Print Friendly, PDF & Email

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»

Αλήθειες και ψέματα που ακούστηκαν στην εκδήλωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Συνεργασία Πολιτών» στην Καισαριανή

Δελτίο τύπου εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής με αφορμή την εκδήλωση της που διοργάνωσε η «Συνεργασία πολιτών» (ΣΥΡΙΖΑ) σχετικά με την Παιδεία.

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»Έχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε τι προτείνουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή για την Παιδεία, τον Αθλητισμό… αλλά και τα ψέματα που χρησιμοποιούν για να πλήξουν το έργο της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής που στηρίζεται από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δελτίο Τύπου
«Με αφορμή την εκδήλωση της «Συνεργασίας Πολιτών» για την Παιδεία»

«Αντί για «όραμα» και «φροντίδα για την πόλη» η «Συνεργασία Πολιτών» αποδεικνύει κάθε μέρα ποσό καλά έχει εμπεδώσει την τακτική της διαστρέβλωσης και του εμπαιγμού, τον κυνισμό στις ευθύνες τους και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής.

Όταν δίνουν ψίχουλα θέλουν προσκυνήματα. Όταν δεν τους βολεύει η αλήθεια λένε ψέματα.

  • «Βλέπουμε στασιμότητα!» είπε η υποψήφια Δήμαρχος, κα Άννα Παραγυιού.
  • «Έχουμε δημοσιονομικό περιορισμό!» είπε ο κος X. Λόντος, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.
  • «Η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταθέσει καμιά πρόταση για τους αθλητικούς χώρους της πόλης!» είπε ο κος Τ. Μποτίνος,* σύμβουλος της γ.γ. Αθλητισμού και υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.
  • «Έχετε ένα απίστευτο οικόπεδο για να χτιστούν σχολεία!» είπε ο κος Ι. Χαρωνίτης Διευθύνων Σύμβουλος των Κτηριακών Υποδομών α.ε., πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.

Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί!

4,5 χρόνια τώρα με αγώνες και διεκδικήσεις, καθώς δεν αρκεστήκαμε στα πενιχρά κονδύλια που δίνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (20€/παιδί ανά έτος) για τακτικές επισκευές, κερδίσαμε έργα απολύτως απαραίτητα για τα σχολεία και τα γήπεδα της πόλης προϋπολογισμού 1,5 εκ. €, χωρίς να χαρατσώσουμε τον δημότη.

Εμπνευστής και συμπαραστάτης ο λαός της πόλης. Απέναντί μας η κυβέρνηση και η πολιτική της!

Στην Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ Α.Ε.):

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» Τον Μάη του 2015 καταθέσαμε ολοκληρωμένη μελέτη συνολικής αξίας 1,3εκ.€ για έργα απολύτως απαραίτητα σε όλα τα σχολεία.

Χρειάστηκαν 3 χρόνια καθυστερήσεων από τις διοικήσεις της ΚΤΥΠ, και με συνεχείς διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για να καταφέρουμε τελικά τον Σεπτέμβρη του 2017 την υπογραφή της σύμβασης ύψους 730.000€.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνη του 2018 και συνεχίζονται.

Μαζί επαναφέραμε ένα διαχρονικό αίτημα του Καισαριανιώτικου λαού, για χτίσιμο γυμνασίου στο «τριγώνο» πίσω από τα ΜΑΤ.

Ο χώρος που είναι ήδη χαρακτηρισμένος για σχολείο από το 2000, πολιορκείται από μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα για τη δημιουργία π.χ. εμπορικού κέντρου.

Επίσης, τότε αιτηθήκαμε την παραχώρηση του «Χαράματος», δικαιοδοσίας της ΚΤΥΠ Α.Ε., αποτρέποντας την εκ νέου ενοικίασή του σε ιδιώτη.

Τον Οκτώβρη του 2018 καταθέσαμε αιτήματα για την αντικατάσταση των λυόμενων αιθουσών στο 2ο Γυμνάσιο, στο 1ο και στο 2ο Λύκειο

και για την τοποθέτηση αιθουσών βαρέου τύπου, αντί «κοντέινερ» που πρότεινε η Κυβέρνηση στα νηπιαγωγεία της πόλης και το Ειδικό σχολείο, για την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Το 2ο Λύκειο Καισαριανής

Ο κος Χαρωνίτης μέχρι σήμερα δεν μας έχει απάντησε ΤΙΠΟΤΑ!

Στην Περιφέρεια Αττικής:

Το 2015 καταθέσαμε μελέτη για την επικινδυνότητα του προαύλιου χώρου, ύψους 130.000€, μετά από πρόταση του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού.

Για 2 χρόνια, η Περιφέρεια δεν αναγνώριζε ως νόμιμο το σχολείο που λειτουργεί πλέον των 20 χρόνων. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2018.

Το 2015 και 2016 καταθέσαμε 3 προτάσεις για την αναμόρφωση του δημοτικού σταδίου «Μ.Κρητικόπουλος» συνολικού ύψους 180.000€.

Μόλις τώρα εγκρίθηκε και προχωράει η μελέτη στατικότητας και αναμόρφωσης του γηπέδου.

