Print Friendly, PDF & Email

Ενας καφές ήταν λίγος: Η χυδαία προβοκάτσια Τζήμερου σε βάρος Πρωτούλη (vid)

Το βίντεο που ξεσκεπάζει τη στημένη πρόκληση του –ναζί με κοστούμι– Τζήμερου ενάντια στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων του Αιγάλεω κόντρα στις «εορταστικές» παρατάσεις ωραρίου

Το βίντεο που ανέβασε η «Δημιουργία Ξανά» έδωσε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να χαρεί τον Πρωτούλη και την αντίδρασή του απέναντι σε έναν Ναζί με κοστούμι –με την εξαίρεση των ομοίων του και μερικών ανόητων Συριζοτρόλ στο twitter που λένε τραμπούκο τον Πρωτούλη.

Ενας καφές ήταν λίγος: Η χυδαία προβοκάτσια Τζήμερου σε βάρος Πρωτούλη

Ενας καφές ήταν λίγος: Η χυδαία προβοκάτσια Τζήμερου σε βάρος Πρωτούλη!

Δε μας έδειξε όμως –σκόπιμα προφανώς, με την κατάλληλη κοπτοραπτική– τι είχε προηγηθεί και προκάλεσε το ξέσπασμα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής.

Μολονότι κάποιοι έντιμοι ρεπόρτερ μετέφεραν το γεγονός με αντικειμενικότητα, η εικόνα ως τεκμήριο έχει άλλη δύναμη.

Η συζήτηση αφορούσε την πρόταση για επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων στο Αιγάλεω, τη βραδιά που θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, γιατί αγαλλίαση και θαλπωρή χωρίς ψώνια και καταναλωτικό τζίρο δε γίνεται.

Στην παρέμβασή του, ο Πρωτούλης καταγγέλλει τη «βιομηχανία εξαιρέσεων» από το –ούτως ή άλλως εξαντλητικό– ωράριο.

Αναρωτιέται αν ρωτήθηκαν οι εργαζόμενοι για αυτό και σημειώνει πως ο Σύλλογος των Εμποροϋπαλλήλων διαφωνεί με την παράταση και την πρόταση να κάθονται να βαράν σκοπιές στα καταστήματα τα μέλη του.

Εγκάλεσε την παράταξη του Πατούλη, που εκφράζει το δόγμα «νόμος και τάξη», γιατί συναινεί στην καταστρατήγηση του νόμιμου ωραρίου –που είχαν ψηφίσει τα ίδια κόμματα– είτε με Μαύρες Παρασκευές είτε με λευκές νύχτες και άλλες μορφές που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις.

Σημειωτέον ότι η τοποθέτηση είναι σύντομη, σε πολύ ήρεμο κλίμα, και τίποτα δεν προμηνύει όσο θα ακολουθήσουν με την προβοκάτσια του Τζήμερου και τη σύζυγό του, δίπλα του, να μαγνητοσκοπεί τη σκηνή με το κινητό.

Ο Τζήμερος αναλαμβάνει να απαντήσει εκ μέρους του Πατούλη, ως άτυπος σύμβουλος της παράταξής του, και ξεκινά τις προκλήσεις με το «καλημέρα».

Βαφτίζει τον Πρωτούλη «άεργο κομματικό υπάλληλο» που δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του, γιατί τα ένσημα του Πρωτούλη στο γιαπί ως οικοδόμος, δεν πιάνουν μία μπροστά στην καριέρα του Τζήμερου, που εργάζεται ως διαφημιστής από τα 12…

Βαφτίζει κασέτα όσα λέει ο Πρωτούλης για την καταστρατήγηση του ωραρίου κι αρχίζει να αναμασά τον αντικομμουνιστικό εμετό του, όπως κάνει σταθερά σε κάθε συνεδρίαση.

Θεωρεί πως έχει το ακαταλόγιστο και αρνείται να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς, παρά τη σχετική προτροπή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια ο ναζιστής με το κοστούμι κλιμακώνει τη χυδαιότητά του, βάζοντας το δεύτερο κομμάτι της δικής του κασέτας.

Ένας καφές ήταν λίγος: Η χυδαία προβοκάτσια Τζήμερου σε βάρος Πρωτούλη

Κάνει λόγο για «άεργο σταλινοφασίστα», κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια λέγοντας πως ο Πρωτούλης είναι σε παραλήρημα και αναρωτιέται αν υπάρχει γιατρός (ίσως ψάχνει πάλι τον Πατούλη που έλειπε) για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Εκεί δυστυχώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπτει τη συνεδρίαση και το βίντεο δε συνεχίζεται, για να δούμε την κορύφωση της χυδαιότητας.

Τη συνέχεια όμως την ξέρουμε όλοι.

Τώρα ξέρουμε – βλέπουμε και τον λόγο…

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 2.258 times, 1 visits today)