Print Friendly, PDF & Email

Έκτακτο! Το ΠΑΜΕ καλεί αύριο στις 12 στη Πλ.Κλαυθμώνος

Eνάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης για την τροπολογία για την απεργία

Στάση Εργασίας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 11.30 πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου

Nέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία βάζει η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε απόψε στην Βουλή για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Έκτακτο! Το ΠΑΜΕ καλεί αύριο στις 12 στη Πλ.ΚλαυθμώνοςΗ νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης). 

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι:

«Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται κι από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο – την αυριανή – συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί αύριο Τρίτη 5 Δεκέμβρη το ΠΑΜΕ, εργαζόμενους και συνδικάτα ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να καταθέσει νόμο για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει:

«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος!
Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!
Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!

Έκτακτο! Το ΠΑΜΕ καλεί αύριο στις 12 στη Πλ.ΚλαυθμώνοςΟι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!
Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!
Κάτω τα χέρια από την απεργία!»

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

 • Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα του Βενιζέλου
 • Στο Άργος, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Πέτρου, από την πλευρά της Καποδιστρίου
 • Στο Βόλο στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου
 • Στη Ζάκυνθο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο
 • Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών
 • Στην Καρδίτσα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
 • Στην Καβάλα, στις 6.30 μ.μ, στην πλατεία Καπνεργάτη
 • Στην Καστοριά, στις 7 μ.μ., απέναντι από την παλιά Νομαρχία
 • Στην Κέρκυρα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο
 • Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο
 • Στη Λαμία, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου
 • Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου
 • Στην Πρέβεζα, στις 7 μ.μ., στην Θεοφάνειο
 • Στην Πτολεμαΐδα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
 • Στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
 • Στη Φλώρινα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια σας από την απεργία

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την απεργία, αναφέρει:  

Έκτακτο! Το ΠΑΜΕ καλεί αύριο στις 12 στη Πλ.Κλαυθμώνος«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή,

και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον  – άρον,

τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές “αξιολογήσεις”.

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».

Πηγή: 902.gr

(Visited 406 times, 1 visits today)