Print Friendly, PDF & Email

Το «εναλλακτικό» κάμπινγκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Στο Βίτσι και στο Γράμμο δεν ξέρω τι να κάνω!

Πολλοί τουρίστες συνηθίζουν να φτιάχνουν λίστες με πράγματα που πρέπει να κάνουν ή αξιοθέατα που «πρέπει να δουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους», ώστε μετά από κάθε επίσκεψη να βάλουν κι ένα τικ.

Οι τουρίστες της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού έχουν δικές τους λίστες, με τόπους ποτισμένους από αίμα αγωνιστών που θέλουν να κάνουν φόντο για τις φιέστες τους.

Η «σκύλευση» των Ιερών Συμβόλων έγινε επιστήμη
Η «σκύλευση» των Ιερών Συμβόλων έγινε επιστήμη!

Κι επειδή στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε «να βάλει τικ» σε Καισαριανή και Μακρόνησο, αλλά είναι υπερβολικά πολλοί οι τόποι μαρτυρίου και θυσίας για να τοους προλάβει όλους, συνεχίζει δυναμικά και ακόμα πιο «αριστερά» στην αντιπολίτευση.

Στο Στόχαστρο αυτή τη φορά ο Γράμμος, όπου η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει «εναλλακτικό κάμπινγκ» τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου,

«Μια ιστορική περιοχή, όπου πριν από 71 χρόνια τα γεγονότα που συνέβησαν καθόρισαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου»,

όπως αναφέρεται στη σχετική κοινοποίηση στα ΜΚΔ.

Η διατύπωση είναι χαρακτηριστικά ουδέτερη, όπως θα περίμενε κανείς από το συγκεκριμένο φορέα.

Ή μάλλον, ίσως υπερβολικά ουδέτερη, αφού παραδοσιακά ο συγκεκριμένος χώρος, από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού, αντιμετώπιζε τον αγώνα του ΔΣΕ ως «τραγικό λάθος», «απόρροια σταλινικών εμμονών του Ζαχαριάδη» κι εν πάσει περιπτώσει ως μια μελανή παρένθεση που καλά θα έκανε η αριστερά να ξεχάσει το συντομότερο.

Το «εναλλακτικό» κάμπινγκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Στο Βίτσι και στο Γράμμο δεν ξέρω τι να κάνω
Το «εναλλακτικό» κάμπινγκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Στο Βίτσι και στο Γράμμο δεν ξέρω τι να κάνω!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ενδεχομένως να επικρατεί μια αμηχανία ως προς την ακριβή διαμόρφωση του προγράμματος και των ομιλιών στη διάρκεια της τριήμερης κατασκήνωσης, γι’ αυτό προτείνουμε κάποιες θεματικές ώστε να βγουν οι νεολαίοι (με την ευρεία έννοια, αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες των ολιγάνθρωπων συγκεντρώσεών τους) από τη δύσκολη θέση και να νιώσουν περισσότερο στα νερά τους.

Σίγουρα δε θα μπορούσε να λείψει μια εκτενής αναφορά στο «διαβολικά καλό Τρούμαν» και τις νέες τεχνολογίες που μας έκανε την τιμή να εφαρμόσει επί ελληνικού εδάφους, όπως οι ναπάλμ.

Αναγκαίο είναι να αναδειχθεί επίσης ότι διαχρονικά:

«Οι ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη και οι δυνατότητές τους να παρέμβουν για το καλό είναι εξαιρετικά σημαντικές»,

για τις σχέσεις των δύο λαών που είναι «παραδοσιακές και ιστορικές», αλλά και τους «κοινούς μας στόχους» και τις «κοινές αξίες που μοιραζόμαστε».

Εξάλλου, σε αντίθεση με τους «δογματικούς» μαχητές του ΔΣΕ, που έδωσαν το αίμα τους για παρωχημένα πράγματα όπως η ελευθερία του λαού και ο σοσιαλισμός, η σύγχρονη αριστερά που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό είναι να γίνεις ίδιος με αυτόν και καλύτερός του σύμμαχος.

Παράλληλα, θα μπορούσε να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι η τρίχρονη εποποιΐα του ΔΣΕ έχει ως πανάξια συνέχειά της, για να μην πούμε ανώτερη, τη 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα του ’15 και τον ηρωικό έρπη που έβγαλε μαχόμενος για ένα πιο ανθρώπινο μνημόνιο.

Δεν ξέρουμε αν η επίσκεψη θα περιλαμβάνει και κατάθεση στεφάνου σε τόπους μνήμης των ανταρτών, προτείνουμε όμως σε μια τέτοια περίπτωση για λόγους συμβολισμού στους κατασκηνωτές του ΣΥΡΙΖΑ να κρατούν μαζί τους από μία μπανανόφλουδα, αφού ως τέτοια ορίζει ο χώρος τους εδώ και δεκαετίες την πάλη του ΔΣΕ.

Μόνο που θα χρειαστεί κάποια προσοχή από πλευράς τους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να φανεί ακόμα περισσότερο πόσο «μαϊμού» αριστεροί είναι οι ίδιοι και πόσο μεγάλη «μαϊμουδιά» η οικειοποίηση ενός αγώνα με τον οποίο ήδη οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι απέκοψαν κάθε δεσμό, όταν δεν τον έφτυσαν ανοιχτά εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 1.358 times, 1 visits today)