Το 2018 εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 190.000€ για την εκπόνηση μελέτης για το Πάρκο Ελευθερίας (το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς») και τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου, πολυχώρου μουσικής δημιουργίας και εκπαίδευσης στο «ΧΑΡΑΜΑ», ανοιχτού χώρου στίβου στο Κ3 κ.ά.

Στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Το Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής «Μ. Κρητικόπουλος»

Το 2015 καταθέσαμε μελέτη για την ηλεκτρολογική αποκατάσταση του κλειστού «Γ.Μελισσηνός» αξίας 50.000€ που υλοποιήθηκε μόλις πέρυσι.

Μαζί είχαμε καταθέσει και μελέτη για την ανακατασκευή των ανοιχτών γηπέδων της πόλης, η οποία για 3 χρόνια έγινε μπαλάκι μεταξύ της Γ.Γ. Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Τελικά για να υλοποιηθεί την εντάξαμε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τους αθλητικούς χώρους, ύψους 170.000€.

Σε όλες τις συζητήσεις ήταν παρών ο κος Μποτίνος και έχει προσωπική ευθύνη για την κοροϊδία 4 ετών.

Ομοίως ξεχνάει ο κος Μποτίνος, αποσπασμένος υπάλληλος του Δήμου μας στο Υπουργείο Παιδείας και διορισμένο μέλος από το Υπουργείο στο Δ.Σ. του Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Νήαρ-Ηστ, να πει τι γίνεται με τη σύνταξη μελέτης για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων ασφάλειας του χώρου.

Ήδη, οι γονείς των νηπιαγωγείων που εδρεύουν στον χώρο είναι σε κινητοποίηση, το υπουργείο τους χλευάζει και μόνο ο Δήμος μπαίνει μπροστά για τις κατεπείγουσες κτηριακές επεμβάσεις.

Στο «Φιλόδημος» για τους αύλιους χώρους των σχολείων ας ενημερωθούν, ότι όχι μόνο έχει κατατεθεί πρόταση, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι!

Στην ΠΕΔΑ καταθέσαμε πρόταση, από το 2016, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ειδικού Πειραματικού Σχολείου «Ρόζα Ιμβριώτη», έτος κατασκευής 1937 και του 1ου Δημοτικού Σχολείου, έτος κατασκευής 1927 και περιμένουμε 3 χρόνια τώρα απάντηση.

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» δεν είναι οικόπεδο!

Δεν κρύβουν τα πιο επικίνδυνα σχέδια τους!

«Εδώ στην Καισαριανή έχετε έναν πολύ μεγάλο χώρο… Ιστορικό μεν, καλώς ή κακώς(!) έχει συνδεθεί με την ιστορία της χώρας αυτής…

Εδώ είναι πεδίον δόξης λαμπρό για την επόμενη δημοτική αρχή – που εύχομαι να είσαι εσύ Άννα μου – να μπορέσει να κυνηγήσει αυτό το οικόπεδο.

Στα 400 στρέμματα, που αποχαρακτηρίστηκαν από δασικά, το 2016(;) μπορείτε να χτίσετε μέχρι και… 20 σχολεία, με ΣΔΙΤ ή με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!»

είπε ο κος Χαρωνίτης και η κα Παραγυιού πρότεινε την οικοδόμηση σχολείων μέσα στα 100 στρ που νοίκιαζε ο ΟΣΚ.

Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» δεν είναι οικόπεδο! Διασώθηκε από το λαό μας ως χώρος Ιστορικής Μνήμης.

Τα 100 στρ. που νοίκιαζε ο ΟΣΚ είναι ο κατεξοχήν ιστορικός χώρος με το Μνημείο, το Μουσείο, το «Χάραμα», τα παλιά γραφεία της «Σκοπευτικής» και βεβαίως τον 300άρη στόχο, όπου στις 10/5/44 οι φασίστες εκτελούν 92 αγωνιστές.

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»Το πάρκο των 464 στρ., δασική έκταση, δεν θα τσιμεντωθεί γιατί επιμείναμε να αναφέρεται ρητώς στο νόμο της παραχώρησής ότι:

«Απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων εντός του ως άνω τμήματος δημόσιου κτήματος…».

(άρθρο 44, ν.4415/2016).

Ο λαός της πόλης μας έχει μνήμη και πείρα!

Οι κύριοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν πολλά ψέματα, αποκάλυψαν και τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Η ιστορία της πόλης είναι εμπόδιο στην «ανάπτυξή τους» και οι ελεύθεροι χώροι φιλέτα για τα μεγάλα συμφέροντα.

Γι΄ αυτό δεν είπαν κουβέντα για την παραχώρηση στο Υπερταμείο πλήθος δημόσιων χώρων, μεταξύ αυτών και σχολείων της πόλης! Για την υποχρηματοδότηση των σχολείων, που τα οδηγεί σε μαρασμό και εκπαιδευτικά κενά, είπαν ότι έχουμε δημοσιονομικό περιορισμό.

Αλήθεια δεν βγήκαμε από τα μνημόνια;

Αριστερά των «Lidl»: Οικόπεδο το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»Στηρίζουμε παντού τη Λαϊκή Συσπείρωση και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, για να συνεχιστεί ο αγώνας για όλα όσα μας αξίζουν».

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

[*]. Η ανακοίνωση εκ παραδρομής αναφέρει λάθος το όνομα του Τάσου Μπουντίνου.

Ροβεσπιέρος

 

(Visited 478 times, 1 visits today)