τελικά δεν εμβολιαστούν, ποια θα είναι η πρόταση του Συλλόγου; Η απόλυσή τους;

Γιατί και με αυτή την επιστολή η πλειοψηφία του Συλλόγου συνειδητά φτιάχνει προσχήματα για να περάσει το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας!

Με αφορμή το ευαίσθητο θέμα της υγείας υιοθετούν την άκρως επικίνδυνη θέση για τους εργαζόμενους που ακούει στο όνομα «άσκηση διευθυντικού δικαιώματος».

Alpha Bank: Οι εργατοπατέρες καλούν την τράπεζα να κόψει τον μισθό σε όσους δεν εμβολιάζονται

Κι έτσι απλά η τράπεζα θα ασκεί το διευθυντικό της δικαίωμα όταν ο εργαζόμενος δεν θα συμμορφώνεται με τη «νόμιμη» επιβολή της 10ωρης εργασίας, με την επέκταση της τηλεργασίας, την κυριακάτικη εργασία, όταν δεν θα ανταποκριθεί στην επίτευξη των στόχων κ.ά.».

Καταλήγοντας η ΕΣΑΚ καλεί στην απεργία στις 10 Ιούνη και στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 10 π.μ. στα Προπύλαια:

«Γυρνάμε την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και Συλλόγου. Καμία σχέση δεν έχουν με τα δικαιώματά μας, παρά μόνο με την εργοδοσία και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Ο ρόλος και η θέση των εργαζομένων στην Alpha Bank είναι μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση όλων όσων με μανία προσπαθούν να καταστρατηγήσουν, για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στη ζωή.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Πηγή: 902.gr

(Visited 243 times, 1 visits today)
Back2Top